"قهوه استانبول نیکو می سوزد" به همت "علی اکبر شیروانی" دومین کتاب از مجموعه کتاب های "تماشای شهر" است که "استانبول به روایت مسافران دوره قاجار" را به تصویر می کشد. مجموعه ی "تماشای شهر" عنوان چندین جلد از کتاب های نوشته شده در سبک ادبیات سفرنامه است که شرح مسافران دوره ی قاجار به شهرهایی نظیر سن پترزبورگ، بمبئی، پاریس، لندن و این بار استانبول را در بردارد.
آنچه "علی اکبر شیروانی" در کتاب "قهوه استانبول نیکو می سوزد" گردآوری کرده، مجموعه ای است از خاطرات دو پادشاه قاجار یعنی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه، چند چهره ی صاحب منصب و شاهزادگانی از همین سلسله و همچنین سفرنامه هایی که سیاحان، تاجران و دیگر مسافران ایرانی از خود برجای گذاشته اند. به این ترتیب مطالعه ی این کتاب، دید نسبتا خوبی از استانبول در آن دوران، از دریچه ی نگاه ایرانیانی که فرصت دیدن این شهر معروف را داشته اند، می دهد.
عمده ی تمرکز کتاب "قهوه استانبول نیکو می سوزد" بر مشاهدات مسافران متمرکز شده و اکثریت قریب به اتفاق آن ها یک تصویر دلپذیر و مطبوع از شهر استانبول ارائه کرده اند. در این اثر توصیفات چشمگیری از ابنیه و اماکن نظیر بازارها، کاخ ها، مساجد، مقبره ها، محلات، باغ ها و ... صورت گرفته و همچنین از چهره و ظاهر مردم استانبول، ادب و متانت آن ها، اعیاد، جشن ها و مراسم جالب آنان نیز سخن به میان آمده است. همانطور که انتظار می رود، ادبیات متونی که در کتاب "قهوه استانبول نیکو می سوزد" گردآوری شده، در زمره ی ادبیات سفرنامه ای قاجاری قرار می گیرد اما نوع نگارش متون به گونه ای است که خواننده ی امروزی را دچار دشواری در خواندن آن نخواهد کرد.
کتاب قهوه استانبول نیکو می سوزد