1. خانه
  2. /
  3. کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی

کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی

1 از 1 رأی

کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی

The Postnational Constellation: Political Essays
انتشارات: مرکز
ناموجود
26500
معرفی کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی
از نیمه قرن بیستم به این سو، هابرماس اصلی ترین چهره ی روشنفکری سیاسی در آلمان بوده است و علت آن نه فقط نفوذ گسترده ی نوشته های نظری اودر عرصه ی علمی و دانشگاهی، بلکه نیز توجه مداوم و عمیق او به مسائل فرهنگ سیاسی آلمان است. اما در این مجموعه ی مقالات، او به جای اینکه استدلال های عام نظری را برای پرداختن به مسائل آلمان به کار گیرد، از تاریخ و تجارب خاص آلمان برای استنتاج در مسائلی جهانی بهره می جوید. او در این مقالات به پیامد های ابهام آمیز پدیده ی جهانی شدن با تمامی پیچیدگی هایش می پردازد و به ویژه با اذعان به وجوه مثبت، بر وجوه منفی این پدیده تاکید می کند، به ابن که آیا دموکراسی مبتنی بر رفاه اجتماعی می تواند در دوره پساملی و فراسوی مرزهای ملی دوام یابد و بر بحران های اجتماعی و زیست محیطی فایق آید، وضع حقوق بشر در این دوره جهانی شدن چه خواهد بود. یکی از مقالات نیز به مناقشه ی مدرنیته و پسامدرنیته پرداخته، تکوین مفاهیم عقل و عقلانیت در فلسفه و جامعه شناسی مدرن را بررسی می کند.
درباره یورگن هابرماس
درباره یورگن هابرماس
یورگن هابرماس (Jürgen Habermas) (زاده ۱۸ ژوئن ۱۹۲۹ در دوسلدورف آلمان) از فیلسوفان و نظریه‌پردازان اجتماعی معاصر و وارث مکتب فرانکفورت است که در چارچوب سنت نظریه انتقادی و پراگماتیسم آمریکایی کار می‌کند. او در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۱ سفری به ایران داشت.
تمرکز پژوهش‌های او بر روی شناخت‌شناسی، مدرنیته و تجزیه و تحلیل تحولات اجتماعی جوامع پیشرفته صنعتی سرمایه‌داری و سیاست روز آلمان به ویژه با توجه به نقش رسانه‌های همگانی است. شهرت او بیشتر به ابداع اصطلاح و تز گستره همگانی یا فضای عمومی است که فضایی فکری و اجتماعی را مدنظر دارد که در آن، فعالیت‌های آگاهی بخش رسانه‌ای به ایجاد زمینه برای بحث‌های اجتماعی و انتقادی و ظهور چیزی که او آن را برای دموکراسی بنیادی می‌داند، می‌انجامد.
به نظر وی اطلاعات (اکسیژن دموکراسی) در این گستره فرآوری می‌شود و هرچه فرایندها و روندهای این تولید، آزادتر و خردورزانه تر و با مشارکت حداکثری همه نیروهای اجتماعی باشد، مزایای دموکراسی واقعی تر و تأثیرگذارتر می‌شود. گستره همگانی فضای اجتماعی ای است که در آن مردم آزادانه شرایط اجتماعی خودرا نقد کرده و مشکلات را برشمرده و بر جریان تصمیم‌گیری سیاسی تأثیر می‌گذارند. به نظر هابرماس گستره همگانی خاستگاه افکارعمومی است. گستره همگانی میانجی فضای خصوصی و فضای عمومی است و هرچه آزادتر و فکورانه تر باشد مناسبات اجتماعی خردورزانه تر و انسانی تر خواهد بود. هابرماس بر این اعتقاد است که از اواخر سده نوزدهم گستره همگانی بر اثر افزایش فعالیت‌های تجاری و بازرگانی و سودگرایی دارندگان این رسانه‌ها و نیز فروکش کردن تمایلات انقلابی پیشین سرمایه‌داری رو به کاهش گذاشته‌است.
دسته بندی های کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب جهانی شدن و آینده دموکراسی" ثبت می‌کند