1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان و طبیعت

کتاب انسان و طبیعت

نویسنده: سید حسین نصر
3.1 از 1 رأی

کتاب انسان و طبیعت

بحران معنوی انسان متجدد
The encounter of man and nature : the spiritual crisis of modern man
ناموجود
45000
معرفی کتاب انسان و طبیعت
کتاب انسان و طبیعت (بحران معنوی انسان متجدد) در برگیرنده چهار فصل: "صورت مسئله" ، "علل عقلانی و تاریخی" ، "برخی اصول متافیزیکی مرتبط با طبیعت" و " بعضی کاربردهای خاص در وضعیت فعلی"می باشد که پس از پیشگفتاری بدان ها پرداخته شده است.
دکتر نصر با نگاهی جامع به بررسی مقام طبیعت در ادیان گوناگون توحیدی و ابراهیمی مسیحیت و یهود پرداخته و بشر امروزی را به خاطر بی اعتنایی به مقام قدسی طبیعت و هتک حرمت آن شدیدا مورد انتقاد قرار می دهد. دکتر نصر با رجوع به تاریخ علم و فلسفه به مواضع و باورهای ادیان گوناگون در رابطه با طبیعت می پردازد، ولی تکیه بر اخلاقیات و اصول اخلاقی را برای رهایی از بحران محیط زیست کافی نمی بیند، بلکه رهنمودهایی جهانشمول مبتنی بر نگرش عرفانی برای محیط زیست ارائه می دهد.
او معتقد است که انسان نمی تواند محیط زیست خود را نجات دهد مگر از طریق بازیابی ارتباط میان آن روح الهی و آگاهی دوباره نسبت به کیفیت مقدس آثار و افعال آن صانع متعال. کتاب انسان و طبیعت دکتر نصر پاسخ قانع کننده ای بر دو نگرش عمده اندیشمندان غربی بر بحران حاکم بر رابطه انسان و طبیعت است که از اوایل قرن بیستم مقبولیت عام یافته است.
نخست بینشی است که معتقد است علوم و صنایع جدید به همراه دستاورهای حیاتی وبسیار مفیدی که برای جامعه بشری داشته اند، نتایج و اثرات منفی نیز به بار آورده اند و این امر اجتناب ناپذیر است. نگرش دیگر تجاوز انسان تجددزده را بر حریم قدسی طبیعت از بعد اقتصادی آن می نگرد و آن را به تحلیل های سطحی و شعارگونه ای همچون افسار گسیختگی بشر امروزی و حرص و آز نظام سرمایه داری تقلیل می دهد. او معتقد است که بشریت برای مدرن شدن و متجدد گردیدن ، تمام توجه خود را به بیرون و خارج از وجود خویش معطوف داشته و این برون هشتگی بینوایی، حالت درونی نفس کسانی است که اعمال خود آنها موجب چنین بحران زیست محیطی شده است.
درباره سید حسین نصر
درباره سید حسین نصر
سید حسین نصر زاده ۱۹ فروردین ۱۳۱۲ در تهران، فرزند سید ولی‌الله نصر و نبیره شیخ فضل‌الله نوری است. وی فیلسوف و متأله سنت‌گرای ایرانی و استاد علوم اسلامی در دانشگاه جرج واشینگتن ایالات متحده آمریکا است که مقالات و کتب دانشگاهی بسیاری نوشته است.
او در تهران زاده شد و در نوجوانی برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. کارشناسی فیزیک را از مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) گرفت و تحصیلات تکمیلی خود را در دانشگاه هاروارد در رشته فلسفه و تاریخ دانش گذراند. سپس، به ایران بازگشت و استاد فلسفه دانشگاه تهران شد. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۱ ریاست دانشکده ادبیات و سپس معاونت دانشگاه تهران را برعهده داشت. دکتر نصر در سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ ریاست دانشگاه صنعتی آریامهر (دانشگاه صنعتی شریف امروز) را برعهده داشت و در بنیانگذاری دانشگاه صنعتی اصفهان همکاری داشت. در سال ۱۳۵۳ انجمن شاهنشاهی فلسفه (مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران) را بنیاد گذاشت و دوره‌های بلندمدّت و کوتاه‌مدّت پژوهشی را در زمینه‌های فلسفه اسلامی و فلسفه تطبیقی (Komparative Philosophie) برای علاقه‌مندان دایر کرد. نصر در سال ۱۳۵۷ مسئولیت دفتر مخصوص فرح پهلوی را برعهده گرفت و در نتیجه، در روزهای پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران مجبور به ترک ایران و مهاجرت به ایالات متحده شد. وی مدتی استاد مدعو دانشگاه تمپل و دانشگاه ادینبرو بود و در سال ۱۹۸۴ استاد دانشگاه جرج واشینگتن شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب انسان و طبیعت" ثبت می‌کند