1. خانه
  2. /
  3. کتاب آخرین رویای فروغ

کتاب آخرین رویای فروغ

3.2 از 1 رأی

کتاب آخرین رویای فروغ

Forough's last dream
انتشارات: نشر چشمه
٪15
140000
119000
معرفی کتاب آخرین رویای فروغ
«آخرین رویای فروغ»‌ رمانی از سیامک گلشیری است که در سال ۱۳۹۳ چاپ شد. داستان این رمان برمی‌گردد به مادری به نام فروغ که حافظه‌اش را از دست داده و حالا دخترانش به همراه همسرانشان دور او در یک ویلا در رامسر جمع شده‌اند. این وسط، مردی نیز که سال‌ها پیش عاشق فروغ بوده، به همراه دخترش، به جمع آن‌ها اضافه می‌شود.
«آخرین رویای فروغ» رمانی کوچک است که از تعلیق و هیجان در آن خبری نیست؛ این در حالی است که سیامک گلشیری به واسطۀ نوشتن داستان‌های کوتاه و رمان‌هایش در ژانر وحشت، همیشه از عنصر تعلیق به نحوی پررنگ در کارهایش استفاده کرده است. اما در این رمان نه خبری از وحشت است و نه تعلیق و کشش و هیجان. تمام رمان در یک شب و در فضای یک ویلا در رامسر می‌گذرد. «آخرین رویای فروغ» ‌هم مثل بسیاری از کارهای دیگر سیامک گلشیری، دیالوگ‌محور است. خواننده از خلال گفت‌گوهای دختران فروغ و همسران‌شان، که دور او جمع شده‌اند، پی به گذشتۀ این خانواده می‌برد و کم‌کم با آنچه بر آن‌ها گذشته، آشنا می‌شود.
سیامک گلشیری با نثری ساده و روان رمانش را نوشته و اصلا در پی پیچش و تعلیق در کارش نبوده است. او فقط خواسته آرام آرام خواننده‌اش را با گذشته و حال یک خانواده آشنا کند، روایتی ساده و تامل‌برانگیز از یک خانوادۀ ایرانی. به‌گونه‌ای که مشابهش را هر کسی در فامیل و خانواده خود دیده و یا در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها شاهد آن بوده است. البته همین عدم هیجان و تعلیق و نیز مضمونی به ظاهر ساده و تکراری، ممکن است به مذاق دوستداران رمان‌های پرکشش و تعلیق و یا کسانی که به دنبال چیز تاره‌ای در هر اثر می‌گردند، خوش نیاید.
«آخرین رویای فروغ» با فضای ساده‌ای که دارد و با دیالوگ‌محور بودنش، می‌تواند مخاطب خاص خود را جلب کند. مخاطبانی که در پی خواندن رمانی ساده و خوش‌خوان هستند و از تماشا یا خواندن درام‌های خانوادگی لذت می‌برند. می‌توان با فضای صمیمی و جمع‌جور کتاب همراه شد و به دور از قضاوت و جانب‌داری، هر کدام از دختران فروغ را دنبال کرد و روی دیالوگ‌ها مکث کرد و تا انتها با آن‌ها بود.
درباره سیامک گلشیری
درباره سیامک گلشیری
سیامک گلشیری (زاده 27 مرداد، 1347) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او پسر احمد گلشیری و برادرزاده هوشنگ گلشیری از دیگر مترجمان و نویسندگان ایرانی است.سیامک گلشیری در یک خانوادهٔ فرهنگی در اصفهان متولد شد. دوران کودکی را در اصفهان سپری کرد و سپس در شش سالگی به همراه خانواده، به سبب تغییر شغل پدر، به تهران مهاجرت کرد. بعد از انقلاب، در ۱۳۵۹، بار دیگر به اصفهان بازگشت. در اواخر دوران دبیرستان به فعالیت های نمایشی روی آورد و چندین نمایشنامه را روی صحنه برد. با پایان این دوران تحصیلی، این فعالیت ها هم قطع شد. پس از آن به خدمت سربازی اعزام شد و از آنجا که تنها پسر خانواده بود، از رفتن به جبهه معاف شد. او در این دوران به فراگرفتن زبان آلمانی روی آورد. پس از پایان این دوران، در سال ۱۳۶۹، تحصیلات خود را در رشتهٔ زبان آلمانی آغاز کرد. در این دوران به تدریج نه تنها به ادبیات آلمان، که به ادبیات تمامی جهان علاقه مند شد و در کنار خواندن آثار نویسندگان آلمانی، به مطالعهٔ آثار مشهور ادبیات جهان نیز پرداخت. در سال ۱۳۷۵، پس از نوشتن رساله ای با عنوان داستان کوتاه در آلمان، پس از جنگ جهانی دوم، موفق به گرفتن درجهٔ فوق لیسانس زبان و ادبیات آلمانی شد.گلشیری فعالیت ادبی اش را از سال ۱۳۷۰ آغاز کرد. اولین داستان کوتاه او به نام «یک شب، دیروقت» در ۱۳۷۳، در مجلهٔ آدینه به چاپ رسید و پس از آن داستان های زیادی در مجلات مختلف ادبی، نظیر آدینه، گردون، دوران، کارنامه، زنده رود، زنان، کلک و چندین و چند مقاله در روزنامه های مختلف به چاپ رساند و سرانجام در ۱۳۷۷ اولین مجموعه داستانش با عنوان از عشق و مرگ منتشر شد.بیشتر داستان های گلشیری در ایران معاصر و به ویژه تهران اتفاق می افتند و با نگاه کاملا رئالیستی به انسان و رابطه اش با جامعهٔ معاصر می پردازند. بدین سبب می توان گفت با خواندن آثار او، تصویری موثق از زندگی بخشی از طبقهٔ متوسط شهرنشین، به ویژه در تهران، در ذهن خواننده نقش می بندد که بی گمان به دلیل اصرار او در پرداختن به فضایی است که در آن زندگی می کند و این حتی در آثار فانتزی این نویسنده، که برای نوجوانان نوشته، به چشم می خورد. از مشخصات دیگر داستان های او می توان به صحنه های متعدد، دیالوگ های بسیار و نثر کاملا بی طرفانه و خالی از صفت و قید اشاره کرد.گلشیری که تا کنون نزدیک به بیست رمان و چند مجموعه داستان منتشر کرده، پنج بار موفق به دریافت جایزه و بیش از ده بار نامزد جوایز مختلف ادبی بوده است. رمان های پنج گانه ی خون آشام را که در فهرست کاتالوگ کلاغ سفید کتابخانه ی بین المللی مونیخ سال ۲۰۱۴ جای گرفته، پرفروش ترین مجموعه رمان تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران لقب داده اند. او سال هاست است که در دانشگاه ها و مراکز مختلف به تدریس داستان نویسی و ترجمه مشغول است.
دسته بندی های کتاب آخرین رویای فروغ
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آخرین رویای فروغ" ثبت می‌کند