یالوم ثابت می کند که در اوج زندگی خود به عنوان یک درمانگر و نویسنده قرار دارد.
روشنگرانه و کاملا تکان دهنده.
خلاقانه.
به هر حال هر یک از ما در دوره ای از زندگی مان به این که روزی خواهیم مرد، آگاهی پیدا می کنیم؛ این لحظه می تواند در جوانی یا در کهنسالی باشد. همیشه موردی هست که جرقه ی این فکر را در ذهنتان بیندازد؛ نگاهی در آینه و دیدن چروک هایی در چهره تان، مویی سپید، خمیدگی شانه ها، سالگرد تولدی پس از سالگردی دیگر، به خصوص دهه های چهل تا شصت زندگی، دیدن دوستی قدیمی پس از سال ها و تعجب تان از این که چه قدر پیر و شکسته شده است، دیدن عکسی قدیمی از خودتان در حالی که کسانی در این عکس هستند که دیگر زنده نیستند و نهایتا دیدن مرگ در خواب و رویا.
به تصویر جوانی خود نگاه کنید. بگذارید آن لحظه ی غم انگیز به آهستگی از کنارتان بگذرد، لحظه ای در کنارش بمانید، شیرینی اش را هم به اندازه ی تلخی اش بچشید. مزایای آگاهی یافتن از مرگ را در ذهنتان به خاطر بسپارید، تنها سایه اش را در آغوش بکشید. چنین آگاهی ای می تواند جرقه ای در زوایای تاریک وجودتان باشد. شما می توانید زندگی پربارتری داشته باشید، در حالی که هنوز زنده اید و زندگی ادامه دارد.
شما تجربه ی تلخ آگاهی از مرگ را به مسیری سوق دهید که زندگی تان را ارزشمندتر کند، با دیگران همدردی کنید، نوع دوستی را فراموش نکنید، همه چیز را عاشقانه و عمیقا دوست بدارید و مدتی بعد ببینید که دیگر نگرانی در وجودتان نیست، آنچه مانده لذت است و عشق.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.
اروین یالوم در کتاب هایش، روان درمانی، فلسفه و داستان گویی را در هم می آمیزد و معجونی درمانی را خلق می کند.
این کتاب رو میتوان نسخه بسیار کوچک و خلاصه شدهی بخشی از فصل "مرگ" از کتاب روان درمانی اگزیستانسیال دانست. از این رو، برای مخاطبی که کتاب روان درمانی اگزیستانسیال را مطالعه کرده باشد تقریبا مطلب جدیدی ندارد. اما به دلیل دوری کامل از اصطلاحات تخصصی و روان بودن متن و سادگی فهم برای همگان، ارزشمند است. تلاش یالوم به منظور یکی کردن اضطراب مرگ و ترس از مرگ ستودنیست. درک پدیده مرگ به شیوه هستی شناسانه، چیزی شبیه تحلیل یک پدیده از نگاه ژان پل سارتر در اَبَرکتاب "هستی و نیستی". یالوم با بهره گیری از علم و تجربیات درمانی خودش، سخنان فیلسوفان تاثیرگذار مانند اپیکور، شوپنهاور، سارتر و شخصیت رمان معروف "زوربای یونانی" شما را محک میزند که چقدر میتوانید چشم در چشم مرگ خیره شوید یا اصطلاحا خیره به خورشید بنگرید. بخش پایانی کتاب خطاب به روان درمانگران جوان و تازه کار نوشته شده است که به نوعی موج زنی نهایی یالوم در کتاب اش است. این بخش برای مخاطب غیر درمانگر نیز کاربرد ارزشمندی به منظور نحوه ایجاد ارتباط معنا دار با دیگران دارد. در مجموع خوانش این کتاب از شما نسخه ای زندهتری میسازد، به شرطی که مسئولیت زندگی خودتان را تمام و کمال بپذیرید.
سلام، کتاب خیره به خورشید انتشارات نیکونشر موجود خواهد شد؟