1. خانه
  2. /
  3. کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم

کتاب زمانی که ما مرده ها بیدار می شویم

نویسنده: هنریک ایبسن
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 1 رأی

کتاب زمانی که ما مرده ها بیدار می شویم

When We Dead Awaken
٪15
139000
118150
3 از 1 رأی

کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم

When We Dead Awaken
انتشارات: بیدگل
ناموجود
105000
معرفی کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم
«وقتی ما مردگان سربرداریم» نمایشنامه‌ای نوشته‌ی هنریک ایبسن است. این اثر که آخرین نمایشنامه ایبسن نمایشنامه‌نویس نروژی به حساب می‌آید در دسامبر 1899 منتشر شد. برخلاف نمایشنامه‌های رئالیستی قبلی ایبسن، «وقتی ما مردگان سربرداریم» بیشتر رویایی است و بیداری معنوی هنرمندی مجسمه‌ساز را به تصویر می‌کشد.
این نمایشنامه چهار شخصیت به نام‌های روبک، ایرن، مایا و اولفهایم دارد و از جایی آغاز می‌شود که قهرمان داستان، آرنولد روبک، مجسمه‌ساز موفقی که سال‌های پیری را سپری می‌کند با همسر جوان خود در هتلی تفریحی اقامت کرده. روبک هنرمندی مشهور و ثروتمند است اما آخرین اثرش با شکست روبه‌رو شده است. روبک احساس نارضایتی عمیقی از زندگی دارد. از سوی دیگر مایا، همسر روبک، زن جوان پر جنب و جوشی است که از ازدواجش با روبک مالیخولیایی، احساس ناامیدی می‌کند. روبک در هتل با مدل سابق مجسمه‌سازی خود، ایرن، روبه‌رو می شود. ایرن و روبک در گذشته با هم رابطه‌ی احساسی داشتند و اکنون که یکدیگر را دوباره پس از سال‌ها دیدند با بحرانی دست و پنجه نرم می‌کنند و در عین حال تلاش آن‌ها این است تا رابطه گذشته خود را احیا کنند.
ایبسن در نمایشنامۀ «وقتی ما مردگان سربرداریم» شعر و دیالوگ‌های ساده را با هم ترکیب کرده است. شخصیت روبک به نوعی تجسمی از خود ایبسن است که در سال های پایانی عمر از زندگی روزمره خسته شده است.
گفته می‌شود ایبسن این نمایشنامه سه پرده‌ای را براساس زندگی مجسمه‌ساز فرانسوی آگوست رودن نوشته است.
درباره هنریک ایبسن
درباره هنریک ایبسن
هنریک یوهان ایبسن، زاده ی 20 مارس 1828 در شین و درگذشته ی 23 می 1906، شاعر، نمایشنامه نویس و درام نویس نروژی بود.ایبسن در نوجوانی پس از ورشکستگی پدرش برای نخستین بار، طعم فقر و تنگدستی را چشید و از این دوران به بعد، آن قدر به او سخت گذشت که تا آخر عمر، همواره از فقر و درماندگی همچون کابوسی دردناک می ترسید.بعد از تولد او، اوضاع خانواده تغییر کرد. مادرش برای تسکین پیدا کردن روحش، به مذهب روی آورد و پدرش هم دچار افسردگی شد. با وقوع انقلاب 1848 در شمال اروپا، ایبسن به سرودن اشعار آزادی خواهانه پرداخت. او در سال 1850 برای ادامه ی تحصیل و به امید اخذ دکترا در رشته ی پزشکی به شهر کریستیانیا عزیمت کرد. ایبسن هنگامی که در رشته ی تحصیلی خود موفق نشد، به نوشتن روی آورد. مطالعه ی تاریخ روم و توطئه ی کاتلینا و خطابه های سیسرون و همچنین شرح انقلاب فرانسه در 1848 باعث شد که ایبسن اولین نمایشنامه ی خود را در سال 1850 بنویسد. اولین اثر ایبسن به نام کاتلین در زمانی که ۲۲ ساله بود، منتشر شد. در همین ایام، کشمکش های سیاسی، ایبسن را به سمت سیاست کشاند. او عضو اتحادیه ی کارگران شد و مدتی با نوشتن مقالات سیاسی و هنری در انتشار چند روزنامه دست داشت.یک سال بعد، مدیر تماشاخانه ی شهر «برگن» شغلی به ایبسن داد. او در طول پنج سالی که در این تماشاخانه مشغول به کار بود، سفرهای بسیاری به کپنهاگ داشت و مطالعاتی در زمینه ی تئاتر به انجام رساند. ایبسن در این تئاتر با 145 نمایش همکاری کرد و در این مدت هیچ نمایشنامه ای ننوشت؛ ولی با تمرین در تئاتر، تجارب بسیار خوبی کسب کرد که بعدا در نمایشنامه نویسی به کمکش آمد.هنریک ایبسن، یکی از ستون های اصلی ادبیات مدرن نروژ است که تأثیر شگرفی بر نویسندگان بعد از خود گذاشته است.
دسته بندی های کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم
مقالات مرتبط با کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
نمایشنامه های ضروری برای علاقه مندان به بازیگری
ادامه مقاله
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن

«ایبسن» نوآروی هایی را به جهان تئاتر، به شکل خاص، و دنیای ادبیات به شکل کلی، ارائه کرد که همچنان در قیاس با زمانه ی خود شگفت انگیز به نظر می رسند.

مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم
مسیر پر فراز و نشیب نمایشنامه ها در قرن بیستم

در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.

نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب وقتی ما مردگان سر برداریم" ثبت می‌کند