«مهمانی تلخ» رمانی کمحجم از سیامک گلشیری است. حالا دیگر خیلیها سیامک گلشیری را به واسطه علاقه و تبحرش در نوشتن داستانهای ترسناک و وهمآلود میشناسند. او علاوه بر کتابهایی که در این ژانر برای بزرگسالان نوشته است، برای نوجوانان نیز چندین داستان دارد.
«مهمانی تلخ» سال ۱۳۸۰ نامزد دریافت جایزۀ بهترین رمان جشنوارۀ مهرگان شد و تا امروز این رمان را نشرهای مختلف بارها چاپ کردهاند و آخرین بار نشر چشمه آن را در سال ۱۳۹۵ منتشر کرده است.
این رمان داستانی سرراست و نثری روان و ساده دارد. علیرغم اینکه فضای وهمآلود و رازالودی بر داستان حاکم است اما گلشیری به سادگی آن را روایت کرده است.
داستان این رمان با یک اتفاق شروع میشود. رامین ارژن، در یک تاکسی نشسته که بر حسب تصادف، تاکسی بنزین تمام میکند و رامین مجبور میشود، تاکسی دیگری بگیرد. راننده تاکسی دوم تورج است. تورج نادری که از شاگردان سابق رامین در دانشگاه بوده است. تورج سالها پیش از دانشگاه اخراج شده است و یکی از کسانی که در اخراج او نقش داشتهاند، رامین است. تورج استاد سابقش را به همراه همسرش به باغش دعوت میکند و ....
ریتیم رمان «مهمانی تلخ» تند است و برپایه دیالوگ جلو میرود. از همان شروع، خواننده حس تعلیق را درمییابد و منتظر یک اتفاق بد است. راوی اول شخص است و از زبان رامین (استاد دانشگاه) روایت میشود. کتاب ۱۸بخش دارد و از بخش ۹ تعلیق و دلهره اصلی، که ورود استاد به باغ است، شکل میگیرد.
سیامک گلشیری از تک تک عناصر داستان استفاده کرد است تا حس ترس، وهم، تعلیق و هیجان را در کارش بیافریند. او حتی از توصیف تک تک اشیا نیز بهره میگیرد و خواننده را در فضای ترسناک کتابش غرق میکند. تمام ماجراهای داستان، در طی یک شب و چند ساعت اتفاق میافتد.
خوانندگانی که به خواندن رمانهایی دیالوگ محور علاقه دارند و به دنبال خواندن رمانی با فضای شهری و رئال هستند و در عین حال تعلیق، وهم و هیجان هم برایشان مهم است، «مهمانی تلخ»رمان مناسبی برای ذائقهشان است.
کتاب مهمانی تلخ