1. خانه
  2. /
  3. کتاب خانم اینگر اهل استرت

کتاب خانم اینگر اهل استرت

نویسنده: هنریک ایبسن
3.1 از 1 رأی

کتاب خانم اینگر اهل استرت

Mrs. Inger from Ostert
انتشارات: عنوان
ناموجود
98000
معرفی کتاب خانم اینگر اهل استرت
نمایشنامه «خانم اینگر اهل استرت» در قرن شانزدهم میلادی، در زمان جنگ‌های دانمارک و سوئد بر سر کنترل نروژ، روی صحنه می‌آید. خانم اینگر، یک زن نجیب‌زاده و ثروتمند است که در قلعه‌ای باشکوه زندگی می‌کند. او دو دختر دارد که یکی از آن‌ها با یکی از رهبران جنبش آزادی‌خواه نروژی، نیلس لینگه رابطه‌ای عاشقانه دارد. او همچنین دارای یک پسر ناپدید شده است که گمان می‌رود در جنگ کشته شده باشد. خانم اینگر با یکی از رهبران دیگر جنبش، استن بیگ، ازدواج کرده بود، اما او را ترک کرده و به دانمارک پناهنده شده است.
این نمایشنامه، در واقع، یک تراژدی سیاسی و اخلاقی است که نشان می‌دهد که چگونه خانم اینگر، در تلاش برای حفظ قدرت و مقام خود، به خیانت و دروغ متوسل می‌شود و در نهایت، با عواقب وحشتناکی روبه‌رو می‌شود. او که می‌توانست یک قهرمان ملی باشد و به جنبش آزادی‌خواه نروژی کمک کند، به شخصی خائن و خودخواه تبدیل می‌شود و باعث مرگ و نابودی عزیزانش می‌شود.
ایبسن، در این نمایشنامه، با استفاده از شخصیت‌های تاریخی واقعی و خیالی، یک تصویر زنده و جذاب از تاریخ و فرهنگ نروژ در قرن شانزدهم ارائه می‌دهد. او به ما نشان می‌دهد که چگونه نروژی‌ها، در برابر ستم و استبداد دانمارکی‌ها، مبارزه می‌کردند و چگونه آرزوی آزادی و استقلال در دل آن‌ها زنده بود. او همچنین این واقعیت تلخ را یادآور می‌شود که چگونه برخی از نجیب‌زادگان نروژی، به خاطر منافع شخصی خود، به دشمنان خود پیوسته و به ملت خود خیانت می‌کردند.
درباره هنریک ایبسن
درباره هنریک ایبسن
هنریک یوهان ایبسن، زاده ی 20 مارس 1828 در شین و درگذشته ی 23 می 1906، شاعر، نمایشنامه نویس و درام نویس نروژی بود.ایبسن در نوجوانی پس از ورشکستگی پدرش برای نخستین بار، طعم فقر و تنگدستی را چشید و از این دوران به بعد، آن قدر به او سخت گذشت که تا آخر عمر، همواره از فقر و درماندگی همچون کابوسی دردناک می ترسید.بعد از تولد او، اوضاع خانواده تغییر کرد. مادرش برای تسکین پیدا کردن روحش، به مذهب روی آورد و پدرش هم دچار افسردگی شد. با وقوع انقلاب 1848 در شمال اروپا، ایبسن به سرودن اشعار آزادی خواهانه پرداخت. او در سال 1850 برای ادامه ی تحصیل و به امید اخذ دکترا در رشته ی پزشکی به شهر کریستیانیا عزیمت کرد. ایبسن هنگامی که در رشته ی تحصیلی خود موفق نشد، به نوشتن روی آورد. مطالعه ی تاریخ روم و توطئه ی کاتلینا و خطابه های سیسرون و همچنین شرح انقلاب فرانسه در 1848 باعث شد که ایبسن اولین نمایشنامه ی خود را در سال 1850 بنویسد. اولین اثر ایبسن به نام کاتلین در زمانی که ۲۲ ساله بود، منتشر شد. در همین ایام، کشمکش های سیاسی، ایبسن را به سمت سیاست کشاند. او عضو اتحادیه ی کارگران شد و مدتی با نوشتن مقالات سیاسی و هنری در انتشار چند روزنامه دست داشت.یک سال بعد، مدیر تماشاخانه ی شهر «برگن» شغلی به ایبسن داد. او در طول پنج سالی که در این تماشاخانه مشغول به کار بود، سفرهای بسیاری به کپنهاگ داشت و مطالعاتی در زمینه ی تئاتر به انجام رساند. ایبسن در این تئاتر با 145 نمایش همکاری کرد و در این مدت هیچ نمایشنامه ای ننوشت؛ ولی با تمرین در تئاتر، تجارب بسیار خوبی کسب کرد که بعدا در نمایشنامه نویسی به کمکش آمد.هنریک ایبسن، یکی از ستون های اصلی ادبیات مدرن نروژ است که تأثیر شگرفی بر نویسندگان بعد از خود گذاشته است.
مقالات مرتبط با کتاب خانم اینگر اهل استرت
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن
«هنریک ایبسن»: پدر نمایشنامه نویسی مدرن
ادامه مقاله
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات
نویسنده‌های معروف جا مانده از نوبل ادبیات

در دست گرفتن جایزه نوبل ادبیات برای همه نویسندگان یک آرزو و رویا است. اما این رویا برای همه محقق نشد.

نظر کاربران در مورد "کتاب خانم اینگر اهل استرت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

به نطر من یکی از ضعیف‌ترین کارهای ایبسن بود. ایبسن علیرغم تمام بزرگیش متاسفانه نتونسته یک نمایشنامه تاریخی جهان شمول مثل آثار تاریخی شکسپیر خلق کنه. اثر خیلی خاص مربوط به یک دوره تاریخی نروژه و اگر آشنایی با اون تاریخ و اشخاص نداشته باشید عملا ارتباطی با نمایش نمی‌گیرید. در حالیکه مثلا در آثار شکسپیر حتی اگر شما شخصیت‌های تاریخی رو نشناسید یا به اون دوره تاریخی اشراف نداشته باشید باز هم موضوع به علت جهان شمول بودن و قصه به علت جذابیت ، با شما ارتباط میگیره. به هرحال این تفاوته بین یک نابغه و یک نویسنده خوب.

1401/06/16 | توسطImfarza
0
|
پاسخ ها

سلام کدوم ترجمه کارای ایبسن بهتر هست؟ آقای عمرانی یا قادری؟

1402/06/27|توسطآرش علمداری
0