1. خانه
  2. /
  3. کتاب دوازده قطعه کوتاه

کتاب دوازده قطعه کوتاه

نویسنده: ساموئل بکت
4.2 از 1 رأی

کتاب دوازده قطعه کوتاه

The Collected Shorter Plays Beckett
انتشارات: بیدگل
٪15
140000
119000
معرفی کتاب دوازده قطعه کوتاه
«همیشه تلاش کرده‌ای. همیشه شکست خورده‌ای. مهم نیست. دوباره تلاش کن. دوباره شکست بخور. بهتر شکست بخور.» ساموئل بکت با این کلمات معمایی، خوانندگان را به دنیای معمایی نمایشنامه‌های جمع‌آوری‌شده‌اش، گنجینه‌ای از تامل‌های وجودی، طنز پوچ‌گرا و مراقبه‌های عمیق در مورد وضعیت انسان، فرا می‌خواند. آثار بکت از مینیمالیسم غم‌انگیز «آخرین نوار کراپ» گرفته تا پوچی کمیک و تاریک «بازی» گواهی بر قدرت‌زبان، سکوت و جستجوی تسلیم ناپذیر برای معنا در یک جهان آشفته است. در قلب نمایشنامه‌های کوتاه‌ بکت، احساس‌عمیقی از هراس‌وجودی نهفته است، موضوعی که در کل مجموعه‌ی آثار او نفوذ می‌کند. او در قطعاتی مانند «من نه» و «صدای‌پا» در روان شکسته‌ی شخصیت‌هایش می‌کاود و روکش شکننده‌ای از سلامت‌عقل را که ناامیدی زیربنایی آن‌ها را می‌پوشاند، آشکار می‌کند. او از طریق دیالوگ‌های پراکنده و تصاویر دلخراش، جوهر رنج انسان و گذر بی امان زمان را به تصویر می کشد. با این حال، در میان تاریکی، حس طنز تاریک و پوچی نیز در سراسر آثار بکت وجود دارد. او در نمایشنامه هایی مانند «آمد و رفت» به پوچ بودن وجود می‌پردازد و پوچ بودن روابط انسانی و بیهودگی ارتباطات را بررسی می‌کند. بکت با شوخ‌طبعی و مهارت‌زبانی خود، خوانندگان را به پذیرش پوچ بودن زندگی و یافتن آرامش در پوچ بودن وجود خود دعوت می‌کند. علاوه‌بر‌این، نمایشنامه‌های کوتاه‌ بکت صرفا تمرین‌هایی برای اضطراب وجودی نیستند بلکه آنها همچنین تأملات‌عمیقی در مورد زبان، حافظه و ماهیت خود داستان هستند. در «بداهه‌های اوهایو» و «فاجعه»، او به بررسی پویایی قدرت نهفته در عمل نوشتن و اجرا می‌پردازد و خطوط بین نویسنده و مخاطب، بازیگر و تماشاگر را محو می‌کند. او از طریق استفاده نوآورانه خود از زبان و ساختار، خوانندگان را به چالش می‌کشد تا مفروضات خود را در مورد روایت و ماهیت حقیقت زیر سوال ببرند. همانطور که روایت آغاز می‌شود، تسلط بکت بر زبان و فرم می‌درخشد و خوانندگان را با بینش دقیق او نسبت به شرایط انسانی مجذوب خود می‌کند. او خواه از طریق مونولوگ‌های دلخراش «یک تکه مونولوگ» یا گفت‌وگوی معمایی «بازی»، خوانندگان را به رویارویی با پرسش‌های اساسی هستی و رازهای ناشناخته جهان دعوت می‌کند. نمایشنامه‌های کوتاه‌تر جمع‌آوری‌شده بکت با بینش عمیق و ارتباط بی‌زمان خود، کتابی ضروری برای هرکسی است که به پیچیدگی‌های شرایط انسانی علاقه دارد. از اعماق ناامیدی تا اوج پوچی، نگاهی اجمالی به ذهن یک نابغه ادبی ارائه می‌کنند که آثارش تا به امروز الهام‌بخش و برانگیزاننده‌ی خوانندگان است. همانطور که بکت یک بار گفت: «بهتر شکست بخور». در نمایشنامه‌های کوتاه‌ جمع‌آوری‌شده‌اش، او ما را دعوت می‌کند که شکست را به عنوان بخشی ضروری از تجربه انسانی در آغوش بگیریم و زیبایی را در میان کاستی‌های خود بیابیم.
«دوازده قطعه کوتاه» گواهی بر استعداد بی‌نظیر ساموئل بکت و تأثیر ماندگار او بر دنیای ادبیات و تئاتر است. این نمایشنامه‌ها با آمیزه‌ای قوی از اضطراب وجودی، طنز پوچ‌گرایانه و نوآوری‌زبانی، همچنان مخاطبان را مجذوب خود می‌کنند و خوانندگان را برای رویارویی با اسرار هستی به چالش می‌کشند.
درباره ساموئل بکت
درباره ساموئل بکت
ساموئل بارکْلی بکت، زاده ی ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ و درگذشته ی ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹، نمایشنامه نویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی بود. او در سال ۱۹۶۹ به دلیل «نوشته هایش - در قالب رمان و نمایش - که در فقر [معنوی] انسان امروزی، فراروی و عروج او را می جوید»، جایزه ی نوبل ادبیات را دریافت نمود.خانواده اش پروتستان بودند. پدرش ویلیام، مادرش ماریا و برادرش فرانک نام داشتند. دوره ی ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و به واسطه ی علاقه اش به زبان فرانسه، در رشته ی ادبیات و زبان فرانسه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۹۲۷ با درجه ی کارشناسی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۹۲۸ به پاریس رفت و به مدت دو سال در اکول نرمال سوپریور به تدریس مشغول شد. در همان زمان بود که با جیمز جویس آشنایی و رفاقت پیدا کرد. این آشنایی در شکل گیری استعداد او تأثیر چشمگیری داشت و به او کمک های زیادی کرد.آثار بکت بی پروا، به شکل بنیادی کمینه گرا و بنابر بعضی تفسیرها در رابطه با وضعیت انسان ها عمیقا بدبینانه اند. این حس بدبینی اغلب با قریحه ی طنزپردازی قوی و غالبا نیش دار وی تلطیف می گردد. چنین حسی از طنز، برای بعضی از خوانندگان آثار او، این نکته را دربردارد که سفری که انسان به عنوان زندگی آغاز کرده است با وجود دشواری ها، ارزش سعی و تلاش را دارد. آثار اخیر او، بن مایه های مورد نظر را به شکلی رمزگونه و کاهش یافته مطرح می کنند.
مقالات مرتبط با کتاب دوازده قطعه کوتاه
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
کتاب «در انتظار گودو»: تردید در خلق معنا
ادامه مقاله
طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت
طعم شیرین شکست در آثار ساموئل بکت

آثار بکت بدون شک در زمره ی تجربی ترین و ژرف ترین آثار در ادبیات غرب قرار می گیرند.

نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو
نقش امپریالیسم و فلسفه پوچی در نمایشنامه در انتظار گودو

در انتظار گودو یکی از مشهورترین نمایشنامه های ساموئل بکت، و یکی از اصیل ترین و تکان دهنده ترین نمایشنامه های نسل کنونی است .

نظر کاربران در مورد "کتاب دوازده قطعه کوتاه"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

12 نمایشنامه تک پرده ای و بسیار کوتاه از بکت، عجیب و غریب!

1399/05/19 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
0
|