«نقطه» دومین مجموعه داستان آذردخت بهرامی است. او علاوه بر داستاننویسی دستی هم در کار فیلمنامهنویسی و نمایشنامهنویسی دارد. او نویسنده چند قسمت از سریال «شمسالعماره» ساختۀ سامان مقدم است. مجموعه داستان «نقطه» شامل شش داستان کوتاه است. «نقطه»، «شوهران نازنین»، «خیانت»، «۲۵ کلمه»، «سکوت» و «هلاکوییسم» عناوین داستانهای این مجموعه هستند. به گفتۀ نویسنده دو داستان این مجموعه هم مجوز نشر نگرفتهاند.
مشکلات زنان و دنیای آنها موضوع این مجموعه داستان است و مضمون خیانت در زندگی زناشویی در بیشتر این داستانها برجسته است. برخی از داستانهای این مجموعه دیالوگمحور هستند و در بسیاری از موارد دیالوگها داستان را پیش میبرند. نویسنده معتقد است که هر داستانی بنا بر درونمایهاش، فرم و ساختار و لحن و نثر خودش را میطلبد. یک داستان با دیالوگ بهتر پیش میرود و داستانی دیگر بدون آوردن حتی یک دیالوگ به هدف نویسنده نزدیکتر است.
در «نقطه» که نام مجموعه نیز برگرفته از همین داستان است. زن و شوهری بخاطر توجه مرد به زنی دیگر جر و بحث میکنند و ساختار داستان بر مبنای دیالوگهای پرتنش بین آنها پیش میرود. آنها در ابتدا رفتاری معمولی و طبیعی دارند اما داستان که پیش میرود این پوستۀ ظاهری شکافته میشود و زن خشمش را آشکار میکند.
«شوهران نازنین» داستان دیگر این مجموعه نیز دربارۀ مسائل خانوادگی است. داستان در یک موسسه لاغری میگذرد و زنان حاضر در آنجا از شوهرانشان حرف میزنند و تصویرهای متفاوت و گاه متناقضی از مردان ارائه میشود.
عنوان داستان «خیانت» مضمون آن را آشکار میکند. باز هم نفر سومی حضور دارد، اما این بار، خیانتی نمایشی روایت میشود تا زنی شوهرش را بچزاند؛ شوهری کنترلگر که بعد از چهارده سال زندگی مشترک همچنان زنش را کنترل میکند.
در داستان «سکوت» باز هم صحبت از خیانت است، اما این بار فضای داستان خونبار است و تیری شلیک میشود و زن و مردی در خون میغلتند.
«هلاکوییسم» با داستانهای دیگر این مجموعه متفاوت است و با نگاهی طنزآمیز نوشته شده است که به نوعی شیوۀ آشنای آذردخت بهرامی در داستاننویسی است. در این داستان زنهایی که زندگی زناشوییشان از کف رفته با سرخوشی و طنازانه از زندگیشان حرف میزنند و همۀ تقصیرها را هم به گردن دکتر هلاکویی میاندازند. این زنان در پایان داستان، جزوات، سی دیها و نوارهای سخنرانی دکتر را در آتش میسوزانند و با هم جشن میگیرند.
مجموعه داستان «نقطه» در پی نشان دادن زندگی واقعی برخی از خانوادههای ایرانی و روابط آنها در عصر مدرن است. علاوه بر این نوع نگاه و تصور زنها دربارۀ مسائل مختلف را نیز روایت میکند. خواندن این مجموعه داستان خالی از لطف نیست.
کتاب نقطه