1. خانه
  2. /
  3. کتاب روشنایی های بوهم

کتاب روشنایی های بوهم

3.5 از 1 رأی

کتاب روشنایی های بوهم

نمایش نامه ی گروتسک
Luces de bohemia
٪15
130000
110500
معرفی کتاب روشنایی های بوهم
کتاب «روشنایی‌های بوهوم»، نمایشنامه‌ای گروتسک به قلم «رامون ماریا دل باید اینکلان» است که در مورد زندگی هنرمندان در اسپانیا است. این نمایشنامه برای اولین‌ بار در سال 1920 منتشر شد و پس از لغو مجوز انتشار آن برای بار دیگر در دهه‌ی 80م منتشر گردید.
طبق گفته‌ی اکثر منتقدان ادبی، این اثر برگرفته از سال‌های پایانی عمر آلخاندرو سلا است که از قدیمی‌ترین دوستان «اینکلان» بوده است. سلا سال‌های پایانی عمر خود را در فقر و تنگدستی گذراند، بینایی خود را از دست داد و با وضعیت نامناسبی از دنیا رفت. نمایشنامه‌ی «روشنایی‌های بوهوم» نگاهی واقع‌بینانه و تلخ به وضعیت هنرمندان در سال‌های سیاه اسپانیا دارد. بوهم نام نحله‌ای ادبی در اسپانیا است که عموم اعضای آن در فقر و تهی‌دستی زندگی کرده‌اند.
این نمایشنامه تک‌پرده و به‌صورت اپیزودیک در 15 صحنه گسترش یافته است. در ابتدای داستان نمایی درونی از زندگی فقیرانه و سیاه مکس استریا نویسنده و شاعر مدرنیست توصیف می‌شود که برگرفته از زندگی آلخاندرو سلا است. مکس استریا و همسر و دخترش تصمیم به یک خودکشی خانوادگی گرفته‌اند که دوست و شریک مکس یعنی دن لاتینو وارد صحنه می‌شود. بعد از اینکه دن لاتینو نظر مکس استویا را نسبت به خودکشی تغییر می‌دهد هر دو رهسپار خیابان‌های پر از سیاهی مادرید می‌شوند تا روزنه‌ی امیدی در استبداد و ظلم حکومتی اسپانیا پیدا کنند.
صحنه‌های بعدی با ورود اشخاص زیادی دنبال می‌شوند که هرکدام نماینده‌ی تیپی خاص از افراد جامعه هستند. نویسنده در بطن گفتگوهای شکل‌گرفته بین مکس استویا و شخصیت‌های مختلف، حقایق دردآوری از جامعه‌ی فاسد و روبه‌زوال را ترسیم می‌کند. اینکلان شکل روایت‌گری خود را گروتسک عنوان کرده است و معنایش را بهره‌گیری از المان‌های کمدی در بطن تراژدی تعریف کرده است.
داستان در ادامه دچار اوج و فرود بسیار حساب شده‌ای می‌شود و در نهایت مخاطب را در بهت و یأس تنها می‌گذارد. احساسی که برآمده از درامی تراژدی کمدی است و نویسنده آن را چیزی شبیه به آثار شکسپیر توصیف کرده است.
نمایشنامه‌‌های اینکلان و مخصوصا «روشنایی‌های بوهوم» علی‌رغم داستان جذاب و شخصیت‌های واقعی، اجراهای کمی را صحنه‌ی تئاتر رقم زده‌اند؛ چراکه از پیچیدگی‌های بسیار در متن و روایت برخوردارند. مطالعه‌ی این نمایشنامه برای طرفدارن کمدی تلخ جالب‌توجه خواهد بود.
درباره رامون ماریا دل بایه اینکلان
درباره رامون ماریا دل بایه اینکلان
رامون ماریا دل بایه اینکلان(زاده 28 اکتبر 1866 در ویلانوا د آروسا، گالیسیا، اسپانیا - درگذشت در سانتیاگو د کامپوستلا در 5 ژانویه 1936) نمایشنامه نویس، رمان نویس و عضو اسپانیایی بود. نسل اسپانیایی 98. او را شاید مهم‌ترین و مطمئناً رادیکال‌ترین نمایشنامه‌نویسی می‌دانند که برای براندازی سنت‌گرایی تشکیلات تئاتر اسپانیا در اوایل قرن بیستم تلاش کرده است. تأثیر او بر نسل‌های بعدی نمایشنامه نویسان اسپانیایی درام او را قابل توجه تر می کند. او در روز ملی تئاتر با مجسمه ای در مادرید تجلیل می شود که از طرف حرفه تئاتر ادای احترام می شود.
قسمت هایی از کتاب روشنایی های بوهم

در این روزهای فلاکت بار، تمام تاریخ اسپانیا چیزی جز «افسانه ی سیاه» نیست. زندگی ما یکی از حلقه های جهنم دانته است. حلقه ی خشم و شرم. از گشنگی می میرم، اما خوشحالم که بخشی از این بالماسکه ی غمگین نیستم. حرف های این مردم را شنیدی، پیرمرد رذل؟ تو هم مثل آن هایی. بدتر از آن هایی، چون به خاطر یک سکه ی ناچیز پاورقی می نویسی و مروج ادبیات نازلی. لاتینو، ای نویسنده ی بدبخت داستان های بی مایه، مرا ببر روی پل مادرید. دعوتت می کنم که با یک پرش سریع از نو متولد شوی. ص ۱۰۶

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب روشنایی های بوهم" ثبت می‌کند