«کلبه هنری» ماجراهای زندگی پسربچهای به نام هنری است. هنری مثل بچههای دیگر بازیها و شیطنتهای خاص خودش را دارد. او برای اینکه سرش را گرم کند، گاهی روزنامه پخش میکند و از این راه برای خودش پول توجیبی جمع میکند، گاهی هم به فکر میافتد که برای سگش لانه درست کند اما نمیداند از کجا باید چوب لازم و مناسب پیدا کند، برای همین فکرش را به کار میاندازد تا هر جور شده به هدفش برسد. هنری نامه هم مینویسد و به ماشینسواری هم میرود.
بورلی کلیری، نویسنده معروف آمریکایی، بخاطر نوشتن مجموعه «ماجراهای رامونا» در دنیا معروف است. او با خلق شخصیت رامونا نشان داد که چقدر خوب به شخصیت و دنیای بچهها اشراف دارد و چقدر ماهرانه میتواند از دل زندگی روزمره و عادی بچهها، نکات جالب و طنز و قابل تاملی بیرون بکشد و با قلمی ساده و روان برای آنها داستان بنویسد. کتاب «آقای هنشای عزیز» یکی دیگر از آثار معروف کلیری است که برندۀ نشان جان نیوبری شده است. بورلی کلیری، داستانهایش را به گونهای روایت میکند که نشان میدهد از دل بچهها خبر دارد، از دلگرفتگیهایشان و از شیطنتهایشان. او دریچهای را که بچهها از پشت آن، به زندگی و به بزرگترها نگاه میکنند، به خوبی میشناسد. کلیری خودش تک بچه بود اما وقتی ازدواج کرد صاحب یک دوقلو شد. کلیری در سال ۲۰۲۱ در ۱۰۴ سالگی از دنیا رفت اما کتابهایش با شخصیتهای ماندگاری که خلق کرد، نه تنها در دل بچهها که در میان بزرگترها هم زنده و جاودان مانده است.
شخصیت «هنری» نیز در کتاب «کلبه هنری» با تمام شیطنتها و خرابکاریها و تلاشهایش برای رسیدن به چیزی که میخواهد، از آن شخصیتهایی است که خواننده تا به آخر او را دنبال میکند. شخصیتی واقعی، نه فرازمینی و خیالی. شخصیتی از جنس بچههایی که با همۀ شیطنتهایشان، دوستداشتنی هستند و در ذهن میمانند. از همان شخصیتهای دردسرساز، رویاباف، بلندپرواز و بازیگوش.
هنری هم مثل رامونا، دنیا و شخصیت خاص خودش را دارد و تلاش نمیکند که بچه خوبی باشد، او همانی است که هست. دنیای خاص خودش را دارد، دنیایی از جنس دنیای بچههای واقعی. نه خیالی و کتابی و ساخته ذهن نویسنده؛ بلکه شخصیتی که وقتی کودک آن را میخواند میتواند حسش کند و با او احساس نزدیکی کند.
کتاب کلبه هنری