«بهرام و گلاندام» یکی از کتابهای مجموعۀ «عشقهای فراموش شده» است. این مجموعه به بازآفرینی عاشقانههای ادبیات کلاسیک میپردازد. مخاطبان این مجموعه نوجوانان هستند. این مجموعه ده جلد است، که از آن میان میتوان به داستانهای عاشقانۀ «عامره و هرمز»، «رابعه و بکتاش»، «دختر ماه و پسر خورشید»، «زال و رودابه»، «صفورا اره و غلام بهونهگیر» و ...اشاره کرد. هر جلد از این مجموعه به دو شکل چاپ شده است، به شکل جلد سخت و جلد نرم که هر مخاطبی بتواند بسته به میزان قیمت پشت جلد و علاقهاش، یکی از آن دو گزینه را انتخاب کند.
«بهرام و گل اندام» را یاسمن شکرگزار نوشته است. او علاوه بر این کتاب، تاکنون چند نمایشنامه و دو مجموعه داستان نیز نوشته و چاپ کرده است. اینبار او عشق بهرام، شاهزاده روم، را به گلاندام، دختر پادشاه چین، برای نوجوانان بازنویسی کرده است. سرایندۀ این منظومۀ عاشقانه امینالدین محمد صافی است. شکرگزار در مقدمه کتاب نوشته است از امینالدین، شاعر این منظومه اطلاعات زیادی در دسترس نیست؛ فقط آنکه او این منظومه را در قرن نهم هجری سروده است تا آن را به شمسالدین محمد، تقدیم کند.
داستان بهرام و گلاندام، مثل تمام عاشقانههای کلاسیک دیگر، داستان پر سوز و گذار رسیدن عاشق به معشوق است. داستان عشق بهرام است که چند روز بعد از آنکه پدرش تاج پادشاهی را بر سرش مینهد، به شکار میرود و دیگر برنمیگردد. بهرام در این شکار دلبستۀ دختری به نام گلاندام میشود که فقط تصویر او را بر دیوار قصری میبیند. او آنچنان دل به زیبایی گلاندام میبندد، که از هزار راه سخت عبور میکند تا خود را به او برساند. او تاج و تخت و دلنگرانی پدرش را فراموش میکند. همۀ هوش و حواساش در پی رسیدن به معشوقی است که رقیبی دیگر نیز دل به او سپرده است. رقیبی دیگر به نام بهزاد، شاهزاد بلغار. بهزاد نیز در راه رسیدن به گلاندام از هیچ تلاشی فروگذار نیست. حال بهرام علاوه بر سختیها و مشقتهای تمام نشدنی که در راه دارد با این رقیب سرسخت نیز روبه روست.
آن دسته از نوجوانانی که به خواندن داستانهای عاشقانه علاقهمند و یا دوستدار ادبیات کلاسیک هستند، «بهرام و گلاندام» با بازآفرینی و نثر سادهای که دارد، میتواند برایشان گزینه خوبی باشد و از خواندنش لذت ببرند.
کتاب بهرام و گل اندام