1. خانه
  2. /
  3. کتاب در باب خواندن

کتاب در باب خواندن

نویسنده: مارسل پروست
4.83 از 3 رأی

کتاب در باب خواندن

Sur la lecture
انتشارات: مرکز
ناموجود
97500
معرفی کتاب در باب خواندن
«در باب خواندن» اثری کوتاه اما ژرف از مارسل پروست، نویسنده‌ شهیر فرانسوی است که در ابتدا به‌عنوان مقدمه‌ای بر ترجمه‌ او از کتاب «کنجد و سوسن‌ها» اثر جان راسکین منتشر شد. این کتاب کوچک گنجینه‌ای از اندیشه‌های پروست راجع‌به خواندن، ادبیات و نقش آن‌ها در زندگی انسان است. پروست در این کتاب خواندن را نه صرفا فعالیتی برای کسب دانش، بلکه سفری درونی برای کشف خود و جهان می‌داند.
او معتقد است کتاب‌ها به ما امکان می‌دهند تا از محدودیت‌های زمان و مکان فراتر رفته و با تجربه‌ها و اندیشه‌های دیگران ارتباط برقرار کنیم. به عبارت دیگر، خواندن پلی است میان ما و جهان‌های ناشناخته.
پروست در «در باب خواندن» به زیبایی از رابطه‌ی عمیق میان خواننده و کتاب سخن می‌گوید. او کتاب‌ها را به دوستانی وفادار تشبیه می‌کند که همواره در دسترس ما هستند و می‌توانیم در تنهایی و خلوت به آن‌ها پناه ببریم. به باور پروست، کتاب‌ها نه تنها ما را سرگرم می‌کنند، بلکه به ما آرامش می‌بخشند و در لحظه‌های سخت زندگی به یاری ما می‌آیند. او در این کتاب به نقش ادبیات در بازتاب واقعیت‌های زندگی نیز می‌پردازد. او معتقد است آثار ادبی بزرگ به ما کمک می‌کنند تا جهان و انسان را بهتر بشناسیم و به عمق پیچیدگی‌های وجود خود پی ببریم. به نظر پروست، ادبیات آینه‌ای است که حقیقت را به ما نشان می‌دهد، حتی اگر این حقیقت تلخ و ناگوار باشد.
«در باب خواندن» با نثر شاعرانه و پرشور پروست نوشته شده است. جملات بلند و پیچیده، توصیف‌های دقیق و استفاده از استعاره‌ها و تشبیه‌های زیبا از ویژگی‌های چشمگیر این کتاب است. پروست با مهارت تمام احساس‌ها و اندیشه‌های خود را درباره‌ی خواندن به کلمه‌ها تبدیل می‌کند و خواننده را به سفری فراموش‌نشدنی در دنیای کتاب‌ها دعوت می‌کند.
«در باب خواندن» کتابی است که هر عاشق کتاب باید آن را بخواند. این کتاب به ما یادآوری می‌کند که خواندن نه تنها فعالیتی لذت‌بخش، بلکه تجربه‌ای عمیق است.
پروست با بینش و حساسیت خود، خواندن را به‌عنوان ضرورتی انسانی به تصویر می‌کشد و ما را به تأمل درباره‌ نقش کتاب‌ها در زندگی خود فرامی‌خواند. اگر به دنبال کتابی هستید که عشق شما به خواندن را شعله‌ور کند و شما را به دنیای شگفت‌انگیز ادبیات ببرد، «در باب خواندن» انتخابی است که نباید آن را از دست بدهید.
درباره مارسل پروست
درباره مارسل پروست
مارسل پروست با نام کامل والنتین لویی ژرژ اوژن مارسل پروست، زاده ی ۱۰ ژوئن ۱۸۷۱، درگذشته ی ۱۸ نوامبر ۱۹۲۲، نویسنده و مقاله نویس فرانسوی است. او به دلیل نگارش اثر عظیمش با عنوان در جستجوی زمان از دست رفته، یکی از بزرگ ترین نویسندگان تاریخ ادبیات قلمداد می شود.در سال ۱۸۹۲ فعالیت های ادبی جدی پروست آغاز شد و او همکاریش را با نشریه ی لو بانکه شروع کرد. در این نشریه ۱۵ مقاله از پروست چاپ شد که بعدها در کتاب خوشی ها و روزها دوباره منتشر شد. در سال ۱۸۹۶ رمان بی اعتنای وی در نشریه ی زندگی معاصر چاپ شد. همچنین ۴ شعر از او که رنالدو آن برای آن ها آهنگ ساخته بود، نیز به چاپ رسید. در ۱۳ ژوئن همان سال، چاپ کتاب خوشی ها و روزهای وی با مقدمه ی آناتول فرانس و تصاویر مادلن لومر منتشر شد.پروست از کودکی بیمار بود و سلامتی شکننده ای داشت. او در سال ۱۸۸۰ برای نخستین بار دچار حمله ی بیماری آسم شد. سرانجام در میانه ی اکتبر سال ۱۹۲۲ به برونشیت دچار شد و روز هجدهم نوامبر جان سپرد. او در گورستان پرلاشز به خاک سپرده شده است. پس از مرگ پروست، در سال ۱۹۲۳، اسیر در دو جلد، در سال ۱۹۲۵، گریخته در دو جلد، در سال ۱۹۲۷، زمان بازیافته در دو جلد، در سال ۱۹۵۲، رمان ژان سنتوی در دو جلد و در سال ۱۹۵۴ اثر ناتمام ضد سنت بوو به چاپ رسید.
دسته بندی های کتاب در باب خواندن
قسمت هایی از کتاب در باب خواندن

ما که در اینجا تنها قصد داریم ایده راسکین را بررسی کنیم بی آنکه به ریشه های تاریخی آن بپردازیم، می توانیم آن را کمابیش با این سخن دکارت خلاصه کنیم که «خواندن تمام کتاب های خوب به مانند سخن گفتن با مردمان شریف ادوار گذشته است که نویسنده ها از آن جمله اند.» راسکین احتمالا با اندیشه اندکی خشک این فیلسوف فرانسوی آشنایی نداشت، اما در جای جای سخنرانی او چیزی که رویت می شود در واقع تنها همین اندیشه است، فقط در پوششی از طلای آپولونی آمیخته به مه انگلیسی؛ شبیه همان طلایی که شکوه و عظمت آن منظره های نقاش محبوبش را تلالو بخشیده است. می گوید: «با این فرض که هم اراده و هم هوش لازم را برای انتخاب دوستان مان داریم، چه اندک اندک کسانی از ما که قدرت اش را دارند و چه محدود است دایره انتخاب های ما. نمی توانیم هرکسی را که می خواهیم بشناسیم... ممکن است اگر بخت یار بود شاعر بزرگی را یک نظر ببینیم و صدایش را بشنویم، یا از دانشمندی پرسشی کنیم و او با مهربانی پاسخ مان را بدهد. ممکن است ده دقیقه وقت مصاحبه در دفتر کار یک وزیر به چنگ آوریم و یک بار در زندگی امتیاز ویژه چشم در چشم شدن با ملکه ای را پیدا کنیم. و با این همه، حسرت همین بخت های لحظه ای را داریم و سال های عمر، شور و اشتیاق و استعدادهایمان را در جستجوی کمتر از همین صرف می کنیم، در حالی که در همین مدت جمعی هستند که بی توجه به مقام و مرتبه ما همواره با آغوش باز پذیرای مایند، جمعی که تا هر زمان که بخواهیم با ما به گفتگو می نشینند.

مقالات مرتبط با کتاب در باب خواندن
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

چه کسی از مارسل پروست می ترسد؟
چه کسی از مارسل پروست می ترسد؟

پروست با کمال گرایی وسواس گونه ای می نوشت و هر چیزی را که از طریق هنر، موسیقی و کتاب در مورد فرهنگ، جامعه و زندگی آموخته بود، به ساختاری پویا از کلمات تبدیل می کرد.

رمان را هرچه صدا کردم برنگشت
رمان را هرچه صدا کردم برنگشت

نقدی بر ترجمه کتاب در جست‌وجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست، ترجمه مهدی سحابی

نظر کاربران در مورد "کتاب در باب خواندن"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لطفا این کتاب را موجود کنید ممنون میشم

1402/08/29 | توسطشایان بکان
2
|

شاید بسیاری بر این باور باشند که کتاب‌ها پر از حقیقت و معرفتند ولی مارسل پروست بر این باور است که کتاب‌ها تنها در حیات فکری را به روی ما می‌گشایند و این ما هستیم که باید با اندیشه، حقیقت خاص و مخصوص خود را بسازیم. کتاب در باب خواندن، اثری عمیق و تأثیرگذار از پروست است که طی آن نویسنده با جان راسکین، نویسنده انگلیسی، به بحث پیرامون شیوه خواندن می‌پردازد و با وجود آنکه خیلی قبولش دارد، به نقد صحبت‌های او می‌پردازد. شیفتگان ادبیات، می‌توانند این کتاب را مطالعه کنند و از تفکر در جملات این اثر، غرق در لذت شوند.

1401/06/12 | توسطجلال شایان
19
|