1. خانه
  2. /
  3. کتاب کیمیا (دختر مولانا)

کتاب کیمیا (دختر مولانا)

3.8 از 1 رأی

کتاب کیمیا (دختر مولانا)

Kimia
٪15
220000
187000
معرفی کتاب کیمیا (دختر مولانا)

چگونه یک شاعر واقعی و صوفی عاشق برای ادامه‌ی رابطه با محبوبش می‌تواند دختربچه‌ای را قربانی کند ؟ چگونه کیمیا این چنین ناپدید شد، به طوری که گویی اصلا وجود نداشته است؟ چرا مولانا در اشعارش بر مرگ این قربانی مهربان تاسف نمی‌خورد؟

این رمان که به کیمیا؛ دختر خوانده مولانا می‌پردازد از زاویه‌ای کاملا متفاوت به این شخصیت که اطلاعات اندکی درباره وی وجود دارد می‌پردازد. از زاویه‌ای بر خلاف رمان‌هایی که تاکنون در ایران نوشته یا ترجمه شده‌اند. قهرمان داستان که خود نویسنده یعنی ولید علاء الدین است برای نوشتن پژوهشی برای یک موسسه فرهنگی به مناسبت هشتمین سده مولانا، از دبی به ترکیه سفر می‌کند. در آن جا به سرنوشت کیمیا علاقه‌مند می‌شود و به جستجوی هر چیزی که مرتبط با کیمیاست می‌پردازد. به ویژه دنبال قبر کیمیا می‌گردد که آن را نیز پیدا نمی‌کند. از آن جایی که قهرمان داستان از دوران بچگی درگیر خواب و خیال بوده و اتفاقاتی برایش بین خواب و بیداری می‌افتاده در این سفر و در ترکیه نیز در زمان جستجو برای یافتن اثری از کیمیا در حافظه مردمی و نیز جستجو برای یافتن قبرش اتفاقاتی برایش بین خواب و بیداری می‌افتد.

داستان کتاب بین تخیل و واقعیت در رفت و آمد است. برای قهرمان داستان در شهر قونیه و در نزدیکی مقبره مولانا و حتی در «آق شهر» شهر «ملا نصر الدین» که در فرهنگ عربی مشهور به «جحا» است اتفاقاتی می‌افتد که متوجه نمی‌شود در خواب برای او افتاده یا در واقعیت. به عبارتی این رمان تلفیقی از واقعیت و خواب است. قهرمان داستان در ابتدا از استانبول به قونیه سفر می‌کند و در طی مسیر هم برایش اتفاقاتی جالب رخ می‌دهد. ولی بیشتر داستان حول و حوش کیمیا دختر مولوی است و تلاش زیاد قهرمان برای بیرون کشیدن چیزی درباره کیمیاست. آخر سر هم بدون آنکه چیزی از کیمیا پیدا کند همانطور که به ترکیه با هواپیما آمده بود با هواپیما به دبی برمی‌گردد. قهرمان کتاب برای یافتن اثری از کیمیا کتاب‌های زیادی را مطالعه می‌کند و با آدم‌های زیادی از جمله یک نویسنده ایرانی هم تماس برقرار می‌کند تا شاید در حافظه مردمی ایرانی‌ها چیزی پیدا کند ولی در این امر هم ناکام می‌شود.

او همچنین در خواب و بیداری از زبان علاء الدین ولد پسر مولانا سخن می‌گوید و ماجراهایی که با حضور شمس و ازدواج‌اش با کیمیا رخ داده را نیز در کتاب می‌آورد. نویسنده در رمان کیمیا برخلاف رمان‌هایی که تاکنون درباره این شخصیت نوشته یا ترجمه شده است کیمیا را قربانی دوستی و علاقه مولانا به شمس معرفی می‌کند، مولانا برای حفظ ارتباطش با شمس کیمیای کم سن و سال را به شمس هبه می‌کند (به همسری او در می‌آورد). بر خلاف رمان‌های دیگر درباره کیمیا، در این رمان کیمیا یک قربانی است.
درباره ولید علاء الدین
درباره ولید علاء الدین
ولید علاء الدین متولد سال 1973، نویسنده مصری می باشد.
ویژگی های کتاب کیمیا (دختر مولانا)
  • نامزدنهایی جایزه ی ادبی ساویرس سال 2021
نظر کاربران در مورد "کتاب کیمیا (دختر مولانا)"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

با مقایسه این کتاب وچند جلد مثنوی معنوی متوجه می‌شوید چه کسی در مورد چه کسی صحبت کرده صرفا بخاطر تخیل نمی‌شه یک نفر خراب کرد باید مطالعه و تحقیق مثل اسم خود مولانا بزرگ باشه به نظرم حق الناس متاسفانه نسخه‌های دیگر کتاب هم فروش بالایی داشته است موافق کاربر سایتم که اتفاقات باید در بافت زمان و مکان تعریف کرد

1402/12/10 | توسطشهیاد
1
|

اصلا نسل روانی ندارد معلوم نیست کجای داستان در مورد خواب‌های خودش می‌گه کجا در مورد کیمیا اصلا ارتباط با نوع نوشتن برقرار نکردم و نخوندم شاید نویسنده‌های دیکر بهتر باشن

1402/12/08 | توسطکاربر سایت
2
|

متاسفانه به جواب قابل قبولی در پابان کتاب نمی‌رسیم و سوالها بی جواب می‌ماند وقتی منبع موثقی برای پاسخ به سوالات نیست نباید اینگونه گارد گرفت باید شخصیتها را در ظرف زمان و مکان انالیز کرد نه در خیال و وهم

1402/05/26 | توسطکاربر سایت
2
|

جذابیت این کتاب در نگاه متفاوتشه. نگاهی کاملا متفاوت با الیف شافاک. خوندن این کتاب آدم رو به تحقیق بیشتر تشویق می‌کنه. ولی کتاب روانی نیست.

1402/04/13 | توسطلیلا - کاربر سایت
1
|

از این کتاب خوشم نیامد اینقدر نویسنده از خودش حرف زده و بیشتر شبیه یک انشا در مورد تابستان خود را چگونه گذرانده اید یک دانش اموز کلاس چهارم دبستان می‌باشد.

1401/05/04 | توسطم بیدار - کاربر سایت
2
|