1. خانه
  2. /
  3. کتاب این برف کی آمده...

کتاب این برف کی آمده...

3.3 از 1 رأی

کتاب این برف کی آمده...

...When did this snow come
انتشارات: نشر چشمه
٪15
48000
40800
معرفی کتاب این برف کی آمده...

مجموعه داستان «این برف کی آمده...» نوشته محمود حسینی زاد داستان هایی با یک محوریت دارد و موضوع اصلی همه آن ها زندگی برخی آدم ها با عزیزان درگذشته شان است.

راوی ها در داستان های این کتاب مختلفند و افراد در موقعیت های مختلف آن را روایت می کنند. «کنار جای خالی»، «عصر به سمت غروب»، «این برف کی آمده» و «منتظر جواب من نشد» نام برخی داستان های این مجموعه اند.

این مجموعه با محوریت مرگ، تنهایی و دلتنگی بازماندگان روایت شده است. در برخی داستان ها اشخاص با یاد مرده ها و در برخی انگار با خود مرده ها دارند زندگی می کنند.

در کتاب ما عمدتا با آدم های میانسالی روبرو هستیم که از طبقه متوسط به بالای شهری هستند که عمده دغدغه شان مسائل بسیار خاص و شخصی شان است و دیگر پدیده های اجتماعی و سیاسی دور و بر این افراد در کانون تمرکز قرار نمی گیرند. قدرت نوشتار و تزریق حسی قوی نویسنده ستودنی است که تاثیر عمیقی بر خواننده می گذارد.

درباره محمود حسینی زاد
درباره محمود حسینی زاد
محمود حسینی زاد (زاده ۱۳۲۵ تهران) نمایش نامه نویس، مترجم آثار آلمانی، داستان نویس، و منتقد ادبی ایرانی است.محمود حسینی زاد به همراه پترس مارکاریس [نویسندهٔ مطرح یونانی ] و نوین کیشور [موسس انتشاراتی سیگال در کلکته ]به عنوان برگزیدگان مدال گوته در سال ۲۰۱۳ میلادی معرفی شده اند.در معرفی انستیتو گوته از محمود حسینی زاد از او به عنوان مهم ترین مترجم ادبیات آلمانی زبان معاصر به فارسی یاد شده است.کمیسیون انتخاب برگزیدگان مدال گوته دربارهٔ علت انتخاب و معرفی این نویسنده و مترجم ایرانی برای دریافت این مدال عنوان کرده اند: محمود حسینی زاد با دقت و حساسیت راه را برای واژه هموار می سازد و امکان ارتباط های شخصی و فرهنگی را فراهم می آورد، این مهم موجب می شود تا در هر دو کشور تفاهم دوجانبه بین انسان ها برپا مانده و تقویت شود. امسال انستیتو گوته مدال گوته را به شخصیت های برجسته ای اعطا می کند که فصل مشترک شان علاقه و توجه آن ها به زبان آلمانی و نقش آن ها در برقراری ارتباط بین کشورشان و ادبیات و فرهنگ آلمانی زبان است.او همچنین برای نمایش نامهٔ «نهاده سر غریبانه به دیوار» در دانشکده هنرهای دراماتیک و برای نمایش نامه «تگرگ آمد امسال برسان مرگ» در جشنواره توس لوح تقدیر دریافت کرده است.
ویژگی های کتاب این برف کی آمده...
  • شایسته ی تقدیر دومین دوره ی جایزه ی ادبی هفت اقلیم
قسمت هایی از کتاب این برف کی آمده...

مجید نشست پشت فرمان. راه افتادیم و از نور چراغ های رستوران ها که دور شدیم دوروبرمان را تاریکی گرفت. غلیظ. انگار غلیظ تر از قبل و همیشه. چراغ های اتومبیل به زور چند متری را روشن می کرد. باز رسیدیم به آبشار. سیروس شیشه ی تمام پنجره ها را داد پایین. هوای خنک زد تو و قطره های ریزریز آب. صدای شرشر آب در شب می پیچید و ذره های آب در نور اتومبیل مثل پولک بودند. این بار جاده و پیچ هایش رو به پایین می رفتند. باز وارد ظلمات شدیم. مجید خیلی آهسته می رفت. باد توی اتومبیل می پیچید و بوی درخت ها و بوی شب می داد. نور چراغ های اتومبیل، تنه ی درخت های به هم چسبیده ی دو طرف جاده را روشن می کرد و دور تنه ها حلقه می زد و دور که می شد ، باز درخت ها می شدند دیواری سیاه. یک دفعه مجید سر پیچی وسط جاده ایستاد. موتور را خاموش کرد. چراغ ها را هم. این همه سکوت و سیاهی را هیچ وقت ندیده بودم. بعد هوهویی از دل ظلمت سمت مان آمد. سیروس آهسته و زیر لب گفت انگار یه گله گرگه! مجید هم پچ پچ کرد که این جا گرگ کجا بود. سیروس گفت خرس و پلنگ که داره جنگل های شمال. مجید گفت نه دیگه این جا بابا! بعد گفت اوخ اوخ! اگه الان مثل اون فیلمه بشه چی؟ اون فیلمه چی بود اسمش؟

شما عمری با کسی زندگی می کنی ، دوستش داری و فکر می کنی زندگیته و از این حرف ها . حالا از مرده ش می ترسی ؟ گفت ول کن . ابر که باشه ، از هر نوعش ، بارون هم داره . حوصله ی گریه ندارم . از هیچ نوعش . اولین بار بود که پی برده بود نفس می تواند عمری بند بیاید و تو زنده باشی . مگه می شه ؟بیایی ، بمونی و یک زندگی را پر کنی و بعد سرتو بندازی پایین و بری ؟

مقالات مرتبط با کتاب این برف کی آمده...
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب این برف کی آمده..."
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

باید یه جورایی تو سن و سال شخصیت‌های کتاب باشی تا بهتر و عمیق‌تر درکشون کنی.

1402/11/15 | توسطرضا شعبانی
0
|