مجموعه کودکی نامداران یک صد سال اخیر ایران یک مجموعه 10 جلدی است که به معرفی 10 چهره نامدار ایرانی در عرصه هنر، ادبیات و فرهنگ پرداخته است. داستانهایی که با شخصیتپردازی مناسب و تصویرسازی جذاب، نوجوانان را به فضای زندگی این چهرهها در قرن گذشته آشنا میکند.
مصطفی چمران (مرد روزهای سخت)، علی شریعتی (مردی از کویر)، پروین اعتصامی (بانوی شعر فارسی)، جلال آلاحمد (خانه پدری)، سهراب سپهری (اتاق آبی)، طاهره صفارزاده (کودک قرن)، عباس کیارستمی (گندمزارهای من). علی حاتمی (شاعر سینما)، آیتالله محمدتقی بهجت (العبد) و علیاکبر صنعتی (مردی از جنس مس و خاک) ۱۰ چهره نامداری هستند که در اولین گروه از مجموعه کودکی نامداران به نوجوانان معرفی میشوند.
کتاب « من علی شریعتی هستم، مردی از کویر» برشی کوتاه از زندگی استاد تاریخ، سخنران، نویسنده، اسلام شناس، جامعه شناس و پژوهشگر دینی اهل ایران علی شریعتی است. در این روایت مصور به شیوه اول شخص و از زبان شخصیت اصلی به کودکی شریعتی پرداخته شده است.
در این کتاب بیشتر به ارتباط شریعتی با پدرش و تاثیری که بر او گذاشته صحبت میشود. پدر علی شریعتی یکی از مشاهیر ایرانی بود که در علم روز اطلاعات کاملی داشت. پدرش کتابخانهای بزرگ داشت که برای او بسیار جذاب بود. این کتابخانه غنی و کامل سبب شد تا او با ادبیات عجین شود، و ساعات زیادی را با پدر و کتابهایش بگذراند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «از همان وقتها این از صفات مشخص شده بود؛ میل به تنهایی سکوت با خود، حرف زدن و فکر کردن، تنبلی در کار، حواس پرتی خارق العاده، بی نظمی و بی قیدی در همه چیز، نداشتن مشق و خط و کتاب و قلم و بی اعتنایی به درس و کلاس و معلم و عشق. به خواندن و کتاب و صحافی و چیدن آنها و... پدرم خیلی جوش میزد که این چه جور بچهایست این همه معلمانت گله میکنند، پیشم میکنند، تو که شب و روز کتاب میخوانی کتابهایی که حتی درست نمیفهمی یک ساعت هم کتاب. خودت را بخوان این بچه چقدر دله در مطالعه و چقدر خسیس در درس خواندن است، اصلا مثل اینکه دشمن درس و مشق است.»
کتاب من علی شریعتی هستم: مردی از کویر