1. خانه
  2. /
  3. کتاب در سراچه دباغان

کتاب در سراچه دباغان

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.3 از 1 رأی

کتاب در سراچه دباغان

Dabaghan
انتشارات: نگاه
٪15
225000
191250
3 از 1 رأی

کتاب در سراچه دباغان

داستان ها و داستان واره ها
Dabaghan
ناموجود
100000
معرفی کتاب در سراچه دباغان
غلامحسین ساعدی در طول دوران فعالیتش، ساحت های مختلف نوشتن را عرصه کار خود می دید. داستان، ترانه، سفرنامه، فیلم نامه، نمایش نامه، یادداشت و مقاله، قالب هایی برای ظهور اندیشه و تخیل او بوده اند. این مجموعه مشتمل بر آثاری است که ساعدی در اختیار نشریات مختلف قرار داده و از آن جا که برخی از آن ها گمنام، کم نام و نشان یا متعلق به شهرهای دور از مرکز بوده اند، این نوشته های او تا امروز از نظرها دور مانده و در هیچ کتابی منتشر نشده اند. کتاب حاضر دربرگیرنده تعدادی از داستان ها و داستان واره های غلامحسین ساعدی است که برای اولین بار به صورت کتاب عرضه می شود.
درباره غلامحسین ساعدی
درباره غلامحسین ساعدی

غلامحسین ساعدی (زادهٔ ۲۴ دی ۱۳۱۴، تبریز – درگذشتهٔ ۲ آذر ۱۳۶۴، پاریس) با نام مستعارِ گوهرِ مراد، نویسنده و پزشک ایرانی بود. ساعدی نمایشنامه نیز می‌نوشت و پس از بهرام بیضایی و اکبر رادی از نامدارترین نمایشنامه‌نویسان زبان فارسی به‌شمار می‌رفت.
ساعدی در ادبیات و اندیشهٔ سیاسی از پیروان جلال آل احمد به‌شمار می‌رفت؛ و از اوایل تشکیل کانون نویسندگان ایران بدان پیوست.

ساعدی در زمینه‌های مختلف ادبی از جمله داستان‌نویسی، نمایش‌نامه‌نویسی و فیلمنامه‌نویسی فعالیت داشت. از آثار برجسته او می‌توان به نمایش‌نامه «چوب به‌دست‌های ورزیل» و مجموعه داستان «عزاداران بیل» اشاره کرد. فیلم‌های مشهوری مانند «گاو» و «دایره مینا» بر اساس نوشته‌های او ساخته شده‌اند. وی همچنین از بنیان‌گذاران کانون نویسندگان ایران بود و در شب‌های شعر گوته در پاییز ۱۳۵۶ به عنوان سخنران اصلی حضور داشت.

ساعدی به عنوان نویسنده‌ای صاحب سبک در ادبیات ایران شناخته می‌شود. آثار او ترکیبی از واقع‌گرایی اجتماعی و عناصر وهم‌آلود است که به ایجاد فضایی تلخ و مرموز منجر می‌شود. او با استفاده از واقع‌گرایی جادویی، واقعیت‌های اجتماعی را با عناصر خیالی در هم می‌آمیخت تا به عمق مسائل جامعه نفوذ کند. نثر او محاوره‌ای و عامیانه است که با بهره‌گیری از لغات و اصطلاحات محلی، به شخصیت‌ها و دیالوگ‌هایش زندگی می‌بخشد. این سبک نوشتاری به او امکان می‌داد تا با زبانی ساده و قابل فهم، به نقد مسائل پیچیده اجتماعی و فرهنگی بپردازد. 

ساعدی در خلق دیالوگ‌های زنده و پویا مهارت داشت و از آن‌ها برای پیشبرد داستان و تعمیق شخصیت‌ها بهره می‌برد. تجربیات او به عنوان روان‌پزشک نیز در آثارش منعکس شده و به تحلیل روان‌شناختی شخصیت‌ها کمک می‌کرد. فضاسازی‌های او اغلب تلخ و بر مبنای فقر اقتصادی و فرهنگی است که به ایجاد حس همذات‌پنداری در خواننده منجر می‌شود. 



ویژگی های کتاب در سراچه دباغان
  • گردآوری:حمید تبریزی
دسته بندی های کتاب در سراچه دباغان
مقالات مرتبط با کتاب در سراچه دباغان
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه
6 دلیل برای خواندن داستان های کوتاه

ضرباهنگ سریع، طرح داستانیِ یک وجهی، و وجود ایجاز از ویژگی های «داستان های کوتاه» هستند

نظر کاربران در مورد "کتاب در سراچه دباغان"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نوشته‌های ساعدی یه جوریه که انگار تو یه کابوس گیر افتادی. تواین مجموعه قصه، قصه‌ی دباغان بی نهایت وهم ناک و عجیب بود.

1401/06/20 | توسطImfarza
0
|