کتابی که آدم را به فکر وا می دارد.
یک فیلسوف برجسته، اولین برنده جایزه معتبر جان کلوگ - جایزه نوبل آمریکایی در علوم انسانی - در سخنرانی های کوچک خود نیز به مسائل به ظاهر غیرفلسفی می پردازد: شهرت، سفر، بدهی ها، خرافات، تروریسم و ... انجام هیچ کاری.
بینش و حس شوخ طبعی نویسنده به او اجازه می دهد تا مشاهدات شگفت انگیز و دقیقی در مورد زندگی روزمره و قوانین ابدی طبیعت بشر داشته باشد. آنها در عین حال یک لحظه تأمل و لذت واقعی خواندن را تضمین می کنند.
لشک کولاکوفسکی فیلسوف و متفکر لهستانی بود. او بیشتر بهخاطر شناخت و نقد مارکسیسم در دنیا شناختهشده بود. برجستهترین اثر او، «جریانهای اصلی مارکسیسم» نام دارد. کولاکوفسکی در همه بخشهای فلسفه، از جمله اخلاق، زیباشناسی و الهیات، پژوهش و نقدهایی انجام داد.
کولاکوفسکی در سال ۱۹۶۸ پس از همبستگی با دانشجویان معترض به دولت، از حزب کمونیست حاکم اخراج شد و در پی فشارهای گوناگون، نخست به پاریس و سرانجام به انگلستان رفت. او تدریس فلسفه را ابتدا در دانشگاه آکسفورد و سپس در دانشگاههای ییل و برکلی آمریکا ادامه داد.
در طول فعالیتهای فکری کولاکوفسکی جایزههایی زیادی از جمله «اورشلیم برای آزادی و فردیت در جامعه» (۲۰۰۷) «جایزه صلح کتابفروشان آلمان» (۱۹۷۷)، «جایزه اراسموس» (۱۹۸۳) و «جایزه ارنست بلوخ» (۱۹۹۱) به او تعلق گرفت.
کتاب درس گفتارهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ