شهریار عباسی (زادهٔ ۱۳۴۹ در خرمآباد)، داستاننویس (رمان، مجموعه داستان و تکداستان بلند)، منتقد، سردبیر مجله و مدرس کارگاههای داستاننویسی است.
شهریار عباسی را بیشتر با آثاری که دربارۀ دفاع مقدس نوشته است میشناسند. صاحبنظران بر این عقیدهاند که آثار این نویسنده نگاه متفاوت و بدیعی نسبت به جنگ دارد و کلیشههای رایج را که حاصل سانسور و خودسانسوری است، بههم میزند. همین نگاه متفاوت باعث شده است تا واکنشهای متفاوت و جنجالبرانگیزی دربارۀ این نویسنده شاهد باشیم. از برگزیدگی و داوری جشنواره جایزۀ ادبی جلال آلاحمد تا نامۀ برخی نویسندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علیه وی، حاکی از برداشتهای بسیار متفاوت از این نویسنده دارد.
شهریار عباسی کودکی را در شهر خرمآباد گذرانید و تا پایان دورۀ متوسطه در همین شهر ماند. سپس برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در دانشگاه تهران در رشتۀ علومسیاسی درس خواند. وی اکنون ساکن تهران است. شهریار عباسی کار را با تئاتر و تجربه شعرگفتن در نوجوانی شروع کرد.در جوانی چند داستان کوتاه نوشت که بعدها با نام «پیتزای برشته» منتشر شد. اولین رمان شهریار عباسی «التهاب» نام دارد که در سال ۱۳۸۱ منتشر شد. این رمان در یک فضای سورئالیستی نوشته شده است و دو داستان امروزی و اساطیری (برگرفته از شاهنامه فردوسی) بهطور موازی در آن روایت شده است که به موضوع مرگ و ناآگاهی انسان میپردازد.