کتاب کوه آنالوگ

Le Mont Analogue
رمانی درباره یک ماجراجویی کوهستانی غیراقلیدسی و به طرز نمادینی واقعی
کد کتاب : 148380
مترجم :
شابک : 978-6228137285
قطع : جیبی
تعداد صفحه : 179
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1952
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 21 آبان

معرفی کتاب کوه آنالوگ اثر رنه دومال

داستان کوه آنالوگ سفرنامه‌ای است که یک راوی آن را برای‌مان بازگو می‌کند. در این داستان، که تمثیلی شگفت‌انگیز از ادبیات است، گروه کوچکی از دوستان برای کشف کوهی مرموز در نیم‌کرة جنوبی راهی سفر به مکانی با ارزش نمادین بسیار بالا می‌شوند، جایی که برای انسان‌ فانی معمولی دسترس‌پذیر نیست. با اینکه کوه آنالوگ اثری ناتمام است ولی ترکیب‌بندی و ساختار آن به‌‌گونه‌ای است که در هر لحظه می‌توان به هدف منحصر‌به‌فرد نویسنده‌اش پی برد. خواننده با استفاده از طراحی‌هایی که نویسنده در کتابش ترسیم کرده و به‌خصوص یادداشت‌برداری‌هایش برای فصول نگاشته‌نشده -که اینجا تحت عنوان «یادداشت‌های ناشر فرانسوی» آمده- به‌راحتی می‌تواند ادامه و پایان این «ماجراجویی کوهستانی» را در ذهن خود بازآفرینی کند. کوه آنالوگ پس از انتشار به زبان فرانسه توجهات بسیاری را به خود جلب کرد و تاکنون ترجمه‌های فراوانی از آن به عمل آمده، ازجمله دست‌کم دو ترجمة انگلیسی. جالب آنکه آلخاندرو خودوروفسکی، سینماگر سرشناس شیلیایی، فیلم مشهورش کوه مقدس (1973) را از همین داستان اقتباس کرده است.

کتاب کوه آنالوگ

رنه دومال
رُنه دومال نویسنده، شاعر، منتقد ادبی، جستارنویس، هند‌شناس و نمایشنامه‌نویس فرانسوی در 16 مارس 1908 به دنیا آمد. در نوجوانی اشعار آوانگارد می‌سرود و نشریات ادبی مهمی آنها را منتشر می‌ساختند. در دهۀ بیست زندگی‌ کوتاهش، او که به‌‌شدت تحت‌تأثیر آلفرد ژاری، آرتور رَمبو و تنی چند از سوررئالیست‌ها بود، همراه با سه نفر از دوستانش، که خود را ساده‌گرایان می‌نامیدند، نشریه‌ای ادبی به نام لو گران ژو تأسیس کردند که درواقع واکنشی هنری به جنبش سورر...
نکوداشت های کتاب کوه آنالوگ
کوه‌ آنالوگ داستانی شگفت‌انگیز است، اما هر رشته از داستان از یک موقعیت روان‌شناختی کاملا باورپذیر نشأت می‌گیرد. در ابتدای داستان، راوی مقاله‌ای را که با شوخی و تردید نوشته و «هرگز واقعا به آن باور نداشته» منتشر کرده و سپس آن را از یاد برده است. اما با آیرونی اشتباه انسانی، همان مقاله دروازة حقیقت نهایی را می‌گشاید. در آیرونی مشابهی، تنها تهدید بیرونی برای این سفر اکتشافی از جانب برخی از اعضای اصلی گروه است که به اهداف آن خیانت می‌کنند و گروه رقیب را شکل می‌دهند. علی‌رغم روایت ماجراجویانه، دومال چندین بار به ملاحظات عملی و نمادین پول بازمی‌گردد. ساختار مالی منحصربه‌فرد جزیرة کوه‌ آنالوگ، به‌جای حمایت از تجارت صرفا مادی، از والاترین آمال و آرزوهای جامعه نشأت می‌گیرد و به آن بازمی‌گردد. چند کلمة ساده در صفحات اولیه ترجیع‌بند تفکر دومال را تکرار می‌کند: بزرگ‌شدن در تمدن مدرن غربی ما را وامی‌دارد برخی قوه‌ها را فرونشانیم و به الگویی از تجربه پناه ببریم که ما را از بخش عمدة دانش معنوی محروم می‌سازد. کوه‌ آنالوگ با صدایی آرام از سفر و آزادی سخن می‌گوید که انسان را به نزدیک‌آمدن و شنیدن فرامی‌خواند.
از مقاله «راجر شتک» درباره «کوه آنالوگ»، ترجمه شاهین محمدی زرغان

قسمت هایی از کتاب کوه آنالوگ (لذت متن)
به‌قدری سرگرم کار شده بودم که دیگر حتی اغواگران روزانه را که تشویقم می‌کردند، تشخیص نمی‌دادم تا اینکه یک روز صبح برگۀ «امروز تو هستی» به دست خودم رسید. اولین برادری که ملاقاتش کردم همان غول‌بیابانی چشم‌آبی بود. با چنان زهرخندی با من احوال‌پرسی کرد که انگار آب سرد رویم ریختند. یکباره به بچگانه‌بودن تحقیقاتم و نقش شرم‌آوری که به من سپرده بودند، پی بردم. برخلاف قوانین، نزد مافوقم رفتم و به او گفتم دیگر نمی‌توانم بپذیرم «نقش شیطان را بازی کنم». او با ملایمتی جدی، شاید صادقانه، شاید حرفه‌ای، به من گفت: «پسرم، در شما عطشی سیری‌ناپذیر به ادراک وجود دارد که اجازه نمی‌دهد در این خانه بمانید. به درگاه خداوند دعا می‌کنیم به شیوه‌های دیگر شما را نزد خود بخواند.»