آندره ساپکوفسکی

آندره ساپکوفسکی

آندری ساپکوفسکی ( زادهٔ ۲۱ ژوئن ۱۹۴۸) نویسنده اهل لهستان است. ژانر خیال پردازی سبک مورد علاقهٔ وی است و مجموعه کتاب های فانتزی-حماسی وی با نام ویچر که بر پایهٔ همین سبک است، از شهرت بسزایی برخوردار است. این مجموعه تاکنون به ۲۰ زبان دنیا ترجمه گردیده است.ساپکوفسکی دانش آموخته اقتصاد از کالج لودو است. تا پیش از روی آوردن به نوشتن کتاب، به عنوان نمایندهٔ ارشد فروش یک شرکت تجاری مشغول به کار گردید. وی کار ادبی خود را در ابتدا به عنوان مترجم و به ویژه آثار علمی-تخیلی آغاز نمود. او می گوید که اولین داستان کوتاه خود را با عنوان ویچر، به عنوان یک تفنن و تنها برای ورود به مسابقهٔ داستان های علمی-تخیلی مجلهٔ فانتزی لهستانی با نام فانتاستیکا نوشته است. در مصاحبه ای جداگانه نیز وی اذعان داشت که هنوز یک بازاریاب است و از چگونگی کسب و کار و توانایی در فروش بیشتر، آگاهی دارد. داستانی که وی نوشته بود، سرانجام در سال ۱۹۸۶ در مجلهٔ فانتاستیکا منتشر گردید و مجموع خوانندگان و منتقدان، نقدهای بسیار مثبتی به اثر داشتند. ساپکوفسکی یک چرخه داستان بر اساس دنیای ویچر ایجاد کرد که شامل سه مجموعه داستان کوتاه و ۵ رمان بلند است. این چرخهٔ داستانی و بسیاری از آثار دیگر که بعدها پدیدآورد، او را تبدیل به یکی از نویسندگان فانتزی مشهور دهه ۱۹۹۰ لهستان نمود.شخصیت اصلی مجموعهٔ مشهور ساپکوفسکی، گرالت ریویایی است. گرالت یک شکارچی هیولا و موجودات اهریمنی است که از دوران کودکی آموزش های لازم را کسب نموده است. هر چند او در دنیای فانتزی گونه و تاریک قرار دارد اما اصل و پرنسیپ خود را حفظ نموده است. او گاهی خیره سر و لجوج است و گاهی مثل یک انسان شریف و سخاوتمند برخورد می نماید. گرالت با کارکتر فیلیپ مارلو که یکی از شخصیت های ساختگی ریموند چندلر است قابل مقایسه است. چنین برآورد گردیده که دنیایی که ماجراهای گرالت در آن اتفاق می افتد، به شدت تحت تأثیر اسطوره های پاگانیسم اسلاو است.

کتاب های آندره ساپکوفسکی

مجموعه کامل ویچر


آخرین آرزو


بانوی دریاچه


برج پرستو


شمشیر سرنوشت


خون الف ها


دوران حقارت


فصل طوفان ها


غسل آتش


بیشتر بخوانید

آشنایی با دنیای «ویچر»

شش رمان و دو مجموعه داستان کوتاه—اثر نویسنده ی لهستانی «آندره ساپکوفسکی» که با ارائه ی شخصیت هایی فراموش نشدنی، میلیون ها مخاطب را در سراسر جهان به خود جذب کرده است.

ژانر فانتزی، پرورشگاه تخیل و خلاقیت

زمانی در تاریخ بشر، تمامی آثار ادبی به نوعی فانتزی به حساب می آمدند. اما چه زمانی روایت داستان های فانتزی از ترس از ناشناخته ها فاصله گرفت و به عاملی تأثیرگذار برای بهبود زندگی انسان تبدیل شد؟

برترین سریال های اقتباس شده از کتاب ها

سریال های که از ادبیات داستانی اقتباس شده اند و زندگی جدیدی را به آثار ادبی بخشیده اند.

جهانی نو با پیوند ژانرهای علمی تخیلی و فانتزی

چه اتفاقی می افتد وقتی دو ژانر علمی تخیلی و فانتزی، و انتظارات متفاوتی که از آن ها داریم، در تار و پود یکدیگر تنیده شوند؟

6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند