1. خانه
  2. /
  3. کتاب اخلاق ابهام

کتاب اخلاق ابهام

3.2 از 1 رأی

کتاب اخلاق ابهام

The Ethics of Ambiguity
انتشارات: نگاه
٪15
175000
148750
معرفی کتاب اخلاق ابهام
"اخلاق ابهام" یک اثر فلسفی مهم از سیمون دوبووار است که به دلیل کاوش در اخلاق وجودی و شرایط انسانی شهرت دارد. این کتاب که در سال 1947 منتشر شد، دیدگاه منحصر به فرد دوبووار را در مورد آزادی، مسئولیت و پیچیدگی وجود انسان بیان می‌کند. دوبووار به عنوان یک شخصیت برجسته در اندیشه اگزیستانسیالیستی، این ایده را دنبال می‌کند که زندگی ذاتا مبهم است و انسان‌ها برای زندگی واقعی باید با این ابهام مقابله کنند و از آن عبور کنند. این اثر به سنگ بنای فلسفه اگزیستانسیالیسم و فمینیستی تبدیل شده است و عناصر اگزیستانسیالیسم را با ملاحظات اخلاقی و ایده‌های رهایی فردی و اجتماعی می‌آمیزد.
کار دوبووار با تحلیلی از وجود انسان آغاز می‌شود و تنش بین ذهنیت و عینیت را برجسته می‌کند. او ادعا می‌کند که انسان‌ها محکوم به آزادی هستند. یعنی افراد در تعریف خود آزادند، اما این آزادی با مسئولیت رفتار به‌گونه‌ای است که آزادی دیگران را نفی نمی‌کند. ایده اصلی این است که افراد باید ابهام وجودی خود را بشناسند و انتخاب‌های اخلاقی انجام دهند که به آزادی و وجود دیگران احترام بگذارد. این کتاب انواع نگرش‌هایی را که افراد می‌توانند نسبت به آزادی داشته باشند و اینکه چگونه می‌توانند به مواضع اخلاقی متفاوتی منجر شوند، مورد بحث قرار می‌دهد. دوبووار مفاهیم "رعیت" و "ارباب" را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه افراد می‌توانند در حالت‌هایی از وجود قرار گیرند که آزادی خود یا آزادی دیگران را انکار می‌کنند. او استدلال می‌کند که آزادی واقعی نه تنها شامل رهایی شخصی، بلکه تصدیق به هم‌پیوستگی انسان‌ها و تعهد به رهایی جمعی است. چارچوب اخلاقی دوبووار بر این باور بنا شده است که آزادی هم یک امتیاز و هم یک بار است. او پیشنهاد می‌کند که افراد باید آزادی خود را بپذیرند و مسئولیت ناشی از آن را بپذیرند و هدفشان این است که به‌گونه‌ای زندگی کنند که به آزادی دیگران کمک کند. این شامل رد "بد باوری"، خودفریبی و درگیر شدن با جهان به‌گونه‌ای است که هم به ذهنیت خود و هم به ذهنیت دیگران احترام می‌گذارد. موضوع مهم در "اخلاق ابهام" مفهوم آزادی و مسئولیت‌های همراه با آن است. دوبووار استدلال می‌کند که آزادی یک حق انتزاعی نیست، بلکه یک پیگیری فعال است که افراد را ملزم می‌کند تا تأثیر انتخاب‌های خود را بر دیگران در نظر بگیرند. او همچنین ایده «ابهام» را به‌عنوان بخشی اساسی از تجربه انسانی بررسی می‌کند و پیشنهاد می‌کند که پذیرش و پیمایش این ابهام برای زندگی واقعی بسیار مهم است.
"اخلاق ابهام" اثری عمیق است که خوانندگان را به مقابله با آزادی خود و پیامدهای اخلاقی اعمالشان به چالش می‌کشد. بررسی سیمون دوبووار از شرایط انسانی، هم نقد فردگرایی اگزیستانسیالیستی و هم چشم‌اندازی برای جامعه‌ای به‌هم‌پیوسته‌تر و آزادتر ارائه می‌کند. این اثر همچنان در فلسفه و اندیشه فمینیستی تأثیرگذار است و اخلاقی را تشویق می‌کند که آزادی را هم به‌عنوان یک تلاش شخصی و هم جمعی مورد احترام قرار می‌دهد.
درباره سیمون دوبووار
درباره سیمون دوبووار
سیمون دو بووآر، زاده ی 9 ژانویه ی ۱۹۰۸و درگذشته ی ۱۴ آوریل ۱۹۸۶، با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار، فیلسوف، نویسنده، فمینیست و اگزیستانسیالیست فرانسوی بود که در پاریس در خانواده ای بورژوا به دنیا آمد.بووار در یک خانواده ی بورژوای کاتولیک به دنیا آمد و پس از گذراندن امتحانات دوره ی لیسانس ریاضیات و فلسفه، به تحصیل ریاضیات در Institut Catholique و زبان و ادبیات در موسسه ی سنت مارین و پس از آن فلسفه در دانشگاه سوربن پرداخت. وی در حلقه ی فلسفی دوستانه گروهی از دانشجویان مدرسه ی اکول نورمال پاریس عضو بود که ژان پل سارتر نیز در آن عضویت داشت ولی خود بووار دانشجوی این مدرسه نبود. با وجود آن که زنان در آن دوره کمتر به تدریس فلسفه می پرداختند، او تصمیم گرفت مدرس فلسفه شود و در آزمونی که به این منظور گذراند، با ژان پل سارتر آشنا شد. بووار و سارتر هر دو در ۱۹۲۹ در این آزمون شرکت کردند، سارتر رتبه ی اول و بووار رتبه ی دوم را کسب کرد. با این وجود، بووار صاحب عنوان جوان ترین پذیرفته شده ی این آزمون تا آن زمان شد.بووآر به عنوان مادر فمینیسم بعد از ۱۹۶۸ شناخته می شود. معروف ترین اثر وی جنس دوم (عنوان اصلی: Le Deuxième Sexe) نام دارد که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است. این کتاب به تفصیل به تجزیه و تحلیل ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شده است می پردازد. پس از آن که این کتاب چند سال پس از چاپ فرانسه، به انگلیسی ترجمه و در آمریکا منتشر شد، به عنوان مانیفست فمینیسم شناخته شد.سارتر و بووآر رابطه ی عاطفی پیچیده ای داشتند و همواره بر صداقت در روابط عاطفی تأکید داشتند. با وجود تنش های پیاپی و روابط عاطفی متعدد، این دو در تمام عمر دوستانی جداناپذیر باقی ماندند، اما ارتباط آن ها، برخلاف روابط مرسوم جامعه، شامل وفاداری و تک همسری نبود.سیمون دوبووار در ۱۴ آوریل، ۱۹۸۶ در ۷۸ سالگی به خاطر ذات الریه از دنیا رفت. وی در کنار ژان پل سارتر به خاک سپرده شده است.
مقالات مرتبط با کتاب اخلاق ابهام
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
ادامه مقاله
سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر
سیمون دوبووار: دیوِ دنیای مردسالار و دلبرِ سارتر

«خانم ها، شما همه چیز را به او مدیون هستید!» این جمله، تیتر روزنامه ای است که خبر درگذشت سیمون دوبووار را در آپریل سال 1986 به اطلاع همگان رساند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اخلاق ابهام" ثبت می‌کند