1. خانه
  2. /
  3. کتاب استاد سولنس معمار

کتاب استاد معمار

نویسنده: هنریک ایبسن
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب استاد معمار

The Master Builder
٪15
130000
110500
3.7 از 1 رأی

کتاب استاد معمار

The Master Builder
انتشارات: یکشنبه
٪10
75000
67500
پیشنهاد ویژه
3.7 از 1 رأی

کتاب استاد بنا سولنس

The Master Builder
٪25
180000
135000
5 از 1 رأی

کتاب استاد سولنس معمار

The Master Builder
انتشارات: بیدگل
ناموجود
28000
معرفی کتاب استاد سولنس معمار
"استاد سولنس معمار" نمایشنامه‌ای از هنریک ایبسن، نمایشنامه‌نویس نروژی است که برای اولین بار در سال 1892 اجرا شد. ایبسن، یکی از تأثیرگذارترین نمایشنامه‌نویسان قرن نوزدهم، به دلیل کاوش در تعارضات روانی، مسائل اجتماعی و پیچیدگی‌های طبیعت انسان شناخته شده است. "استاد سولنس معمار" به عنوان اثری برجسته است که عمیقا در موضوعات جاه‌طلبی، گناه، و مبارزه بین خواسته‌های شخصی و انتظارات اجتماعی می‌کاود. این نمایشنامه بازتابی از نگرانی‌های مداوم ایبسن در مورد جایگاه فرد در جامعه، به ویژه در رابطه با هنر، قدرت و تحقق شخصی است.
این نمایشنامه حول محور سولنس، یک استاد سازنده موفق اما عمیقا ناامن است که با دستاوردهای حرفه‌ای و شیاطین شخصی خود دست و پنجه نرم می‌کند. سولنس در اوج زندگی حرفه‌ای خود قرار دارد و ساختمان‌های بزرگ متعددی ساخته است، اما او به‌طور فزاینده‌ای می‌ترسد که نسل جوان‌تر از او سبقت بگیرد و میراثی که از خود به جای خواهد گذاشت. زندگی شخصی او با روابطش با همسرش آلین و زن جوانی به نام هیلده وانگل پیچیده شده است که هم با تحسین وارد زندگی او می‌شود و هم با یک چالش ناراحت‌کننده برای احساس خود. هیلد، یک زن جوان پرجنب و جوش و مرموز، به زندگی سولنس می‌رسد و ادعا می‌کند که سال‌ها قبل با او در ارتباط بوده است. او هم حس شیفتگی و هم میل به هل دادن سولنس برای مقابله با ترس‌های پنهان و خواسته‌های برآورده نشده‌اش را به همراه دارد. او را تشویق می‌کند که از محدودیت‌های عاطفی خود رها شود و ریسک‌های جسورانه‌ای را هم در زندگی شخصی و هم در کارش بپذیرد. کشمکش درونی سولنس به نیروی محرکه نمایش تبدیل می‌شود، زیرا او با ترس از بی‌کفایتی، سنگینی اشتباهات گذشته‌اش، و نیاز شدید به اثبات خود به عنوان یک سازنده چیره‌دست در زندگی حرفه‌ای و زندگی‌اش دست و پنجه نرم می‌کند. با گسترش نمایشنامه، تنش بین جاه‌طلبی‌های سولنس و آشفتگی درونی او تشدید می‌شود و به یک نتیجه غم‌انگیز و اجتناب‌ناپذیر منجر می‌شود. "استاد سولنس معمار" پیامدهای جاه‌طلبی کنترل‌نشده و هزینه روان‌شناختی دستیابی به کمال و همچنین خطرات ذاتی در تلاش برای کنترل دیگران به منظور تحقق خواسته‌های خود را بررسی می‌کند.
"استاد سولنس معمار" یک نمایشنامه پیچیده و روان‌شناختی غنی است که مضامین جاه‌طلبی، ترس و دگرگونی شخصی را بررسی می‌کند. تصویر ایبسن از سولنس به عنوان مردی که بین میل به عظمت و ترسش از بی‌کفایتی سرگردان است، عمیقا با شرایط انسانی طنین‌انداز می‌شود و این نمایشنامه را به یک کاوش شخصی و فلسفی تبدیل می‌کند. "استاد سولنس معمار" از طریق مطالعه شدید شخصیت و بررسی هزینه‌های جاه‌طلبی، یکی از مهم‌ترین آثار ایبسن باقی می‌ماند و مخاطبان را به تفکر در مورد ماهیت موفقیت، تأثیر گناه و پیامدهای تلاش برای کمال دعوت می‌کند.
درباره هنریک ایبسن
درباره هنریک ایبسن
هنریک یوهان ایبسن، زاده ی 20 مارس 1828 در شین و درگذشته ی 23 می 1906، شاعر، نمایشنامه نویس و درام نویس نروژی بود.ایبسن در نوجوانی پس از ورشکستگی پدرش برای نخستین بار، طعم فقر و تنگدستی را چشید و از این دوران به بعد، آن قدر به او سخت گذشت که تا آخر عمر، همواره از فقر و درماندگی همچون کابوسی دردناک می ترسید.بعد از تولد او، اوضاع خانواده تغییر کرد. مادرش برای تسکین پیدا کردن روحش، به مذهب روی آورد و پدرش هم دچار افسردگی شد. با وقوع انقلاب 1848 در شمال اروپا، ایبسن به سرودن اشعار آزادی خواهانه پرداخت. او در سال 1850 برای ادامه ی تحصیل و به امید اخذ دکترا در رشته ی پزشکی به شهر کریستیانیا عزیمت کرد. ایبسن هنگامی که در رشته ی تحصیلی خود موفق نشد، به نوشتن روی آورد. مطالعه ی تاریخ روم و توطئه ی کاتلینا و خطابه های سیسرون و همچنین شرح انقلاب فرانسه در 1848 باعث شد که ایبسن اولین نمایشنامه ی خود را در سال 1850 بنویسد. اولین اثر ایبسن به نام کاتلین در زمانی که ۲۲ ساله بود، منتشر شد. در همین ایام، کشمکش های سیاسی، ایبسن را به سمت سیاست کشاند. او عضو اتحادیه ی کارگران شد و مدتی با نوشتن مقالات سیاسی و هنری در انتشار چند روزنامه دست داشت.یک سال بعد، مدیر تماشاخانه ی شهر «برگن» شغلی به ایبسن داد. او در طول پنج سالی که در این تماشاخانه مشغول به کار بود، سفرهای بسیاری به کپنهاگ داشت و مطالعاتی در زمینه ی تئاتر به انجام رساند. ایبسن در این تئاتر با 145 نمایش همکاری کرد و در این مدت هیچ نمایشنامه ای ننوشت؛ ولی با تمرین در تئاتر، تجارب بسیار خوبی کسب کرد که بعدا در نمایشنامه نویسی به کمکش آمد.هنریک ایبسن، یکی از ستون های اصلی ادبیات مدرن نروژ است که تأثیر شگرفی بر نویسندگان بعد از خود گذاشته است.
مقالات مرتبط با کتاب استاد سولنس معمار
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
ادامه مقاله
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن

«ایبسن» نوآروی هایی را به جهان تئاتر، به شکل خاص، و دنیای ادبیات به شکل کلی، ارائه کرد که همچنان در قیاس با زمانه ی خود شگفت انگیز به نظر می رسند.

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

نظر کاربران در مورد "کتاب استاد سولنس معمار"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه بهزاد قادری برگزیده سی و هفتمین دوره کتاب سال ایران شده اما ترجمه عمرانی هم به صورت مستقیم از زبان نروژی است.

1403/07/06 | توسطحسن محرمی
0
|