در مدرسه کیفی، باید مطمئن شوید که دانش آموزان می دانند از آن ها چه می خواهید. هیچ گاه دانش آموزان را شگفت زده نکنید… اول از همه، اگر خودتان به آنچه از آن ها می خواهید عمل نکنید، گفته شما برایشان کاملا بی معنا خواهد بود. مثلا، اگر از آن ها می خواهید سروقت در کلاس حضور یابند و برای کار آماده باشند، باید خودتان هم سروقت در کلاس حاضر و آماده به کار باشید. اگر به آن ها می گویید که این مطلب در امتحان می آید یا نمی آید، بدون استثنا باید به حرفتان عمل کنید.
در مدرسه کیفی، اگرچه شما هیچ کس را تحقیر یا تنبه نمی کنید، ولی باید گوشزد کنید که با مشکلات و افراد مشکل ساز برخورد جدی می کنید. به آن ها بگویید که هرگاه مشکلی در کلاس پیش بیاید، از آن ها می خواهید برای حل آن با شما همکاری کنند. تاکید کنید که کوچک یا بزرگی مشکل اهمیتی ندارد و همواره با همکاری هم به آن می پردازید. در این خصوص، ممکن است از آن ها بخواهید که به صورت انفرادی، در گروه های کوچک یا تمام کلاس در حل مسئله همکاری کنند و همواره توضیح دهید که تا جای ممکن، به جای این که راه حل مشکلات را از شما بخواهند، خودشان این کار را انجام دهند. همچنین گوشزد کنید که هدف مدرسه آموزش به آنان برای به کارگیری آموخته هایشان در زندگی است و از آن ها انتظار دارید که به شما ثابت کنند چنین قابلیتی دارند.
«تئوری انتخاب» توضیح می دهد که چرا واقعیت درمانی کارساز است. افراد اغلب تصور می کنند واقعیت درمانی یعنی چشیدن «طعم واقعیت». ولی در اصل این روش، انسان دوستانه تر از این حرف ها است.