1. خانه
  2. /
  3. کتاب دوزخ

کتاب دوزخ

نویسنده: ژان پل سارتر
6 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.13 از 4 رأی

کتاب دوزخ

No Exit
انتشارات: قطره
٪5
50000
47500
5 از 1 رأی

کتاب خلوتکده

No Exit and the Flies
٪10
110000
99000
3.2 از 1 رأی

کتاب اتاق بسته

No Exit
انتشارات: افراز
٪15
180000
153000
3 از 1 رأی

کتاب دوزخ

No Exit
٪15
110000
93500
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب خروج ممنوع

No Exit
٪30
155000
108500
3.4 از 1 رأی

کتاب پشت درهای بسته

No Exit
ناموجود
95000
معرفی کتاب دوزخ

کتاب دوزخ، نمایشنامه ای اگزیستانسیال از نویسنده ی بزرگ فرانسوی، ژان پل سارتر است. در این داستان، دو زن و یک مرد برای همیشه در اتاقی مخوف در جهنم اسیر شده اند. پنجره های با آجر پوشانده شده، هیچ آینه ای وجود ندارد، چراغ ها هیچ وقت خاموش نمی شوند و از همه مهمتر، راهی برای خروج از این اتاق نیست. نکته ی جالب در این دوزخ این است که روح ها با آتش شکنجه نمی شوند، بلکه عذاب آن ها، تحقیر شدن به خاطر کنار رفتن تمامی ظاهرسازی ها و نقاب های هر شخص پیش چشم کنجکاو سایر جهنمیان است. در اینجا، هیچ رازی وجود نخواهد داشت و حتی سیاه ترین اعمال هر روح، به شکلی بی رحمانه در معرض نور کورکننده ی دوزخ قرار خواهد گرفت. شکنجه ای ابدی در انتظار دوزخیان است.

ژان پل سارتر،اگزیستانسیالیست بزرگ فرانسوی ،چیره دستی خود را در اتاق بسته ،تصویری فراموش نشدنی از جهنم به رخ می کشد.این نمایشنامه نمودی از جهان پس از مرگ است که در آن سه شخصیت به عنوان مجازات برای ابدیت در اتاقی بسته گرفتار هستند.این نمایشنامه جمله ی اغلب به غلط تفسیرشده ی سارتر"دوزخ وجود دیگران است" را دستمایه ی خود قرار می دهد که ارجاعی است به درگیری ابدی هستی شناسانه ی سارتر،اینکه خود را در جهان دیگران به مثابه ی یک شی ببینی.
دوزخ دیگری ست. اتاق بسته را می توان بیانی دراماتیک برای «هستی و نیستی» قلمداد کرد. سه مرده پس از مرگ به جای جهنم در اتاقی گرفتار می آیند که از آن هیچ راه خروجی نیست. سارتر با تحریف تصور «جهان پس از مرگ» نزد جهان بینی های تقدیرگرا موقعیتی عجیب ساخته که در آن مجازات محکومان نه شکنجه ی فیزیکی که نفس گرفتار بودن در موقعیت است. سوژه در مقابل پوچی جهان به «تهوع» دچار است. تمام اضطرابی که او در مواجهه با موقعیتی مادی با آن روبه روست، در این نمایش به واسطه ی تمام شدن موقعیت در مرگ و پایان آزادی او در انتخاب و عمل دو چندان گشته است. جهان پس از مرگ در این نمایش همان جهان زمینی است با مسائل و مشکلات مادی که به شکل موقعیتی اگزیستانسیال برای سوژه به طور مداوم تکرار و تکرار خواهد شد. در واقع این موقعیت خیالی پس از مرگ که سارتر بین سه مرده دو زن و یک مرد- برقرا ساخته همان موقعیتی است که او ذاتی زندگی سوژه می داند: هیچ گریزی از آزادی وجود ندارد. ما محکوم به آزادی هستیم.
درباره ژان پل سارتر
درباره ژان پل سارتر
ژان-پل شارل ایمار سارْتْرْ، زاده ی ۲۱ ژوئن ۱۹۰۵ و درگذشته ی ۱۵ آوریل ۱۹۸۰، فیلسوف، اگزیستانسیالیست، رمان نویس، نمایش نامه نویس و منتقد فرانسوی بود.پدرش «ژان باپتیست سارتر» افسر نیروی دریایی فرانسه و مادرش «آنه ماری شوایتزر» دخترعموی «آلبرت شوایتزر» پزشک معروف، برنده ی جایزه ی صلح نوبل بود. پانزده ماهه بود که پدرش به علت تب از دنیا رفت. پس از آن مادرش به نزد والدینش به مودون بازگشت.او در سال ۱۹۲۲ موفق به گرفتن دیپلم شد، پس از آن تصمیم گرفت به همراه «نیزان» در «دانشسرای عالی پاریس» در رشته ی آموزگاری ادامه تحصیل دهد. چهار سال بعد در امتحانات نهایی رشته ی فلسفه مردود می شود. دلیل رد شدن نیز عقیده ی سارتر در مورد فلسفه بود. او عقیده داشت «فلسفه فهمیدنی است، نه حفظ کردنی».پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان های «لو آور» و «لیون» به تدریس فلسفه پرداخت. پس از مدتی تصمیم گرفت که برای کامل شدن تحقیقاتش در زمینه ی فلسفه ی پدیدار شناسی هوسرل راهی آلمان شود. به طور کلی دو دوره در زندگی حرفه ای سارتر وجود داشت. اولین دوره ی زندگی حرفه ای او دوره-ی پس از نوشتن اثر معروف اش، هستی و نیستی، بود و نوشتن رمان تهوع. سارتر به آزادی بنیادی انسان معتقد بود و باور داشت که «انسان محکوم به آزادی است.»در سال ۱۹۶۴ جایزه ی ادبی نوبل به سارتر تعلق گرفت، ولی او از پذیرفتن این جایزه خودداری کرد.او از سال ۱۹۷۳ به بعد تقریبا تمامی قدرت بینایی خود را از دست داده بود و دیگر قادر به نوشتن نبود، با این همه سعی می کرد با انجام مصاحبه ها، دیدارها و حضور در مراسم ها، کماکان چهره ای فعال و اجتماعی از خود نشان دهد. ژان-پل سارتر در روز ۱۵ آوریل ۱۹۸۰ در سن ۷۵ سالگی در بیمارستان بروسه پاریس از دنیا رفت. خاکستر او در گورستان مون پارناس در حوالی محل زندگی دوران پیری اش در محله ای در پاریس به خاک سپرده شده است.
ویژگی های کتاب دوزخ
  • ژان پل سارتر برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1964
  • فیلم هایی بر اساس این کتاب در سال 1962 ساخته شده است.
  • برنده جایزه ی نمایشنامه ی حلقه ی منتقدین نیویورک سال 1947
نکوداشت های کتاب دوزخ

تصویری فراموش نشدنی از جهنم.

Goodreads

نمایشنامه ای هیجان انگیز و قدرتمند.

New York Times

شاهکاری درخشان وتفکربرانگیز.

Penguin
قسمت هایی از کتاب دوزخ

این مجسمه این جاست، هروقت نگاهش می کنم می فهمم که توی جهنم هستم. همه چیز از قبل پیش بینی شده ا ست. هیچ وقت باور نمی کردم که چه حرف هایی درباره ی این جا می زدند... جهنم پر از وسایل شکنجه ا ست، یادتان هست؟ ولی جهنم دیگرانند.

من، شلاق، اسید و صدها جراحت را به این عذاب ذهنی، به این شبح عذاب که لمس می کند، نوازش می کند ولی هیچ وقت به اندازه ی کافی درد نمی یاورد، ترجیح می دهم.

انسان همیشه خیلی زود، یا خیلی دیر، می میرد. ولی زندگی ای که پایان یافته آنجاست، زیر رقم های خط کشیده شده، باید حاصل جمع را نوشت. تــو چیــز دیگری جـــز زندگـی ات نیستی.

مقالات مرتبط با کتاب دوزخ
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
ادامه مقاله
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری

نمایشنامه های انتخاب شده در این مطلب، بهترین ها برای ورود به این دنیا هستند

برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

«تئاتر ابزورد»: معناباختگی بر روی صحنه
«تئاتر ابزورد»: معناباختگی بر روی صحنه

اگرچه شروع «تئاتر ابزورد» اغلب در آثار آوانگارد مربوط به دهه های 1920 و 1930 در نظر گرفته می شود، خاستگاه های آن در حقیقت به مدت ها قبل باز می گردد.

ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی
ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی

تئوری های این نویسنده در مورد مقوله ی اگزیستانسیالیسم و آزادی، جایگاه او را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فلاسفه ی دنیای غرب در قرن بیستم ، تثبیت کرده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب دوزخ"
17 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نشر قطره ترجمش خوبه ولی سانسور داره

1403/09/14 | توسطنسیم
0
|

واقعا خوب بود عمیق، جالب، کوتاه از نشر قطره

1403/07/24 | توسطستایش مدرسین
0
|

درود وقت تون بخیر. کتاب دوزخ با ترجمه حمید سمندریان، نشر قطره، از لحاظ کیفیت کاغذ و جلد صفره.

1403/06/02 | توسطکاربر سایت
0
|

خلوتکده از نشر پارسه ، آیا دو کتاب است ( به دلیل نوشته زیرش می‌گویم ) ؟

1403/05/15 | توسطم اِ
2
|

شما کدام ترجمه را پیشنهاد می‌کنید و چرا ؟

1403/05/15 | توسطم اِ
1
|

این کتاب، همان کتاب دوزخ یا ورود ممنوع میباشد.لطفا همه را در یک صفحه قرار دهید.

1402/02/11 | توسطکاربر سایت
0
|

این کتاب رو بهتره با ترجمه اقای صنعوی از نشر پارسه که به اسم خلوتکده ترجمه شده، بخونید.

1401/10/01 | توسطسمیه جلیل اوغلی
3
|

گارسن:بازکنید!همه چیز را قبول می‌کنم:پابند ها، گاز انبرها، سرب مذاب، گیره ها، قید‌های گردن، هرچه که بسوزاند، هرچه که پاره کند، می‌پذیرم، می‌خواهم به معنای واقعی رنج ببرم. صدبار گزیده شدن بهتر است از این رنج فکری، از این شبح رنج، که لمس می‌کند، نوازش می‌کند اما هرگز به قدر کافی عذاب نمی‌دهد.

1401/10/01 | توسطسمیه جلیل اوغلی
1
|

وقتی خودم رو نمی‌بینم، به صورتم دست می‌کشم و میگم آیا من واقعا وجود دارم؟

1401/10/01 | توسطسمیه جلیل اوغلی
4
|

این نمایشنامه تحت چند عنوان از جمله دوزخ. اتاق بسته. پشت درهای بسته.خلوتکده و خروج ممنوع ترجمه شده دقت کنید که تکراری نخرید

1401/09/13 | توسطآرش ایجاد
12
|

ای نمایشنامه تحت چند عنوان از جمله دوزخ. اتاق بسته. پشت درهای بسته.خلوتکده و خروج ممنوع ترجمه شده دقت کنید که تکراری نخرید

1401/09/13 | توسطآرش ایجاد
5
|

سارتر در نمایشنامه دوزخ – جهنم را تصویر سازی می‌کند. سه نفر به نام‌های گارسِن، اینس و استل بعد از مرگشان وارد اتاقی می‌شوند که گویا دوزخ آنهاست. اینجا اتاقی با یک دریچه است که از طریق آن می‌توان تمام اتفاقات روی زمین را تماشا کرد. درب این اتاق برای همیشه بسته است و چراغ نیز هیچ وقت خاموش نمی‌شود. برعکس تصور عموم از جهنم که باید جایی تاریک باشد، اینجا روشنِ روشن است. خواب نیز در اینجا بی‌معنی است و آنها حتی از توانایی پلک زدن و روی هم گذاشتن جشمانشان برای یک لحظه کوتاه هم ناتوانند.

1401/06/15 | توسطمحمدمهدی صفا
2
|

دیدگاه جالب ساتر در باب جهنمی که درون خود انسان است.

1401/02/03 | توسطکامران رحمانی
2
|

اسم اصلی نمایشنامه تا اونجا که میدونم در بسته ست ، یا اتاق بسته

1401/01/13 | توسطسروش محمدی
0
|

جهنمی که سارتر در این کتاب ترسیم میکند شاید متفاوت‌ترین روایت از جهنم باشد که نویسنده ای از ان نویشته باشد. "جهنم خود انسان هاست"

1399/04/31 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
3
|

جهنمی که سارتر در این کتاب ترسیم میکند شاید متفاوت‌ترین روایت از جهنم باشد که نویسنده ای از ان نویشته باشد. "جهنم خود انسان هاست"

1399/04/31 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
3
|
پاسخ ها

شاید خود سارتر در طول رندگی شخصیش چنین تصوری از انسانها داشته. دیگران رو جهنم می‌دونسته. ولی گاهی اگر به اندازه یک کوه توانا باشی بین این جهنم زندگی می‌کنی و نشون میدی که رفتار نادرست هرکدام از انسانهاست که عرصه رو برای دیگری تنگ میکنه و زندگی هرکس رو جهنم می‌کنه. تو جهنم سارتر هر سه نفر میتونستند با بخشش زندگی پس از مرگ خوبی داشته باشند ولی حتی حاضر نبودند خطایی که مربوط به خودشون نبود و هیچ ربطی به خودشون نداشت و در جریان شرایط همدیگه نبودند رو ببخشند و فراموش کنند.اگر نظر سارتر رو به جامعه سرایت بدیم تو یه جامعه هم همین طوره یه جامعه تبدیل به جهنم میشه زمانی که هرکس خطای دیگری رو نبخشه و روی اون پافشاری کنه هرکس به دیگری برچسب میزنه و متقابلا خودش هم برچسب میخوره . سارتر هم برای همین با وجود اینکه پیروان زیادی داشته ولی معمولا به کنج تنهایی خودش در کافه‌ها پناه می‌برد و تو زندگی خودش انسان تنهایی بوده و دوستان صمیمی زیادی نداشته

1403/03/20|توسطکاربر سایت
0

جهنمی که سارتر در این کتاب ترسیم میکند شاید متفاوت‌ترین روایت از جهنم باشد که نویسنده ای از ان نویشته باشد. "جهنم خود انسان هاست"

1399/04/31 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
9
|