1. خانه
  2. /
  3. کتاب به من گوش سپار چنان که به باران

کتاب به من گوش سپار چنان که به باران

نویسنده: اکتاویو پاز
3.7 از 1 رأی

کتاب به من گوش سپار چنان که به باران

Listen to me so much as rain
انتشارات: مروارید
ناموجود
7200
معرفی کتاب به من گوش سپار چنان که به باران
"به من گوش سپار چنان که به باران" شامل سروده های "اکتاویو پاز" است که احساس آرامش بخش فوق العاده ای در شعرهای او وجود دارد. این احساس آرامش حتی وقتی که به نوبه ی خود تلخ و شیرین و گاهی وحشتناک می شوند، در روح اشعار حفظ می شود. "اکتاویو پاز" واقعا استاد کلمه است. ستارگان، خورشید و ماه همیشه در اشعار او راه می یابند و همچنین شیوه ی غیرقابل مقاومت عاشقانه و احساسی که او در مورد زنان صحبت می کند، خود جنبه ی دیگری از زیبایی شناسی اشعار اوست. بسیاری از چیزهایی که "اکتاویو پاز" به آن اشاره می کند یا درباره ی آن صحبت می کند، در هاله ی خیال انگیزی از ابهام قرار دارد و ممکن است که درک همه جانبه ی آن خیلی کار راحتی نباشد؛ اما صدای نغمه ی آهنگین کلمات "اکتاویو پاز" هر بار از میان سطرهای کتاب "به من گوش سپار چنان که به باران" به گوش خواننده می رسد.
"اکتاویو پاز" سزاوار همه ستایش هایی است که از شعر او می شود و آنچه که به نگارش درآورده، ارزش مطالعه ی امروز، فردا و سال های آینده را دارد. ویژگی های جاودانه ای در کار او وجود دارد و همچنین ارجاعات قوی و متمرکز به رویدادهای تاریخی و شخصیت های مختلف، چه واقعی و چه غیر واقعی، به اشعار او قدرت و صلابت خاصی را در عین لطافت و درخشش ظاهری می بخشد. "به من گوش سپار چنان که به باران" هم به عنوان مقدمه ای بر کار او و هم به عنوان یک مجموعه ی شعر لذت بخش برای خواننده ای که از قبل با کار "اکتاویو پاز" آشنا است، خوانشی مناسب به حساب می آید.
درباره اکتاویو پاز
درباره اکتاویو پاز
کتاویو پاز لوزانو‏ (۳۱ مارس ۱۹۱۴–۱۹ آوریل ۱۹۹۸) شاعر، نویسنده، دیپلمات و منتقد مکزیکی است. وی در هفده سالگی به نویسندگی و شاعری پرداخت. پدرش وکیل بود و پدر بزرگش، داستان‌نویسی سرشناس. این هر دو در رشد و پرورش ذوق و استعداد پاز، تأثیر به سزایی داشت. در سال ۱۹۴۳ با استفاده از کمک هزینه تحصیلی بنیاد گوگنهایم به آمریکا رفت. در آنجا با شعر نوپردازان انگلو - آمریکایی آشنا شد. هم در این کشور بود که مطالعه دامنه‌دار و عمیق خود را درباره هویت مکزیک آغاز کرد که حاصل آن کتابی شد به نام هزار توی تنهایی. پاز در سال ۱۹۶۸ پاز در اعتراض به سرکوبی خونین تظاهرات آرام دانشجویان در مکزیک، قبل از شروع بازی‌های المپیک، از مقام خود کناره‌گیری کرد و از آن پس تا واپسین سال‌های زندگی خود، سردبیری و نشر چند مجله معتبر ویژه هنر و سیاست را عهده‌دار شد. در سال ۱۹۸۰ دانشگاه هاروارد به او دکترای افتخاری اهدا کرد و در سال ۱۹۸۱ مهم‌ترین جایزه ادبی اسپانیا یعنی جایزه سروانتس نصیب او شد. سرانجام در سال ۱۹۹۰ آکادمی ادبیات سوئد، جایزه نوبل ادبیات را به اکتاویو پاز شاعر سرشناس مکزیکی به پاس نیم قرن تلاش در زمینه شعر و ادبیات مکزیک اهدا کرد. او در آنجا سخنرانی مهمی درباره «در جستجوی اکنون» ایراد کرد.
قسمت هایی از کتاب به من گوش سپار چنان که به باران

من انسان - چندان نمی پایم/ و شب بی کرانه است/ اما به آسمان می نگرم:/ ستارگان در نگارش اند/ ندانسته پی می برم/ که من نیز نوشته می شوم/ و همین دم کسی نامم را هجی می کند.

مقالات مرتبط با کتاب به من گوش سپار چنان که به باران
«اکتاویو پاز»: افتخار ادبیات مکزیک
«اکتاویو پاز»: افتخار ادبیات مکزیک
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»
برترین نویسندگان در «ادبیات آمریکای لاتین»

بیش از هر ژانر و سبک دیگر، این «رئالیسم جادویی» بود که دوران شکوفایی «ادبیات آمریکای لاتین» را در قرن بیستم تعریف کرد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب به من گوش سپار چنان که به باران" ثبت می‌کند