1. خانه
  2. /
  3. کتاب درباره ی تقسیم کار اجتماعی

کتاب درباره ی تقسیم کار اجتماعی

نویسنده: امیل دورکیم
2.5 از 1 رأی

کتاب درباره ی تقسیم کار اجتماعی

The division of labor in society
انتشارات: مرکز
ناموجود
65800
معرفی کتاب درباره ی تقسیم کار اجتماعی
در توضیحات کتاب آمده است: «تقسیم کار، تاریخی دیرینه دارد و از دیر باز بسیاری از متفکران به اهمیت آن واقف بوده اند اما در دوران جدید اهمیت و عمومیت آن به حد اعلای خود رسیده و جامعه شناسان و اقتصاددانان به تبیین و تحلیل نظری آن پرداختند. یکی از آثار مهمی که در این زمینه آفریده شد و اکنون در جامعه شناسی منزلت کلاسیک کسب کرده کتاب حاضر است. دورکیم در این کتاب نیز موضوع کانونی اندیشه خود، یعنی مناسبات شخصیت فردی با همبستگی اجتماعی، را دنبال کرده و نقش تقسیم کار در حل این تنازع را بررسی می کند. مفاهیم و مقوله های جامعه شناختی مهمی چون همبستگی مکانیکی و ارگانیک جامعه، وجدان جمعی، تقدم کل اجتماع بر اجزای آن و... ثمره این تحقیق و تعمق او هستند.»
درباره امیل دورکیم
درباره امیل دورکیم

داوید امیل دورکهایم (David Émile Durkheim - تلفظ فرانسوی: ​[eˈmil dyʀˈkɛm]) (زاده ۱۵ آوریل ۱۸۵۸ - درگذشته ۱۵ نوامبر ۱۹۱۷)، جامعه‌شناس بزرگ قرن نوزدهم و ابتدای قرن بیستم است. به عقیدهٔ بسیاری، دورکیم بنیان‌گذار جامعه‌شناسی به‌شمار می‌رود. هرچند آگوست کنت به عنوان واضع واژهٔ جامعه‌شناسی شناخته می‌شود، ولی اولین کسی که توانست کرسی استادی جامعه‌شناسی را تأسیس کند، دورکیم بود. وی همچنین مؤسس سال‌نامهٔ جامعه‌شناسی در فرانسه است.

عمده کارهای دورکیم به مکتب اثبات‌گرایی گرایش دارد. او معتقد بود رخدادهای اجتماعی دارای واقعیت خاص خود هستند و از نظر او می‌توان واقعیت‌های اجتماعی را همچون شیء مورد بررسی قرار داد.نخستین اصل مشهور جامعه‌شناسی او این بود که " وقایع اجتماعی را باید همچون اشیا مطالعه کرد"

نوشته‌های دورکیم طیف وسیعی از عناوین و موضوعات گوناگون را شامل می‌شود. سه مضمون عمده مورد توجه او، یکی اهمیت جامعه‌شناسی به منزله یک علم تجربی؛ دیگری پیدایش فرد و فردیت و شکل‌گیری نظم اجتماعی نوین؛ و بالاخره ریشه‌ها و خصوصیات اقتدار اخلاقی در جامعه بود.

عنوان رسالهٔ دکترای دورکیم، دربارهٔ تقسیم کار اجتماعی است. در این اثر، وی به بررسی علل اجتماعی گذار از جامعهٔ سنتی به متجدد (از دیدگاه او، جامعهٔ مکانیکی به ارگانیک) می‌پردازد.

به منظور مطرح کردن جامعه‌شناسی به عنوان یک علم، دورکیم دفاعی فلسفی از آن را در کتاب قواعد روش جامعه‌شناسی (۱۸۹۴) – که به نوعی چکیدهٔ رسالهٔ دکترای اوست – مطرح کرده‌است. وی در این کتاب استدلال می‌کند که از آن‌جایی که جامعه‌شناسی موضوع و روش مدون تحقیق دارد، می‌تواند به عنوان یک علم مطرح شود.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب درباره ی تقسیم کار اجتماعی" ثبت می‌کند