1. خانه
  2. /
  3. کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

نویسنده: احمد شاملو
3.5 از 7 رأی

کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

نامه های احمد شاملو به آیدا
Like blood in my veins
انتشارات: نشر چشمه
٪5
320000
304000
معرفی کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)
کتاب «مثل خون در رگ‌های من» نامه‌های احمد شاملو به آیدا سرکیسیان است. نامه‌هایی سرشار از عشق و احساس که نه تنها با نثری زیبا نوشته شده و ارزش ادبی دارد، بلکه می‌تواند عشق را به آدم‌ها بیاموزد. اینکه چاره در رفتن و رها کردن نیست و باید با عشق به زندگی ادامه داد. آیدا با ورود به زندگی احمد شاملو، همچون نوری به زندگی او تابید و تبلور این عشق و علاقه را در بسیاری از اشعار شاملو می‌توان دید. در روزگاری زندگی می‌کنیم که معنای دوست داشتن تغییر یافته و شاید از این جهت است که باید این کتاب را بخوانیم تا عشق در ما اثر کند و با آن بیگانه نباشیم. خواندن این کتاب دنیای ما را تغییر داده و مسیر عشق را نمایان می‌کند. این نامه‌ها به ما می‌گویند که زندگی بی عشق بی معنا و پوچ است، پس باید عاشق بود و عاشقی کرد تا در مسیر درست زندگی قرار گرفت. بارها شنیده‌ایم که "سیاره‌ی ما دیگر نیازی به آدم‌های موفق ندارد، این سیاره به شدت نیازمند افراد صلح‌جو، درمانگر، ناجی، قصه‌گو و عاشق است". شاملو همچون قصه‌گویی عاشق، در این نامه‌ها از احساسش به آیدایی نوشته که همچون یک ناجی او را از دامان تلخی‌ها نجات داده‌است. نکته‌ی دیگری که در مورد این کتاب حائز اهمیت است و می‌تواند برای نسل جدید جذاب باشد، این است که این نامه‌ها در دهه‌های چهل و پنجاه و از زبان یک شاعر نوشته شده‌است. در روزگاری که زندگی همچون حالا توسط تکنولوژی بلعیده نشده بود و عشق در جملات کوتاهی که این روزها در فضای مجازی دست به دست می‌شوند، خلاصه نمی‌شد. انسان‌هایی بودند که قلم در دست می‌گرفتند و برای عشق نامه می‌نوشتند. نامه‌هایی که احساس و علاقه در تک تک کلماتشان عیان بود و هیچ‌گاه از بین نمی‌رفت. در انتهای کتاب نیز تصویر تعدادی از نامه‌های شاملو که با دست خط خودش نوشته شده، آورده شده‌است.
درباره احمد شاملو
درباره احمد شاملو
احمد شاملو (۲۱ آذر ۱۳۰۴–۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد یا الف. صبح، شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ نویس و از دبیران کانون نویسندگان ایران پیش و پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. شاملو تحصیلات کلاسیک نامرتبی داشت؛ زیرا پدرش افسر ارتش بود و پیوسته از این شهر به آن شهر اعزام می شد و از همین روی، خانواده اش هرگز نتوانستند برای مدتی طولانی جایی ماندگار شوند. . شاملو علاوه بر شعر، فعالیت هایی مطبوعاتی، پژوهشی و ترجمه هایی شناخته شده دارد. مجموعهٔ کتاب کوچه او بزرگ ترین اثر پژوهشی در باب فرهنگ عامه مردم ایران می باشد. آثار وی به زبان های: سوئدی، انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ارمنی، هلندی، رومانیایی، فنلاندی، کردی و ترکی∗ ترجمه شده اند. شاملو از سال ۱۳۳۱ به مدت دو سال، مشاور فرهنگی سفارت مجارستان بود. شاملو در سال ۱۳۲۶ در سن بیست و دو سالگی با اشرف الملوک اسلامیه ازدواج کرد. هر چهار فرزند او، سیاوش، سامان، سیروس و ساقی حاصل این ازدواج هستند. این ازدواج به جدایی می انجامد و شاملو پس از یک دهه در سال ۱۳۳۶ با طوسی حائری ازدواج می کند. دومین ازدواج شاملو، همچون نخستین ازدواج، مدت زیادی دوام نمی آورد و چهار سال بعد در ۱۳۴۰ از همسر دوم خود نیز جدا می شود. اما سومین و آخرین پیوند زناشویی شاملو با آیدا، در سال ۱۳۴۳ بود که تا پایان عمر خود، عاشقانه با او زیست. شاملو در زمینه ترجمه نیز فعالیت های زیادی دارد. با این که بحث ترجمه های شاملو، همانند برخی دیدگاه هایش، منتقدانی نیز داشته و بحث انگیز بوده است، با این حال برخی از این ترجمه ها، در شمار آثاری شناخته شده قرار دارند. یکی از این کارها، «ترانه شرقی و اشعار دیگر»، سروده های فدریکو گارسیا لورکا با اجرا و صدای خودش بود که با استقبال فراوانی روبرو شد. از ۱۳۶۲ با تغییر فضای سیاسی ایران چاپ آثار شاملو نیز متوقف می شود. در حالی که کار و فعالیت شاملو متوقف نمی شود. نوار کاست سیاه همچون اعماق آفریقای خودم (ترجمهٔ شعرهای لنگستون هیوز) و سکوت سرشار از ناگفته هاست (ترجمهٔ شعرهای مارگوت بیکل)، کاری مشترک با محمد زرین بال با موسیقی بابک بیات منتشر می شود. از دیگر کارهای او در این زمینه می توان به ترجمه «درها و دیوار بزرگ چین»، رمان «پابرهنه ها» اثر زاخاریا استانکو، رمان «دن آرام» و شازده کوچولو اشاره کرد. هم چنین ترجمهٔ گیل گمش که قدیمی ترین متن اسطوره ای جهان است از دیگر کارهای ارزشمند شاملو در زمینهٔ ترجمه است.«نخستین شب شعر بزرگ ایران» در سال ۱۳۴۷، از سوی وابسته فرهنگی سفارت آلمان در تهران برای احمد شاملو ترتیب داده شد. احمد شاملو پس از تحمل سال ها رنج و بیماری، در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۷۹ درگذشت و پیکرش در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شده است.
قسمت هایی از کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

به خانه ای می اندیشیدم که تو کدبانوی آنی - خانه ای که در آن مرا نیز در شمار کودکان می شمرند، اگرچه سی و چند سال از آن گذشته باشد و عشقی که به من می دهند اکسیری حیات بخش است از عشق دختری به پدر، زنی به شوهر، و مادری به پسرش! آیدای من ! تصور زندگی با تو در آن خانه، بر فراز آن تپه، آنقدر خیال انگیز و شیرین بود، آنقدر شوق انگیز بود، و من در این رویا : چنان فرو رفتم که اگر هم الان عمرم به آخر برسد باز هم خودم را مغبون نمی شمرم… آیدای من تا هنگامی که هنوز کلماتی دارم تا عشق خود را به تو ابراز کنم زنده ام…

زندگی را می طلبم. شور زندگی در من فریاد می کشد… آه اگر واقعا” کنار من بودی!… تو همزاد من هستی… به من بنویس تا یقین داشته باشم که تو هم مثل من در انتظار آن شب های سفیدی…

در انتظار تلگرافت اعصابم دارد له می شود، چون همه چیز بسته به جواب توست… تمام بچه های مهربان خوب و مهربان این جا دست به دست هم داده اند که ما را این جا ماندگار کنند و از همه بالاتر افتخار کنند که تو نازنین من، عروس تبریز خواهی شد، برای این که این ها خوب هستند و ما را دوست دارند آیدای احمد را و احمد آیدا.

نمی دانم. نمی دانم این «بدترین شب ها» را شروع کرده ام یا دارم شروع می کنم. اما، به هر تقدیر، این ساعات تاریک و بی امید، این روزهایی که دست کم، اگر هیچ موفقیت دیگری درش نبود، اینش بود که به امید دیدار تو شروع می شد و حتی اگر هم در آخرین ساعات شب با نومیدی کامل، مثل دفتری بر هم نهاده می شد، باز این امید که فردا بتوانم ببینمت زنده نگهم می داشت، می دانی؟ از فردا صبح، دیگر این امید را هم از دست خواهم داد.

مقالات مرتبط با کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
ادامه مقاله
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران

در این مطلب به شکل خلاصه، با مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران و چهره های تأثیرگذار در این حوزه بیشتر آشنا می شویم.

شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی
شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی

«شازده کوچولو»، این شاهکار ادبی پر از درس هایی است که کودکان را برای ورود به دنیای بزرگترها آماده می کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یکی از رمانتیکترین،شیرینترین و ماهترین کتابایی که ۵۰بار خوندمش،نابترین احساسات احمدآقای شاملو نسبت به همسرش دراین کتاب موج میزنه.خوشابحال آیدا خانم،این کتاب،نمایش رئال«عشق معجزه میکند»هست.

1402/10/22 | توسطنیلوفرصبری
4
|

یه هفته پش از یه جای 105هزار خریدم الان دیدم شده 280

1402/03/03 | توسطمجید شکورنیا
4
|

نامه‌های شاملو به ایدا در عین عاشقانه بودن یکجورایی هم درمورد زندگی شخصیش بود و خب منطقی هم هست. بنظرم حس و حال و عواطفِ عشق و دلتنگی و اشفتگی و شلوغی و حتی بدحالی شاملو توی نامه‌ها قابلِ لمس بود و خوندنشون به هر حال خالی از لطف نبود. از نشرِ چشمه خوندم و خوب بود♡

1401/06/15 | توسطهانیه نوئی
12
|

کتاب قشنگی بود. یه عالمه نامه‌ی عاشقانه. اما واقعاً به گفته‌ی یکی از دوستان وقتی داشتم میخوندمش حس کردم به زندگی یه نفر دیگه ای که الان دیگه دستش از دنیا کوتاست سرک کشیدم.

1401/06/14 | توسطImfarza
11
|

قیمت کتاب واقعا خیلی زیاد شده، ای کاش چاپ‌های قدیمی‌تر هم موجود بودن

1400/11/21 | توسطزهرا پرتابیان
23
|

واقعا برام سواله چرا باید اینقدر زود به زود باید قیمتش بره بالا !؟😑😑

1400/06/16 | توسطآزاده حاجی لو
32
|

یکی از مزیت‌های خواندن نامه‌های شخصی افراد معروف، آشنا شدن بیشتر با شخصیت و افکار آنهاست. در این کتاب هم خواننده با شاملوی عاشق آشنا میشه. او در این نامه‌ها به بیان احساسات خودش درباره آیدا میپردازه و خواننده با بخشی دیگر از تفکرات و عقاید شاملو درباره عشق آشنا میشه.

1399/06/22 | توسطسمیرا ستوده
12
|

چرا اینقد گرون

1399/05/19 | توسطمحمدامین زنده دل
36
|

اکثر نامه‌ها در فاصله‌ی زمانی خرداد ۱۳۴۱ تا فروردین ۱۳۵۴ نوشته شده و البته بیش‌تر آن‌ها به اول‌های دهه‌ی چهل و آغاز آشنایی شاملو و آیدا مربوط می‌شود. از خلال این نامه‌ها، شیدایی و شوریدگی شاملو پس از رویارویی‌اش با آیدا به‌روشنی دریافته می‌شود.در این نوشته‌ها به نابسامانی وضع زندگی و سلامت شاملو و آیدا و نیز برخورد او با کسانی چون غلام‌حسین ساعدی و چندین سفر او به جاهای مختلف ازسر ناچاری، اشاره‌هایی گذرا شده است. به خانه ای می‌اندیشم که در آن محبت، پاداش اعتماد است...

1399/04/19 | توسطم. حسینی
43
|
پاسخ ها

چقدر زیبا بیان کردید جمله‌ی آخر رو

1399/09/03|توسطفاطمه علیمحمدی
16

م.حسینی عزیز،به تحقیق نوشته شما بسان فرهیختگان است،بخصوص پایان نوشتار شما به زیبایی،روح نوازی می‌کند "به خانه‌ای می‌اندیشم که در آن محبت،پاداش اعتماد است... معتمد و معشوق باشید...

1403/09/16|توسطسیامک - کاربر سایت
0