هر انسانی ممکن است در برهه های مختلف زندگی اش به فکر نوشتن و به جا گذاشتن اثری از خود باشد. نوشتن بی قید و بند و بی ضابطه شاید برای تخلیه ی ذهن راه مناسبی باشد، اما اگر شیفته ی نویسندگی هستید و ابزارش را ندارید یا به دنبال یادگیری حرفه ای مهارت های نویسندگی هستید، کتاب حرکت در مه را از دست ندهید.
در این کتاب که حتی عنوان آن نوعی مهارت نویسندگی محسوب می شود و به جاده ی مه آلودی که چراغ آن قلم است اشاره می کند، محمدحسن شهسواری سعی کرده تا مفیدترین نکات آموزش نوشتن حرفه ای را با استفاده از تجربیات خود و دیگر اندیشمندان نظیر جمال میرصادقی، رابرت مک کی و ارسطو، به خواننده مننقل کند. بنیادی ترین اصل در آموزش هر کاری، فراگیری اصطلاحات و مبانی مربوط به آن است که نگارنده آن را شرح داده و همچنین اشاره کرده است که این اصول بسیار نسبی و مرتب در حال تغییرند و بزرگ ترین اندیشمندان و ادیبان نیز هنوز در مفهوم اصلی نویسندگی، به معنا و تعریف دقیقی دست نیافته اند.
شهسواری اشاره می کند که شاید مهم ترین اصل در نویسندگی دست یافتن به سبک شخصی و پیدا کردن جسارت هنری است اما در این راه نحوه ی برخورد با نگارش یک اثر حائز اهمیت است و وی با پیشنهاد فرمی که دارای هفت مرحله است، نحوه ی فکر کردن همچون یک نویسنده را به مخاطب می آموزد. به طور کلی این کتاب یک کارگاه جامع نویسندگی محسوب می شود که قدم به قدم تکنیک های اندیشه و نگارش در نویسندگی را شرح و بسط می دهد و در عین حال مخاطب را اسیر قواعد پیچیده و دست و پا گیر نمی کند. شیوه ی چینش مطالب کتاب مرحله به مرحله بوده و برای افرادی که اطلاعات چندانی از نحوه ی نویسندگی ندارند بسیار مفید محسوب می شود.
کتاب حرکت در مه