کتاب آخرین نوار کراپ

Krapp's Last Tape & Embers
کد کتاب : 38694
مترجم :
شابک : 978-9648573992
قطع : پالتویی
تعداد صفحه : 20
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1958
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب آخرین نوار کراپ اثر ساموئل بکت

در تاریخچه‌ی ادبیات قرن‌ بیستم، تعداد کمی از نویسندگان به بزرگی ساموئل بکت به نظر می‌رسند، که کاوش عمیق او در مورد شرایط انسانی همچنان خوانندگان را با زیبایی شدید، اضطراب وجودی و طنین مهیجش مجذوب خود می‌کند. بکت در اثر «آخرین نوار کراپ»، نگاهی مسحورکننده به اعماق آگاهی انسان، کاوش در مضامین حافظه، فناپذیری و گذر بی‌امان زمان با بینش بی‌نظیر و دقت شاعرانه را به خوانندگان ارائه می‌دهد.
کتاب پرتره‌ای دوگانه از ناامیدی ‌وجودی و بازتاب‌ وجودی ارائه می‌دهد، زیرا قهرمان داستان با وزن وجود خود و شبح فناپذیری خود دست‌وپنجه نرم می کنند. بکت از طریق آمیزه‌ای استادانه از زبان، تصاویر و نوآوری‌های نمایشی، خوانندگان را به پناهگاه درونی روح انسانی دعوت می‌کند، جایی که مرزهای بین گذشته و حال، خود و دیگری، در راهپیمایی بی‌امان به سوی فراموشی محو و حل می‌شوند. «آخرین نوار کراپ»، به‌عنوان مونولوگ شخصیت اصلی، کراپ، نویسنده‌ای سالخورده که روزهایش را با گوش دادن به صدای ضبط شده‌اش در سال‌های گذشته می‌گذراند، آشکار می‌شود. کراپ در حالی که به نوار ضبط شده در تولد 39 سالگی خود گوش می‌دهد - روزی که با امیدها و آرزوهای‌ جوانی مشخص شده است - با واقعیت بد وجود فعلی خود روبرو می‌شود و با ناامیدی‌ها، پشیمانی‌ها و رویاهای برآورده نشده‌ای دست‌و‌پنجه‌نرم می‌کند که زندگی او را تعریف می‌کنند. بکت از طریق خاطرات تکه‌تکه‌شده‌ی کراپ و تفکرات وسوسه‌انگیز، مراقبه‌ای تکان‌دهنده درباره‌ی گذر زمان، فرسایش هویت و ماهیت گریزان آرزوی انسان ارائه می‌کند. «آخرین نوار کراپ» کاوشی قدرتمند در باب حافظه، فناپذیری و شرایط انسانی را تشکیل می‌دهند، زیرا بکت با صداقت و فوریت وجودی سازش‌ناپذیر با سوالات اساسی هستی روبرو می‌شود. بکت از طریق ترکیب متمایز خود از زبان مینیمالیستی، شوخ طبعی اگزیستانسیال و نوآوری نمایشی، منظره‌ای شاعرانه از زیبایی غم‌انگیز و بینش عمیق خلق می‌کند و خوانندگان را به رویارویی با ورطه‌ی وجودی با شجاعت، شفقت و مقداری شوخ‌طبعی دعوت می‌کند. علاوه بر این، نمایشنامه با مضامین بی‌زمان از دست‌دادن، اشتیاق و تلاش برای درک خود طنین‌انداز می‌شود و به خوانندگان نگاهی اجمالی به اعماق آگاهی انسان و پیچیدگی‌های قلب انسان ارائه می‌دهد. شخصیت‌های بکت، با اضطراب وجودی و اشتیاق وجودی‌شان، به‌عنوان کهن‌الگوهایی از شرایط انسانی عمل می‌کنند، که منعکس‌کننده مبارزه مشترک ما برای یافتن معنا و هدف در جهانی است که مشخصه آن ناپایداری و عدم قطعیت است. علاوه بر عمق ‌موضوعی، «آخرین نوار کراپ» تسلط بکت بر فرم و ساختار را به نمایش می‌گذارد، زیرا او مرزهای کنوانسیون تئاتری و بیان زبانی را برای خلق یک تجربه‌ی خواندنی عمیقا غوطه‌ورانه و تجربه‌گر پیش می‌برد. بکت با استفاده‌ی نوآورانه خود از زبان، سکوت و کارگردانی صحنه، خوانندگان را به درونی‌ترین فرورفتگی‌های ذهن شخصیت‌هایش دعوت می‌کند، جایی که کلمات به نماد تبدیل می‌شوند، خاطرات تبدیل به رویا می‌شوند و مرزهای بین واقعیت و تخیل محو و حل می‌شوند.
در خاتمه، «کنوانسیون» به عنوان شاهکار ماندگار ادبیات قرن بیستم ایستاده است و به خوانندگان کاوشی عمیق و شاعرانه از وضعیت انسان ارائه می‌دهد. این اثر با تجسم‌های غم‌انگیز، بینش‌ وجودی و طنین‌ شاعرانه‌ی خود، خوانندگان را به سفری به اعماق آگاهی انسان دعوت می‌کند، جایی که اسرار هستی با تمام زیبایی آشکار و ظرافت وجودی‌شان آشکار می‌شوند. همانطور که ما با عدم‌قطعیت‌های زندگی خود روبه‌رو می‌شویم، این نمایشنامه به عنوان یک یادآوری از بی‌انتهایی شکنندگی روح انسان و قدرت ماندگار هنر برای روشن‌کردن تاریک‌ترین زوایای روح انسان است.

کتاب آخرین نوار کراپ

ساموئل بکت
ساموئل بارکْلی بکت، زاده ی ۱۳ آوریل ۱۹۰۶ و درگذشته ی ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹، نمایشنامه نویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی بود. او در سال ۱۹۶۹ به دلیل «نوشته هایش - در قالب رمان و نمایش - که در فقر [معنوی] انسان امروزی، فراروی و عروج او را می جوید»، جایزه ی نوبل ادبیات را دریافت نمود.خانواده اش پروتستان بودند. پدرش ویلیام، مادرش ماریا و برادرش فرانک نام داشتند. دوره ی ابتدایی را در زادگاهش سپری کرد و به واسطه ی علاقه اش به زبان فرانسه، در رشته ی ادبیات و زبان فرانسه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۹۲۷ با درجه ی...