1. خانه
  2. /
  3. کتاب سوگ سیاوش

کتاب سوگ سیاوش

نویسنده: شاهرخ مسکوب
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.36 از 7 رأی

کتاب سوگ سیاوش

(در مرگ و رستاخیز)
Sorrow of Siavash
انتشارات: خوارزمی
٪10
220000
198000
4.75 از 2 رأی

کتاب سوگ سیاوش

(در مرگ و رستاخیز)
Sorrow of Siavash
انتشارات: گستره
٪10
175000
157500
معرفی کتاب سوگ سیاوش
"سوگ سیاوش" اثری "در مرگ و رستاخیز" است از "شاهرخ مسکوب" که یکی از فاخرانه ترین آثار نوشته شده درباره ی این داستان محبوب شاهنامه را ارائه می کند. "شاهرخ مسکوب" مثل همیشه گنجینه ای از تحقیق و پژوهش فراهم ساخته که گوهر ادب از آن سرازیر است. علاوه بر زیبایی های ادبی و پژوهشی کتاب "سوگ سیاوش"، تحلیل های عمیق و فلسفی وی از اساطیر و شخصبت های افسانه ای و حماسی ایران کهن نیز امتیاز مثبت این کتاب محسوب می شود.
اثر شامل مقدمه ای است که در آن "شاهرخ مسکوب" به اختصار داستان "سوگ سیاوش" را بازگو می نماید؛ پس از آن سه بخش اصلی کتاب با عنوان های "غروب" و "شب" و "طلوع" قرار گرفته است. در بخش نخست اثر با عنوان "غروب" نویسنده ضمن ارائه ی اطلاعات مختصری از اسطوره های کهن ایران، شرح پیدایش جهان و انسان و جدال نیک و بد، داستان سیاوش را شروع می کند. سیاوش همان مرد بلندرفتار و باوقار است که خواهان مرگ نیست اما وقتی مرگ به او تحمیل می شود، چنان رفتار آزادانه ای از خود نشان می دهد که برای همیشه به چهره ای ماندگار و مثال زدنی از یک شهید واقعی بدل می شود. بخش دوم کتاب "سوگ سیاوش" که "شب" نام دارد، بررسی رویکرد شخصیت هایی همچون کاووس و سودابه و افراسیاب و گرسیوز است که در مقابل مرگ ، به هر نحوی، قادر به تصمیم گیری نیستند. در نهایت بخش سوم اثر با عنوان "طلوع"، انسانی است که با مرگ به صورت فاعلانه ای برخورد می کند و اراده ی خود را به رخ آن می کشد و این فرد کیخسرو، فرزند سیاوش است.
درباره شاهرخ مسکوب
درباره شاهرخ مسکوب
شاهرخ مسکوب، روشنفکر، نویسنده، مترجم و شاهنامه شناس، در سال ۱۳۰۴ در بابل به دنیا آمد. دوره ی ابتدایی را در مدرسه ی علمیه ی تهران گذراند و ادامه ی تحصیلاتش را در اصفهان پی گرفت. در سال ۱۳۲۴ به تهران بازگشت و در سال ۱۳۲۷ از دانشگاه تهران در رشته ی حقوق فارغ التحصیل شد. نخستین نوشته هایش را در ۱۳۲۶ با عنوان تفسیر اخبار خارجی در روزنامه« قیام ایران» به چاپ رساند. از ۱۳۳۶ به مطالعه و تحقیق در حوزه ی فرهنگ، ادبیات و ترجمه روی آورد. او پس از انقلاب به پاریس مهاجرت کرد و تا آخرین روز حیات به فعالیت فرهنگی خود ادامه داد و به نگارش، ترجمه و پژوهش پرداخت. مسکوب در روز سه شنبه بیست وسوم فروردین ۱۳۸۴ در بیمارستان کوشن پاریس درگذشت. شهرت مسکوب تا حد زیادی وامدار پژوهش های او در «شاهنامه» فردوسی است. کتاب «ارمغان مور» و «مقدمه ای بر رستم و اسفندیار» او از مهم ترین منابع شاهنامه پژوهی به شمار می روند. مسکوب برخی از آثار مهم ادبیات مدرن و کلاسیک غرب را نیز به فارسی ترجمه کرده است. از جمله آثار او می توان به ترجمه ی کتاب های «خوشه های خشم» جان اشتاین بک، مجموعه «افسانه تبای» سوفوکلس و تألیف کتاب ها ی «سوگ سیاوش»، «داستان ادبیات و سرگذشت اجتماع»، «مقدمه ای بر رستم و اسفندیار»، «در کوی دوست»، «گفت و گو در باغ»، «چند گفتار در فرهنگ ایران»، «خواب و خاموشی»، «روزها در راه»، «ارمغان مور»، «سوگ مادر»، «شکاریم یک سر همه پیش مرگ»، «سوگ سیاوش در مرگ و رستاخیز»، «مسافرنامه»، «سفر در خواب»، «نقش دیوان، دین و عرفان در نثر فارسی»، «درباره سیاست و فرهنگ» در گفت وگو با علی بنو عزیزی، «تن پهلوان و روان خردمند»، «ملیت و زبان (هویت ایرانی و زبان فارسی) اشاره کرد.
قسمت هایی از کتاب سوگ سیاوش

در زندگی سیاوش موهبت ها و فضیلت های فرد،رویاروی جز خود-جهان و اجتماع- لگدمال می شود. ولی در مرگ او همان موهبت ها و فضیلت ها،گردش روزگار را دگرگون می سازد. در اینجا مرگز از زندگی تواناتر است. امید به مرگ چون از سرچشمه ی ایمان سیراب باشد دشواری حیات را آسان می سازد. دیگر زندگی چهره ی عبوس اما دل مهربان دارد. پس محنت این عمر ناپایدار را به راحت پس از مرگز حوالت کنیم و اگر نمی توان اکنون طرحی نو در انداخت باری آن نیامده ی ندیده را دریابیم.

چنین جهانی هر چند از جمله برای برخورداری آدمی از نعمتهای خداوندی است اما آدمی نیز همه ی امکانات فکری، توانائی و مهارت خود را در راه سودجوئی از آن بکار نگرفته است. طبیعت برای مصرف نیست تا هرچه بیشتر از آن بهره بردارند، بلکه زادگاه و پروردگاه انسان صاحب رسالت است که با طبیعت همزیستی دارد..

مقالات مرتبط با کتاب سوگ سیاوش
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب سوگ سیاوش"
7 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام. دوستانی که نسخه نشر گستره رو خوندن، علت تفاوت ۷۰، ۸۰ صفحه‌ای کتاب با نسخه نشر خوارزمی چیه؟ آیا سانسوری داره؟

1403/07/09 | توسطشهرام فرد
0
|
پاسخ ها

آقای جمشیدی فر! چگونه در مورد کتابی که زحمت تورق آن را نکشیده اید، قضاوت می‌کنید؟ همه کتابها از روی شکل جلد آنها، درک می‌کنید؟ خاضعانه درخواست می‌کنم( اول از خودم)، زمانی می‌توانم در برابر زحمت دیگران اظهارنظر فنی کنم که لااقل بتوانم، ماحصل فکر و اندیشه خودم را که نتیجه تحصیلات، تجربیات و باور خودم می‌باشد، بعد از گذر این همه سال را در یک صفحه که اول خودم بدانم چه نوشته ام، و بعدا" برای چند نفر دور و بری‌های خودم قابل قبول باشد، بنویسم! و گرنه حرف زدن که راحت است!

1403/08/14|توسطعلیرضا پیاب نما
3

پس "گوهر ادب از آن سرازیر است"!؟ خیلی خندیدم...

1402/03/17 | توسطمریم محمدی - کاربر سایت
0
|
پاسخ ها

منم موافقم. من حتی لاشو وا نکردم. من متن و محتوای برخی کتب رو (تقریبا همه ) رو از شکل روی جلد آنها می‌فهمم . گه‌گاه اگر جمله ای هم بخوانم ، فقط خود نحو و صرف آن را می‌بینم. بیشتراز آن برای مغز بزرگ من هم امکان پذیر نیست.

1403/02/20|توسطعلی جمشیدی فر
0

خدا شفا بده

1403/07/05|توسطکاربر سایت
0

... خون به زمین فرو نرفت، روی زمین پخش شد، از زیر هر سنگ جوشید و جوشید و به راه افتاد، هرکس آن را می‌دید می‌فهمید که جایی بی‌گناهی را کشته­‌اند ...

1401/09/28 | توسطنجمه تقوی
33
|
پاسخ ها

صفحه چنده جسارتا

1402/06/23|توسطکاربر سایت
0

بسیار زیبا بود. منم خیلی ازاین تراژدی خوشم اومد .همیشه اول خوانش شعرهایم میخونمش

1403/07/03|توسطکاربر سایت
0

لذت بردم، اگرچه گاهی مسائلی تکرار می‌شد ولی باز هم لذت می‌بردم.

1401/07/07 | توسطImfarza
0
|

کتاب خیلی خوبی است و روابط بین شخصیت‌ها و وقایع داستان سیاوش در شاهنامه را به خوبی تحلیل کرده.

1401/07/07 | توسطImfarza
1
|

عالی، امیدوارم بزودی مراسم سوگ سیاوش هم در شهرهای ایران دوباره اجرا بشه

1401/06/27 | توسطحمیدرضا بهلولی
14
|

در این کتاب مسکوب به بررسی و تحلیل شخصیت اسطوره ای سیاوش میپردازه. مسکوب در این کتاب به دلایل سرایش افسانه سیاوش و اهمیت آن در فرهنگ ایرانی میپردازه.

1399/07/05 | توسطسمیرا ستوده
9
|