1. خانه
  2. /
  3. کتاب مقدس و نامقدس

کتاب مقدس و نامقدس

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.67 از 3 رأی

کتاب مقدس و نامقدس

The Sacred and the Profane
انتشارات: سروش
٪10
160000
144000
4.25 از 2 رأی

کتاب مقدس و نامقدس

ماهیت دین
The Sacred and the Profane
ناموجود
6000
معرفی کتاب مقدس و نامقدس
کتاب «مقدس و نامقدس» با زیرعنوان «ماهیت دین» اثری از میرچا الیاده، مورخ و فیلسوف مشهور دین است که در سال 1961 منتشر شد و به دوگانگی بین امر مقدس و نامقدس (سکولار) در تجربیات انسانی می‌پردازد. الیاده کتابش را با توضیح مفهوم امر مقدس شروع می‌کند، که او آن را به عنوان یک نیروی خالق الهی می‌شناسد که خود را از طریق سلسله مراتبی در جهان نشان می‌دهد. رویدادهایی که در آن امور مقدس وارد حوزه‌ی امور نامقدس می‌شوند، مانند مناسک یا تماس با اشیای مقدس در آیین‌های مسیحیت همچون خوردن نان. او بر این باور است که برای انسان مذهبی یا دیندار، هر جنبه‌ای از زندگی فرصتی برای ارتباط با خدا فراهم می‌کند و هستی دنیوی را به گفتگوی با خدا تبدیل می‌کند. این گفتگو، به بیان الیاده، زندگی را از حالتی کفرآمیز، که در آن وجود مادی تمام هستی را در بر دارد، به حالتی مقدس، که در آن همه چیز بخشی از نظم کیهانی الهی است، ارتقا می‌دهد.
این کتاب برای بررسی تعامل انسان با امر مقدس در چهار بعد طراحی شده است: مکان، زمان، طبیعت، و چرخه زندگی/مرگ انسان. هر فصل از کتاب به یکی از این ابعاد اختصاص دارد و نشان می‌دهد که چگونه ساختار مقدس در تمام جنبه‌های اصلی زندگی انسان نفوذ می‌کند. الیاده از نمونه‌هایی از فعالیت‌های مختلف انسانی، از جمله ساخت‌وساز مسکن، کشاورزی، و تمایلات جنسی استفاده می‌کند تا نشان دهد که چگونه امر مقدس و جهت‌گیری به سمت آن برای آغشته کردن زندگی به معنا، قدرت و اخلاق در فرهنگ‌های مذهبی ضروری است.
این کتاب به عنوان مقدمه‌ای برای تاریخ دین، انسان‌شناسی فلسفی، پدیدارشناسی و روان‌شناسی نیز عمل می‌کند و برای کسانی که به دنبال درک ابعاد بالقوه‌ی وجود انسانی، فراتر از دنیای مادی هستند، جذاب است. این کتاب به‌طور جالبی بحث می‌کند که حتی افراد مدرنی که دنیای خود را کاملا سکولار و مادی می‌دانند، همچنان به طور ناخودآگاه با امر مقدس مرتبط هستند.
درباره میرچا الیاده
درباره میرچا الیاده
الیاده در ۱۹۶۴ از طرف دانشگاه شیکاگو به اعطای عنوان استاد خدمات ممتاز سیول ال. آیوری مفتخر شد و در ۱۹۶۶ دکترای افتخاری دانشگاه ییل را دریافت کرد. دریافت مدال طلای جایزه فرهنگ مسیحی از طرف دانشگاه ویندسور کانادا و دریافت دکترای افتخاری از ریپون کالج در ۱۹۶۹ و به عضویت درآمدن در آکادمی بریتانیا در سال ۱۹۷۰ از دیگر افتخارات علمی اوست. الیاده از ۱۹۷۰ به بعد دکترای افتخاری از دانشگاه ها و مراکز معتبر علمی متعددی را دریافت کرد. برخی از آن ها عبارتند از: کالج بوستون (۱۹۷۱)، کالج حقوق سیل فیلادلفیا (۱۹۷۲)، کالج اولبرین (۱۹۷۳)، آکادمی بلژیک (۱۹۷۵) و دانشگاه سوربن (۱۹۷۶) و دریافت کمن لوژیون دونور از سوربن (۱۹۸۴).الیاده در دهه آخر عمرش، به طرح ریزی و نظارت بر تألیف و تدوین دائرةالمعارف دین مشغول بود تا این که پس از تکمیل تدوین این دائرةالمعارف و درست یک ماه پس از نگارش پیشگفتار خود بر آن درگذشت. این دائرةالمعارف به زبان انگلیسی در ۱۶ مجلد و در حدود هشت هزار صفحه است که دارای ۲۷۵۰ مقاله و ۱۴۰۰ نفر از پژوهشگران پنجاه کشور جهان با آن همکاری کرده اند. میرچا الیاده سرانجام در ۱۴ آوریل ۱۹۸۶ دچار سکته مغزی شد و در ۲۲ آوریل درگذشت.
مقالات مرتبط با کتاب مقدس و نامقدس
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مقدس و نامقدس" ثبت می‌کند