1. خانه
  2. /
  3. کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی

کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی

نویسنده: سی رایت میلز
3.8 از 1 رأی

کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی

روان شناسی نهادهای اجتماعی
Character And Social Structure
انتشارات: آگاه
ناموجود
58000
معرفی کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی
کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی جزو بهترین آثار روان‌شناسی اجتماعی شناخته می‌شود. این کتاب به خواننده احساس هیجان خردمندانه می‌بخشد، هیجانی که از کاربرد «تخیل» مهار شده و پرورش‌یافته‌ای، که قصد پژوهش در مفاهیم روان‌شناسی ساختارهای اجتماعی را دارد، حاصل شده است. هانس گرْث و سی. رایت میلز شخصیت‌های آدم‌ها را با توجه به انواع ساختارهای تاریخی و اجتماعی مطالعه کرده‌اند. در ادامه به تجزیه و تحلیل رفتار و منش افرادی که درون ساختارهای اجتماعی متفاوت، جایگاه‌های مختلفی دارند پرداخته‌اند؛ بدین ترتیب دریافته‌اند که اعتقادات و نمادها در ایجاد انگیزه‌های مورد نیاز افراد برای ایفای نقش‌های معینی در ساختارهای نهادی چه سهمی دارند. باید خاطرنشان ساخت نویسندگان کتاب حاضر نظریات فروید و مید را درخصوص ساختار منش و عقاید ماکس وبر، زومبارت و مانهایم را درباره ساخت اجتماعی پیوند داده‌اند و ترکیب سودمندی از آن‌ها به دست آورده‌اند.
درباره سی رایت میلز
درباره سی رایت میلز
چارلز رایت میلز (Charles Wright Mills) (۲۸ آگوست ۱۹۱۶–۲۰ مارس ۱۹۶۲) جامعه‌شناس آمریکایی و استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه کلمبیا بود. او از سال ۱۹۴۶ تا زمان مرگ خود در سال ۱۹۶۲ استاد این دانشگاه بود.
از میلز مقالات متعدد و گسترده‌ای در ژورنال‌های مطرح و علمی آمریکا منتشر شد، و چندین کتاب نیز از او به چاپ رسیده‌است. مطرح‌ترین اثر میلز کتاب نخبگان قدرت است که در آن به معرفی و توصیف روابط و اتحاد طبقاتی در میان نخبگان سیاسی، نظامی و اقتصادی ایالات متحده می‌پردازد.
میلز از بسیاری جهات وارث اندیشه تورستاین وبلن است. هر دو می‌کوشیدند دانش پژوهشی را با هواداری ترکیب کنند و در مقام منتقدان تیزبین جامعه خود جدل بسیاری ایجاد کردند. هر دو رادیکال بودند ولی مارکسیست نبودند.
جهت گیری سیاسی، بدبینی بیان شده در جلد سوم سه‌گانه میلز با نام نخبه گان قدرت(۱۹۵۶) را تبیین می‌کند. میلز بیش از پیش متقاعد شده بود که دموکراسی در آمریکا به علت تمرکز فزایندهٔ سیاسی در دست یک گروه نخبهٔ سه‌گانه مرکب از مقامات بلند پایهٔ حکومت فدرال، سرآمدان شرکت‌های بزرگ و افسران بلندپایهٔ ارتش تضعیف می‌شود.
قسمت هایی از کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی

در حیات عمومی دموکراسی های غربی، به موازات دگرگونی های تاریخی همه جوامع، چیزی پدیدار شده که باید آن را بیماری رخوت ریشه دار علایق و تعهد وصف کرد. مبانی تاریخی و اجتماعی چنین رخوتی هر چه باشد، تردیدی نیست که از مقوله روانشناسی است. به طور مثال، بحران های تئوریک سوسیالیسم را بسیاری ناشی از درک نادرست روانشناختی می دانند تا کژفهمی نسبت به روند مسائل اقتصادی. در امریکا، رادیکال ها و لیبرال ها بیشتر به استثمار از نوع روانشناختی علاقه مندند تا استثمار اقتصادی، بیشتر به سریال های اشک انگیز رادیوتلویزیونی علاقه مندند تا کار کودکان.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب منش فرد و ساختار اجتماعی" ثبت می‌کند