رهایی آدمی در اسارت ایزدان است. انسان اساطیری یونان باستان در جهانی به سر می برد سرشار از ایزدان گوناگون خویشتن کام. یکی فرمانروای آسمان و زمین است با سلاحی چون آذرخش که بر هرچه فرود آید بی دردنگ می سوزد. یکی ایزد عشق است که سلطان هوسکار قلب هاست و...
تأثیرگذاری این داستان ها تا حدی است که همچنان بسیاری از آن ها به منظور اشاره به مفهوم یا وضعیتی مشخص، در گفت و گوهای روزمره مورد استفاده قرار می گیرند.
در دنیای کنونی، انسانِ پرومتهای، انسانی است شورشی علیه آفریدگار، علیه طبیعت یا علیه هستی. برای نمونه، او طرفدار فناوری است به هر قیمتی، حتی نابودی سایر موجودات و پدیدهها، حتی ضد محیطزیست. او بسیارتبعیض قائل است، اندکی از آفریدهها یا پدیدهها را ارزنده و بسیاری را ناچیز یا ناروا میشمارد.
با سلام . با عرض پوزش من فکر میکنم شما درباره شخصیت پرومتئوس درست مطالعه نکردید یا دچار کج فهمی شده اید. شما دارید درباره زیاده طلبی و حرص و آز و قدرت طلبی و مصرف گرایی انسانها علیه طبیعت و دنیا صحبت میکنید... درحالی که قیام و اعتراض و شورش پرومتئوس علیه زور گوییها و ظلم و ستم شخصیت زئوس رهبر خدایان هستش و پرومتئوس در اساطیر یونان به نحوی پدر معنوی انسانها به حساب میاد چون نور و آتش (علم و دانش و...) رو برای انسانها از خدایان یونان میدزده و به انسانها میده و به انسانها کمک میکنه (به انسانها علوم مختلف رو آموزش میده) و از انسانها دربرابر ظلم و ستم زئوس دفاع میکنه . چون زئوس انسانها رو در تاریکی و نادانی و برده گونه نگه داشته و از آگاهی انسانها میترسه (چون با آگاهی و افزایش دانش) قدرت انسانها زیاد میشه و طبق اساطیر یونان انسانها از خدایان دیگه اطاعت نمیکنن و ستایش و قربانی برای خدایان انجام نمیدهند. و زئوس به خاطر کمک پرومتئوس به انسانها اون رو مجازات میکنه و به بند میکشه و عمر انسانها رو کاهش میده تا قدرت انسانها زیاد نشه. و پرومتئوس وعده نابودی زئوس رو میده. (( شخصیت پرومتئوس معادل شخصیت انکی در اسطورههای سومر باستان هستش که به انسانها علوم مختلف رو آموزش میده و از طرفی به اشتباه یا ... باعث کاهش عمر انسانها میشه )) همینطور شخصیت ابلیس یا لوسیفر هم طبق داستان آفرینش در تورات و قرآن ... شباهت هایی با شخصیت پرومتئوس داره. (پرومتئوس یک تایتان هستش و طبق اساطیر هندو اروپایی (از نژاد آسورا ) است درحالی که شخصیت زئوس از (نسل دیو / دئوس ) هستش . در هند نژاد آسورا رو شیطانی میدونستن و شخصیت دیو رو خداگونه و در ایران برعکس این موضوع بوده. البته در متون اولیه هندو اروپایی (آریایی) شخصیت آسورا شیطانی نبوده .... با تشکر
یه مقدمهی خیلی خوب از شاهرخ مسکوب این کتاب رو همراهی میکرد. اونم مقدمه ای که هرچی آدم بخونه بیشتر براش یادآوری میشه دنیای اساطیر یونان چقدر خفن و بزرگ و تاثیرگذار و خواندنیه.