کتاب شاه طهماسب و سلیمان خان قانونی (2جلدی)

Shah Tahmasb and Suleiman Khan Qanoni
سلحشوران تبریز در برابر عثمانی ها
  • 15 % تخفیف
    1,350,000 | 1,147,500 تومان
  • موجود
  • انتشارات: نگاه نگاه
    نویسنده: آلفرد لابی ار
کد کتاب : 143729
مترجم :
شابک : 978-6222675431
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 1240
سال انتشار شمسی : 1403
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 1 مهر
تعداد جلد : 2

معرفی کتاب شاه طهماسب و سلیمان خان قانونی (2جلدی) اثر آلفرد لابی ار

مورخان ایرانی که تاریخ دوران سلطنت زمامداران صفویه را نوشته‌اند به روابط ایران و عثمانی در دوره‌ی سلطنت دو پادشاه اولیه‌ی صفوی (شاه اسماعیل اول و شاه طهماسب اول) چندان توجه نکرده‌اند، درصورتی‌که در دوران زمامداری این دو پادشاه، که پدر و پسر بودند، روابط ایران و عثمانی جنبه‌ی حاد داشته است.
در دوره‌ی این دو پادشاه در عثمانی سلطان سلیم معروف به «یاووز» (بدخلق و دژم) و سلطان سلیمان خان قانونی سلطنت می‌کردند که هر دو به کشور ایران حمله‌ور شدند و ذکر این نکته ضرورت دارد که سلیمان خان قانونی در تواریخ اروپا با عنوان «سلیمان خان باشکوه» معرفی شده، اما مورخان ممالک شرق و ازجمله مورخان ایرانی او را «سلیمان خان قانونی» می‌نامند.
مترجم مجموعه درباره‌ی اثر حاضر این‌گونه گفته است:
اگر مترجم بی‌مقدار این مجموعه خطا نکند، تاکنون شرح مفصل پیکارهای سلیمان خان قانونی، که به ایران حمله کرد، با شاه طهماسب اول (پادشاه صفوی) در هیچ کتاب فارسی‌ای منتشر نشده و اینک مترجم حقیر با ترجمه‌ی تاریخ آن پیکارها (در این کتاب) شرح مفصل آن نبردها را از نظر خوانندگان می‌گذراند.

کتاب شاه طهماسب و سلیمان خان قانونی (2جلدی)

قسمت هایی از کتاب شاه طهماسب و سلیمان خان قانونی (2جلدی) (لذت متن)
در ایام هفته، نزدیک سرای، غیر از سکنۀ آن و کسانی که با سرای کار داشتند مشاهده نمی‌شدند اما روز جمعه در پیرامون سرای و حیاط‌های آن جمعیتی انبوه به چشم می‌رسید، چون در آن روز سلیمان خان قانونی، امپراتور عثمانی، برای نماز روز جمعه به مسجد «ایاصوفیه» می‌رفت و همه می‌خواستند او را ببینند. سرای دارای حیاط‌های متعدد بود و در روز جمعه بزرگانی که اجازه داشتند وارد سرای شوند در سه حیاط برای دیدن سلیمان خان قانونی قرار می‌گرفتند. ایلچی‌ها که فرستادگان سلاطین جهان بودند در حیاط اول، که بلافاصله بعداز کوشک مخصوص سلیمان خان قرار داشت، او را می‌دیدند و سلیمان خان که سوار بر اسب از آن حیاط می‌گذشت عنان اسب را مقابل ایلچی‌ها می‌کشید و با چند کلمه به آنها خوش‌باش می‌گفت و بعد به راه می‌افتاد و وارد حیاط دوم می‌شد. در حیاط دوم سلاطینی که دست‌نشاندۀ سلیمان خان، یعنی خراج‌گزار، او بودند یا نمایندگان آنها حضور داشتند و چون اکثر آنها دارای کیش اسلام بودند سلیمان خان چند لحظه مقابل آنها توقف می‌کرد و برای همه توفیق عبادت خداوند را می‌طلبید. بعد عازم حیاط سوم می‌گردید در آن حیاط بزرگانی حضور داشتند که همه از رجال داخلی عثمانی بودند و بایستی تا مسجد ایاصوفیه ملازم سلیمان خان بشوند و به‌اتفاق وی از مسجد به سرای مراجعت نمایند و ناهار آن روز را در سرای بخورند. در رأس آن بزرگان وزیر اعظم بود که حتی وقتی در قفای سلیمان خان به مسجد ایاصوفیه می‌رفت دو نفر، که چماق نقره در دست داشتند، پیشاپیش وی حرکت می‌کردند.