1. خانه
  2. /
  3. کتاب باران بمبئی

کتاب باران بمبئی

5 از 1 رأی

کتاب باران بمبئی

Barane Bambae
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
42000
معرفی کتاب باران بمبئی
«باران بمبئی» مجموعه داستانی شامل نه داستان و نوشته‌ی پیام یزدانجو است. یزدانجو را علاقمندان به ادبیات و نظریات ادبی با ترجمه‌هایش می‌شناسند. اما او به عنوان داستان‌نویس و رمان‌نویس هم آثاری را منتشر کرده است و کتاب «باران بمبئی» چهارمین اثر تالیفی اوست.
یزدانجو چندسالی را برای تحصیل در هند گذرانده و حال و هوای داستان‌های این مجموعه برآمده از همین تجربه‌ی اوست. اما لازم به ذکر است که داستان‌ها با نگاهی توریستی نوشته نشده‌اند بلکه روایت دغدغه‌های ذهنی و ادبی یزدانجو هستند. ماجراهای روشنفکرانه‌ی شخصیتی که اسمی ندارد و برای تحصیل از ایران به هند رفته است.
نه داستان این مجموعه از نظر ساختاری و مفهومی به گونه‌ای هستند که می‌توان آن‌ها را به عنوان یک رمان نیز در نظر گرفت. از این رو هر کدام از داستان‌ها پیرنگی دارند و کل مجموعه نیز پیرنگی. به نظر می‌رسد نویسنده با دقت این دو پیرنگ را با هم پیش می‌برد. تولد دوباره، سرگشتگی، جاودانگی، مرگ، عشق، غرور و شهوت موضوعاتی هستند که در این داستان‌ها به آن پرداخته شده است.
«مانترا» اولین داستان این مجموعه است و یک سال پس از سفر راوی به هند اتفاق می‌افتد او برای دیدن دوستش به دهلی می‌رود تا با هم یکی از متون کهن هندی را به فارسی ترجمه کنند. «دوالوکا یا میدان خدایان» داستان دوم مجموعه روایت سفر راوی به درون یک معبد است. در داستان سوم مجموعه، معشوقه‌ی راوی خودش را خدا یا الهه‌ای می‌پندارد و تنها راه گریز او از این وضعیت خودکشی اوست. نام این داستان «الاهه» است. «کاماسوترای آمریکایی» داستان چهارم مجموعه انگار ادامه‌ی داستان سوم کتاب است و حال و هوایی جنایی دارد. داستان با ریتم کندی آغاز می‌شود و هر چه به پایان داستان نزدیک می‌شویم ریتم آن تندتر می‌شود و البته پایانی غافلگیرکننده نیز دارد.
نام کتاب از داستان آخر این مجموعه یعنی «باران بمبئی» گرفته شده است. صادق هدایت، رمان «بوف کور» را در هند نوشت و برای اولین بار همان‌جا منتشر کرد. در داستان آخر این مجموعه به هدایت و بوف کور پرداخته شده است. داستان ماجرای ارتباط راوی و یکی دو نفر دیگر با تجربه‌ی زیسته و ذهنی صادق هدایت است. راوی، دوست فیلم‌سازش و دوست هندی و بازیگر آن‌ها قرار است در باره‌ی بوف کور و هند فیلمی بسازند. آن‌ها در انتهای داستان درمی‌یابند به نوعی با هدایت و راوی بوف کور سرنوشتی مشترک دارند.
مرگ‌های مادر ترزا، تئوسوفیست، در برج خاموشی و خاویر مرد معجزات عنوان داستان‌های دیگر این مجموعه هستند.
«باران بمبئی» کتابی خواندنی است که فضایی تازه دارد و می‌تواند توجه علاقمندان به داستان کوتاه را جلب کند.
درباره پیام یزدانجو
درباره پیام یزدانجو
پیام یزدانجو (زادهٔ ۱۳۵۴) نویسنده، مترجم، و پژوهشگر ایرانی است. ادبیات، فلسفه و هنر عرصه های اصلی فعالیت های او است. یزدانجو در سال ۱۳۸۸ از ایران به هند رفت، و از سال ۱۳۹۳ در فرانسه زندگی می کند.یزدانجو فعالیت ادبی خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد. نخستین داستان های کوتاه او در مجله کارنامه، به سردبیری هوشنگ گلشیری، منتشر شد و بعد از آن با نوشتن مقالات ادبی و انتقادی به وبلاگ نویسی و همچنین همکاری با نشریات مختلف پرداخت. یزدانجو نخستین مجموعه داستان خود، شب به خیر یوحنا، را در سال ۱۳۸۱ منتشر کرد و نخستین رمان اش، فرانکولا، یا پرومتۀ پسامدرن، در سال ۱۳۸۳ منتشر شد. موزۀ اشیای گم شده، دومین مجموعه داستان او، در سال ۱۳۸۸ منتشر شد. سومین مجموعه داستان یزدانجو، باران بمبئی، در سال ۱۳۹۵ منتشر شده است.به موازات فعالیت های ادبی، یزدانجو به تدوین و ترجمهٔ آثار پرشماری در زمینهٔ فلسفه های پسامدرنیسم و نگره های پساساختارگرایی پرداخته و، در کنار مولفانی مانند بابک احمدی، آرای برخی از مهم ترین متفکران معاصر، به ویژه رولان بارت، ژاک دریدا، و ژان بودریار، را به مخاطبان فارسی زبان معرفی کرده است. آخرین ترجمهٔ او در این زمینه پیشامد، بازی، و همبستگی، نوشتهٔ ریچارد رورتی، است.پیام یزدانجو از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ به عنوان ویراستار و عضو هیئت تحریریه، و همچنین دبیر مجموعهٔ اندیشه گران انتقادی، با نشر مرکز همکاری داشته است. تدریس در دانشگاه هنر و دانشگاه سوره، و سخنرانی در مجامع فرهنگی و دانشگاهی، از جمله خانه هنرمندان ایران و دانشکده هنرهای زیبا، از دیگر فعالیت های او است.
ویژگی های کتاب باران بمبئی
  • برگزیده ی هفتمین دوره ی جایزه ی ادبی هفت اقلیم
مقالات مرتبط با کتاب باران بمبئی
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
ادامه مقاله
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب باران بمبئی" ثبت می‌کند