ما که در اینجا تنها قصد داریم ایده راسکین را بررسی کنیم بی آنکه به ریشه های تاریخی آن بپردازیم، می توانیم آن را کمابیش با این سخن دکارت خلاصه کنیم که «خواندن تمام کتاب های خوب به مانند سخن گفتن با مردمان شریف ادوار گذشته است که نویسنده ها از آن جمله اند.» راسکین احتمالا با اندیشه اندکی خشک این فیلسوف فرانسوی آشنایی نداشت، اما در جای جای سخنرانی او چیزی که رویت می شود در واقع تنها همین اندیشه است، فقط در پوششی از طلای آپولونی آمیخته به مه انگلیسی؛ شبیه همان طلایی که شکوه و عظمت آن منظره های نقاش محبوبش را تلالو بخشیده است. می گوید: «با این فرض که هم اراده و هم هوش لازم را برای انتخاب دوستان مان داریم، چه اندک اندک کسانی از ما که قدرت اش را دارند و چه محدود است دایره انتخاب های ما. نمی توانیم هرکسی را که می خواهیم بشناسیم... ممکن است اگر بخت یار بود شاعر بزرگی را یک نظر ببینیم و صدایش را بشنویم، یا از دانشمندی پرسشی کنیم و او با مهربانی پاسخ مان را بدهد. ممکن است ده دقیقه وقت مصاحبه در دفتر کار یک وزیر به چنگ آوریم و یک بار در زندگی امتیاز ویژه چشم در چشم شدن با ملکه ای را پیدا کنیم. و با این همه، حسرت همین بخت های لحظه ای را داریم و سال های عمر، شور و اشتیاق و استعدادهایمان را در جستجوی کمتر از همین صرف می کنیم، در حالی که در همین مدت جمعی هستند که بی توجه به مقام و مرتبه ما همواره با آغوش باز پذیرای مایند، جمعی که تا هر زمان که بخواهیم با ما به گفتگو می نشینند.
در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.
«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده
پروست با کمال گرایی وسواس گونه ای می نوشت و هر چیزی را که از طریق هنر، موسیقی و کتاب در مورد فرهنگ، جامعه و زندگی آموخته بود، به ساختاری پویا از کلمات تبدیل می کرد.
نقدی بر ترجمه کتاب در جستوجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست، ترجمه مهدی سحابی
لطفا این کتاب را موجود کنید ممنون میشم
شاید بسیاری بر این باور باشند که کتابها پر از حقیقت و معرفتند ولی مارسل پروست بر این باور است که کتابها تنها در حیات فکری را به روی ما میگشایند و این ما هستیم که باید با اندیشه، حقیقت خاص و مخصوص خود را بسازیم. کتاب در باب خواندن، اثری عمیق و تأثیرگذار از پروست است که طی آن نویسنده با جان راسکین، نویسنده انگلیسی، به بحث پیرامون شیوه خواندن میپردازد و با وجود آنکه خیلی قبولش دارد، به نقد صحبتهای او میپردازد. شیفتگان ادبیات، میتوانند این کتاب را مطالعه کنند و از تفکر در جملات این اثر، غرق در لذت شوند.