کتاب"خودشناسی" از "آلن دوباتن" به سفری در ژرف ترین و دور افتاده ترین گوشه های وجود بشر میپردازد و مخاطب را مجهز به ابزاری می کند که به شناخت شخصیت هر فرد توسط خو او کمک میکند. "آلن دوباتن" روایت می دارد که در یونان باستان از سقراط فیلسوف خواستند که لب کلام همه فرامین فلسفی را در یک عبارت خلاصه کند؛ و او در پاسخ گفت: «خودت را بشناس».کتاب"خودشناسی" به واسطه ی علم روان شناسی، در ذهن همه ی خوانندگانش این واقعیت را نمایان می کند ذهن اساسا به دو بخش آگاه و ناخودآگاه تقسیم می شود؛ یعنی اتفاقاتی که بی واسطه در دسترس شخص است و چیزهایی که در سایه های ذهن شکل می گیرد، یعنی اتفاقاتی که ممکن است به شکل علایم بیماری، رویاها، لغزش های زبانی و اضطراب ها، حسرت ها و ترس های فراگیر بروز کند و هر فردی را غافلگیر کند."آلن دوباتن" معتقد است خودشناسی آنچنان اهمیتی دارد که فقط بر اساس شناختی دقیق از وجود خود افراد است که می توان تصمیم هایی قابل اطمینان گرفت؛ به خصوص در قلمرو زندگی شخصی و زندگی شغلی. کتابی که در دست دارید ما را به سفری در ژرف ترین گوشه های وجود خودمان می برد و خوانندگان آنرا مسلح به مجموعه ای از ابزارها می کند تا بتوان ابعاد شخصیتی را به درستی شناخت. آلن دوباتن (Alain de Botton)، نویسنده "خود شناسی"،همچنین فیلسوف و مجری تلویزیون سوئیسی که بیشتر زندگی خود را در انگلستان گذرانده است از علاقمندان فلسفه به شمار می رود و البته اصرار و تأکید دارد که فلسفه را فقط در خدمت زندگی می خواهد و این موضوع کمک کرده است که علاوه بر شکافتن لایه های شخصیتی از دید روانشناختی،از منظر فلسفه هم نیز به تجزیه و تحلیل بپردازد و منجر به جذابیت بیشتر و تمییز این اثر نسبت به سایر آثار روانشناختی شده است.
فصل اول: از خود بی خبری- گاه فهم دینامیک های سیاره ای در فضا برایمان ساده تر از درک سازوکاری است که در اعماق مغزمان در کار است. - گردوی مغز ما چندان در کنترل خودش ماهر نیست و بابت چیزهای اشتباهی احساساتی یا دچار هراس می شود. - باید بدانیم که عشق شرافتمندانه به خویشتن با خودخواهی فرق دارد: عشق به خویشتن یعنی احساس صحیح احترام به خودمان. - اگر جستجوی مان برای خودشناسی موفقیت آمیز باشد، در نهایت باعث خواهد شد که اذعان کنیم چقدر شناخت کمی از خودمان داریم و شاید حتی هرگز نتوانیم به شناخت کامل و بی نقصی از خودمان برسیم.
بلوغ مستلزم این است که با والاطبعی تمام بپذیریم که با ترابردهای متعددی سر و کار داریم و ملزم هستیم که بکوشیم به شکلی منطقی گره آن ها را باز کنیم. بزرگ شدن یعنی این که با فروتنی تمام دریابیم که چه بسا مدام جنبه هایی اغراق آمیز را وارد موقعیت های گوناگون می کرده ایم، یعنی این که با دقت بیشتر و روحیه ی انتقادی بالاتری خودمان را زیر نظر بگیریم تا این قابلیت را در خودمان تقویت کنیم که در هر موقعیت خاص و لحظه ی خاص با انصاف و بی طرفی بیشتری دست به قضاوت و عمل بزنیم. منظور این است که درباره سرچشمه های مشکلاتمان اندکی درایتمان را بالاتر ببریم و بدین ترتیب، دریابیم که به طور مشخص درباره کدام جنبه های زندگی مان باید مراقبت و دقت بیشتری به خرج دهیم.
در دوران قدیم، شجره نامه ها صرفا برای این نبودند که به خود فرد شناختی درباره اصل و نسبش بدهند، بلکه اقلامی عمومی محسوب می شدند که قرار بود آن چیزهایی را به غریبه ها انتقال دهند که لازم بود درباره ما بدانند. پیش از آنکه اشراف زاده ها وصلت کنند، با دقت تمام شجره نامه های یکدیگر را وارسی می کردند تا ببینند اوضاع از چه قرار است. اگر یک شجره نامه ی عاطفی وجود می داشت واجد ارزشی مشابه بود؛ در آن صورت پیش از آنکه فرصت این را داشته باشیم که به واسطه ی میراث عاطفی مان به دیگران آسیب بزنیم یا عصبانی شان کنیم، شجره نامه ی عاطفی مان را در اختیارشان می گذاشتیم تا در حوزه هایی که هنوز با ما همدل هستند بیشتر ما را بشناسند. وقتی خطرات ناشی از ترابرد عاطفی را درک کنیم، آنگاه در برابر آزردگی و قضاوت گری، همدلی و تفاهم را ترجیح خواهیم داد. در این صورت چه بسا دریابیم که باعث و بانی امواج ناگهانی اضطراب یا خصومت در دیگران، لزوما همیشه ما نیستیم، و از همین رو ضرورتی ندارد که همواره با خشم و غرور جریحه دار شده با آن ها مقابله کنیم. این امکان هم وجود دارد که برآشفتگی یا سرزنش گری به همدلی و دلسوزی بابت دشواری هایی تبدیل شود که همه ما با گذشته مان داریم.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.
از رسانهها گرفته تا زندگی روزمره، هنوز هم عشق یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث است. عشق به عنوان یکی از بهترین احساسات روز زمین توصیف میشود، چیزی که خیلی از انسانها نمیتوانند بدون آن زندگی کنند.
آلن دوباتن، فیلسوف و نویسنده ی سوئیسی-انگلیسی همواره به دنبال پاسخی برای مهمترین پرسش های زندگی انسان بوده است.
اگر همیشه با دیده ی شک و تردید به رمان های عاشقانه و طرفداران آن نگریسته اید و علت محبوب بودن این ژانر، کنجکاوی تان را برانگیخته است، با این مقاله همراه شوید
ترجمه خانم مریم بردبار جالب نیست ، تعریف کتاب رو شنیده بودم ولی با این ترجمه اصلأ ناامید شدم از خوندنش
مثل بقیه کتابهای آلن دوباتن، نسبت به مسائل، دیدگاه مهربانانه ای داشت و سعی میکرد قدرت پذیرش افراد رو از طریق افزایش آگاهی اونها نسبت به خودشون زیاد کنه. در حین خواندن این کتاب، یاد یک سری کتاب دیگه هم افتادم : ۱- ۱۰۱ مکانیزم دفاع روانی؛ نوشتهی جروم اس بلکمن ۲- مجموعه تفکر نقاد انتشارات اختران امیدوارم براتون مفید باشه ❤️
عالی و کوتاه خوراک جمعخوانی و همفکری و پرسش و پاسخ در جمعهای صمیمی هرچند نقدهایی به رویکرد افراطی این کتاب در روانشناسی وارد هست ولی باز هم از خواندنش چیزی کم نمیکنه
من این کتاب رو کامل خوندم ولی بنظرم اونقدر کاربردی نبود. البته من برای مشکل اعتماد به نفسم این کتاب رو تهیه کردم واسه همین میگم کاربردی نبود اگه شما هم مشکل من رو دارید کتاب جرات داشته باش رو حتتتتما بحونید!
بسیار بسیار مفید و عالی :)
بسیار بسیار مفید ، به روز ، کاربردی ، لذت بخش و ....
کدوم ترجمه رو مطالعه کردید؟
محمد هادی حاجی بیگلو