1. خانه
  2. /
  3. کتاب مفت خورها

کتاب مفت خورها

3.3 از 1 رأی

کتاب مفت خورها

Les bouches inutiles: Pièce en deux actes et huit tableaux
٪10
62000
55800
معرفی کتاب مفت خورها
«مفت خورها» کتابی نوشته سیمون دوبوآر، نویسنده و فیلسوف فرانسوی است. این کتاب در دسته آثار نمایشی تقسیم بندی می شود و مانند دیگر آثار دوبووآر که به موضوع زنان و مشکلات پیرامون آن ها می پردازد «مفت خورها» هم نمایشنامه ای درباره زنان است. این نمایشنامه مقایسه ای میان زنان و مردان در برخورد با آزادی و رهایی است. داستان «مفت خورها» در دوره قرون وسطی می گذرد و سیمون دوبووآر آن را در هشت صحنه روایت کرده است. ماجرا از جایی آغاز می شود که مردان دهکده ای درگیر جنگ به نام ووسلا تصمیم می گیرند برای پیروزی بر دشمن و مقاومت برای زنده ماندن، افراد پیر، زنان و کودکان را از شهر بیرون کنند تا در شرایطی که درگیر قحطی هستند و غذایی برای ادامه زندگی نمانده بتوانند آذوقه برای مردانی که توانایی جنگیدن دارند، ذخیره کنند. آن ها بسیاری از زنان و کودکان و سالمندان را از دهکده بیرون می کنند و تعداد فراوانی از رانده شدگان از روستا در خندقی که دور تا دور دهکده کشیده شده گرفتار می شوند و از گرسنگی جان خود را از دست می دهند.
نمایشنامه در واقع تصویری از تلاش جامعه ای کوچک برای ارائه راه حل معضلی اخلاقی و سیاسی را روایت می کند. این نمایشنامه در سالی که زنان در فرانسه حق رای به دست آوردند نوشته شده و فضای کلی آن تحت تاثیر شرایط آن سال می گذرد و به بررسی اثرات ناشی از طرد سیستماتیک اعضای خاموش و به ظاهر غیر جنگجویی که جامعه مردانه به آن ها لقب «بی مصرف» داده است می پردازد. در این نمایشنامه سیمون دوبووآر با نقد تفکر مردانه در پی آن است تا نشان دهد در جامعه ای با تفکرات مردسالارانه افراد فقط زمانی مفید هستند که توانایی جنگیدن داشته باشند و به همین دلیل است که این جوامع برای زنان، کودکان و سالمندان ارزشی قائل نیست.
درباره سیمون دوبووار
درباره سیمون دوبووار
سیمون دو بووآر، زاده ی 9 ژانویه ی ۱۹۰۸و درگذشته ی ۱۴ آوریل ۱۹۸۶، با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار، فیلسوف، نویسنده، فمینیست و اگزیستانسیالیست فرانسوی بود که در پاریس در خانواده ای بورژوا به دنیا آمد.بووار در یک خانواده ی بورژوای کاتولیک به دنیا آمد و پس از گذراندن امتحانات دوره ی لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات در Institut Catholique و زبان و ادبیات در موسسه ی سنت مارین و پس از آن فلسفه در دانشگاه سوربن پرداخت. وی در حلقه ی فلسفی دوستانه گروهی از دانشجویان مدرسه ی اکول نورمال پاریس عضو بود که ژان پل سارتر نیز در آن عضویت داشت ولی خود بووار دانشجوی این مدرسه نبود. با وجود آن که زنان در آن دوره کمتر به تدریس فلسفه می پرداختند، او تصمیم گرفت مدرس فلسفه شود و در آزمونی که به این منظور گذراند، با ژان پل سارتر آشنا شد. بووار و سارتر هر دو در ۱۹۲۹ در این آزمون شرکت کردند، سارتر رتبه ی اول و بووار رتبه ی دوم را کسب کرد. با این وجود، بووار صاحب عنوان جوان ترین پذیرفته شده ی این آزمون تا آن زمان شد.بووآر به عنوان مادر فمینیسم بعد از ۱۹۶۸ شناخته می شود. معروف ترین اثر وی جنس دوم (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است. این کتاب به تفصیل به تجزیه و تحلیل ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شده است می پردازد. پس از آن که این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا منتشر شد، به عنوان مانیفست فمینیسم شناخته شد.سارتر و بووآر رابطه ی عاطفی پیچیده ای داشتند و همواره بر صداقت در روابط عاطفی تأکید داشتند. با وجود تنش های پیاپی و روابط عاطفی متعدد، این دو در تمام عمر دوستانی جداناپذیر باقی ماندند، اما ارتباط آن ها، برخلاف روابط مرسوم جامعه، شامل وفاداری و تک همسری نبود.سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل، ۱۹۸۶ در ۷۸ سالگی به خاطر ذات الریه از دنیا رفت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شده است.
مقالات مرتبط با کتاب مفت خورها
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
ادامه مقاله
سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر
سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر

«خانم ها، شما همه چیز را به او مدیون هستید!» این جمله، تیتر روزنامه ای است که خبر درگذشت سیمون دوبووار را در آپریل سال 1986 به اطلاع همگان رساند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مفت خورها" ثبت می‌کند