1. خانه
  2. /
  3. کتاب هالی

کتاب هالی

نویسنده: استیون کینگ
4.25 از 2 رأی

کتاب هالی

Holly
انتشارات: نیماژ
٪10
590000
531000
معرفی کتاب هالی
رمان «هالی» نوشته استیون کینگ، بازگشتی است به دنیای آشنا و در عین حال تلخ و پیچیده شخصیت هالی گیبنی؛ کارآگاه خصوصی‌ای که پیش‌تر در آثاری چون «آقای مرسدس» و «بیگانه» حضوری پررنگ داشت. این بار، کینگ او را در مرکز داستانی مستقل قرار داده؛ داستانی که در ظاهر با ناپدید شدن چند نفر شروع می‌شود، اما خیلی زود به عمق تاریکی اخلاق، انحرافات فکری و رازهایی شوکه‌کننده فرو می‌رود. هالی، که با مجموعه‌ای از زخم‌های روانی به‌جا‌مانده از گذشته‌اش زندگی می‌کند، درگیر پرونده‌ای می‌شود که در ابتدا مانند یک ناپدیدشدن معمولی به‌ نظر می‌رسد. زنی به نام پنی دال از او می‌خواهد تا دختر گمشده‌اش، بانی، را پیدا کند. پلیس علاقه‌ای به پیگیری پرونده نشان نمی‌دهد، چون همه‌چیز حاکی از این است که بانی به‌صورت داوطلبانه ناپدید شده. اما رفتاری از مادر و نشانه‌هایی پراکنده، کنجکاوی هالی را برمی‌انگیزد و او را وارد ماجرایی می‌کند که هر قدمش، زمینه‌ساز کشف حقیقتی دهشتناک است. کینگ در این رمان، پرده از زندگی دکتر رودنی وامی و همسرش امیلی برمی‌دارد؛ زوجی بازنشسته، فرهنگی و محترم که سال‌ها در جامعه علمی آمریکا فعالیت داشته‌اند. آنچه در ابتدا چهره‌ای موجه و بی‌خطر از این دو نفر به‌نظر می‌رسد، به‌تدریج و با پیشروی هالی در تحقیقاتش، به تصویری از انحراف، جنون و توجیهات فلسفی-اخلاقی وامی‌دارانه برای اعمالی غیرقابل‌تصور بدل می‌شود. این زوج، به‌نوعی نماینده آن بخش از جامعه‌اند که پشت نقاب‌های آکادمیک، قدرت، و احترام پنهان شده‌اند، اما در درون، از مرزهای انسانیت عبور کرده‌اند. داستان در بستر دوران کرونا می‌گذرد؛ فضایی که کینگ به‌خوبی از آن بهره می‌برد تا انزوا، بی‌اعتمادی و فروپاشی نظم معمول زندگی را به شکل ملموس‌تری در روایت دخیل کند. هراس از بیماری، نظریه‌پردازی‌های بی‌پایه، و بحران‌های هویتی ناشی از فاصله‌گذاری اجتماعی، همگی در فضای کلی داستان تنیده شده‌اند. اما آنچه بیشتر از همه نفس را در سینه حبس می‌کند، نه ویروس، بلکه توانایی برخی انسان‌ها برای مرتکب شدن به اعمال غیرقابل‌باور است؛ اعمالی که با خونسردی، منطق‌سازی می‌شوند. هالی در این مسیر، هم با پیچیدگی‌های پرونده می‌جنگد و هم با زخم‌های درونی خودش. رابطه‌اش با مادرش، تلاش برای حفظ سلامت روانی، و مبارزه‌ای مداوم برای حفظ مرز میان خیر و شر، در لابه‌لای داستان به‌خوبی گسترش یافته‌اند. شخصیت‌پردازی او، نه به‌عنوان یک قهرمان کلاسیک، بلکه به‌عنوان انسانی آسیب‌دیده که با ترس‌ها و تردیدهایش دست‌وپنجه نرم می‌کند، بعدی انسانی و باورپذیر به داستان بخشیده است.
«هالی» قصه‌ای است درباره وحشت پنهان در زندگی روزمره، درباره انسان‌هایی که در ظاهر بی‌خطرند، اما در خلوت، مرزهای اخلاق را از میان برداشته‌اند. استیون کینگ، با روایتی هوشمندانه و چندلایه، ما را وادار می‌کند تا به ماهیت شر از زاویه‌ای متفاوت بنگریم؛ نه به‌عنوان نیرویی فراطبیعی، بلکه به‌عنوان امری انسانی، کاملا زمینی و در عین حال جدا تکان‌دهنده.
درباره استیون کینگ
درباره استیون کینگ
استیون ادوین کینگ که به اختصار با نام استیون کینگ میان مردم شناخته می شود، نویسنده ی رمان و داستان های کوتاه است که در ۲۱ سپتامبر ۱۹۴۷ در ایالات پورتلند در آمریکا به دنیا آمد. استیون یکی از برترین نویسنده های قرن حاضر محسوب می شود. اغلب آثار کینگ در ژانر وحشت بوده و می توان گفت که او برترین نویسنده ی ژانر وحشت در حال حاضر به شمار می آید.کینگ در سال ۱۹۷۰ از دانشگاه شهر مین (مکان تولدش) فارغ التحصیل شد و از آن زمان به بعد شروع به نوشتن داستان نمود. ۴ سال بعد کینگ موفق به انتشار اولین رمان خود با نام کری شد. او در این مدت علاوه بر نویسندگی به شغل هایی مانند تدریس و نجاری و … هم مشغول بود و از این راه امرار معاش می کرد. با انتشار کتاب کری و استقبال خوانندگان از سبک نوشتاری کتاب، این نویسنده به سرعت به شهرت رسید، و محبوبیت داستان باعث شد تا دو سال بعد از انتشار فیلمی بر اساس داستان آن توسط برین دی پالما ساخته و روانه ی بازار شود.می توان این گونه بیان کرد که وی کار نویسندگی اش را با نوشتن داستان ها و رمان های کوتاه آغاز نمود و بعد از کسب شهرت، بیشتر برای روزنامه ها و مجله ها، داستان هایی را تألیف کرد که مشهورترین آن ها، سری قلعه ی تاریک است و پس از آن در سه دهه ی ۱۹۹۰، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ بیشتر مشغول به نوشتن کتاب بوده است.
قسمت هایی از کتاب هالی

هیچ‌چیز به اندازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عصبانیت حقیر نیست، عزیز دلم. تو عصبانی هستی و من فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنم اون دختر هم این رو می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دونه. احتمالا این رو هم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دونه که این عصبانیت تنها انتقامیه که ممکنه بتونه بگیره… .

مقالات مرتبط با کتاب هالی
درس هایی ارزشمند «از نوشتن» با «استیون کینگ»
درس هایی ارزشمند «از نوشتن» با «استیون کینگ»
ادامه مقاله
نگاهی به نویسندگان بزرگ با نام های مستعار
نگاهی به نویسندگان بزرگ با نام های مستعار

برخی از محبوب ترین و پرفروش ترین نویسندگان در دنیای ادبیات، تمام مسیر حرفه ای خود را با به کارگیری هویت هایی جایگزین خلق کرده اند.

برترین سریال های اقتباس شده از کتاب ها
برترین سریال های اقتباس شده از کتاب ها

سریال های که از ادبیات داستانی اقتباس شده اند و زندگی جدیدی را به آثار ادبی بخشیده اند.

«استیون کینگ»: حکمرانی بر ترس در فرهنگ عامه
«استیون کینگ»: حکمرانی بر ترس در فرهنگ عامه

آثار کینگ نه به خاطر تاریکی ذاتی بلکه به خاطر امیدبخش بودن ماندگار شده است

ده داستان معروف و دوست داشتنی بر اساس اتفاقات واقعی
ده داستان معروف و دوست داشتنی بر اساس اتفاقات واقعی

از آثار کلاسیک جاودان گرفته تا شاهکارهای مدرن، به نظر می رسد که نویسندگان همیشه از واقعیت های غم انگیز و غیرمعمول زندگی خود برای خلق داستان های به ظاهر خیالی استفاده می کرده اند.

داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق
داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق

این دسته از کتاب ها، ضربان قلب مخاطب را به بازی می گیرند و هیجان و احساس ورود به دنیایی جدید را برای او به ارمغان می آورند.

نظر کاربران در مورد "کتاب هالی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

هالی از آن کتاب‌هایی است که در ابتدا مثل یک هزارتوی مبهم عمل می‌کند—پر از اطلاعاتی که هنوز معنی کاملی ندارند و باعث می‌شوند کمی سردرگم شوی. اما همین که در مسیر داستان جا می‌افتی، کم‌کم لایه‌هایش را کنار می‌زنی و وارد یک بازی پیچیده و مرموز می‌شوی. اواسط داستان شاید کمی افت کند، اما نقطه قوت آن در این است که حتی وقتی ریتم کندتر می‌شود، هنوز چیزی در قصه هست که اجازه نمی‌دهد کتاب را زمین بگذاری. یک تضاد عجیب در روایت وجود دارد: تو می‌دانی چه کسی قاتل است، می‌دانی قربانی کیست، اما همچنان احساس می‌کنی که هیچ چیز را واقعاً نمی‌دانی. یک کشمکش زیرپوستی در جریان است که باعث می‌شود ذهنت مدام درگیر شود. و بعد، درست وقتی فکر می‌کنی که همه چیز تحت کنترلت است، داستان چنان پیچ‌وتابی به خودش می‌گیرد که حس می‌کنی روی یک لبه باریک ایستاده‌ای، میان دانستن و ندانستن. هر صفحه‌ای که جلوتر می‌روی، ولع خواندن بیشتر می‌شود، مثل یک معمایی که نمی‌توانی از آن چشم برداری. و در نهایت، وقتی به پایان می‌رسی… اوه. یک اوه پر از هیجان، غافلگیری، و شاید کمی شوک. از آن لحظاتی که کتاب را می‌بندی، اما ذهنت هنوز درگیر دنیای آن است.

1404/01/11 | توسطزهرا رضایی - کاربر سایت
2
|

عزیزانی که مطالعه کردن نظر بدن لطفا

1404/01/09 | توسطابوالفضل پیشنماز - کاربر سایت
0
|