1. خانه
  2. /
  3. کتاب ضربان

کتاب ضربان

3.88 از 4 رأی

کتاب ضربان

(دم حیات)
A Breath of Life
انتشارات: ناهید
٪15
120000
102000
معرفی کتاب ضربان
کتاب « ضربان» (دم حیات) نوشته « کلاریس لیسپکتور» توسط انتشارات ناهید به چاپ رسیده است.
لیپسپکتور نویسنده ای یهودی و برزیلی تبار بود که پس از کافکا موثرترین و مهم ترین نویسنده یهودی به شمار می آمد، ضربان یا دم حیات یکی از آثار درخور توجه او است که سال ها پس از مرگش توجه ویژه خوانندگان را به خود جذب کرد؛ او در کتاب خود که نوشته ای نامتناهی و بی انتها است طنزی شگفت انگیز و پیچیده به کار برده و به جابجایی خالق و مخلوق و پرده گشایی از رمز هستی و مرگ پرداخته است. نویسنده ضربان را در واپسین سال های عمرش نگارش کرده و کتابی برای ماندگاری آفریده است.
درباره کلاریس لیسپکتور
درباره کلاریس لیسپکتور
کلاریس لیسپکتور (۱۰ دسامبر ۱۹۲۰ چچلنیک – ۹ دسامبر ۱۹۷۷ ریودوژانیرو) نویسنده و روزنامه‌نگار برزیلی بود. او را مهم‌ترین نویسنده یهودی پس از فرانتس کافکا می‌دانند. ارجاع به آثار او در ادبیات و موسیقی برزیل و آمریکای لاتین فراوان است. کلاریس لیسپکتور در دهم دسامبر سال ۱۹۲۰ در روستایی در اوکراین و در خانواده‌ای یهودی چشم به جهان گشود. تنها دو ماه داشت که خانواده‌اش به خاطر جنگ جهانی اول مجبور به مهاجرت به برزیل شدند. کلاریس در شهر ریسیف برزیل به مدرسه رفت. مدتی پس از مرگ مادر، پدر کلاریس به همراه سه دخترش به شهر ریودوژانیرو نقل مکان کرد و در آنجا بود که کلاریس وارد دانشگاه حقوق شد. در سال ۱۹۴۰ پدر درگذشت و در همان سال کلاریس در خبرگزاری برزیل مشغول به کار شد. اولین رمانش با نام نزدیک به قلب وحشی در سال ۱۹۴۳ منتشر شد. سبک این رمان بسیار نوآورانه بود به‌گونه‌ای که برنده جایزه آرانها برای بهترین رمان اول شد. بسیاری از منتقدان بیان کردند که صدایی منحصربفرد در ادبیات پرتغالی پا به عرصه وجود گذاشته‌است. نگاه او به شخصیت و روایتش از شخصی‌ترین و داخلی‌ترین وجوه زندگی یادآور سبک جیمز جویس و ویرجینیا وولف بود.
کلاریس لیسپکتور در سال ۱۹۴۴ با مائوری والنته دیپلمات جوان برزیلی که در وزرات امور خارجه برزیل کار می‌کرد، ازدواج کرد و به واسطه شغل شوهر چند سالی را در خارج از کشور زندگی کردند.
زندگی دیپلماتیک چندان خوشایند طبع کلاریس نبود و پس از چند سال زندگی در ناپل، برن و واشینگتن‌دی‌سی در نهایت شوهرش را ترک کرد و به همراه دو فرزندش به برزیل بازگشت. الیزابت بیشاپ شاعر و نویسنده آمریکایی که تعدادی از داستان‌های کلاریس را به انگلیسی ترجمه کرده‌است، در نامه‌ای به دوستانش چنین نوشت: «فکر می‌کنم او از خورخه لوییس بورخس هم بهتر است، (بورخس) خوب است اما نه به خوبی کلاریس.»
ویژگی های کتاب ضربان
  • نامزد جایزه بهترین کتاب ترجمه شده سال 2013
نکوداشت های کتاب ضربان

"هم خیره کننده و هم دشوار."

San Francisco Chronicle

"یکی از جذاب ترین و رازآلودترین نویسندگان برزیل در قرن بیستم."

The L Magazine
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ضربان" ثبت می‌کند