1. خانه
  2. /
  3. کتاب آخرش می آن سراغم

کتاب آخرش می آن سراغم

3.8 از 1 رأی

کتاب آخرش می آن سراغم

Akharesh Mian Soragham
انتشارات: نشر چشمه
٪10
180000
162000
معرفی کتاب آخرش می آن سراغم
«آخرش می‌آن سراغم» رمانی از سیامک گلشیری است. نویسنده‌ای که معمولا خوانندگان از آثارش به خوبی استقبال می‌کنند. این نویسنده با تسلط بر ساختار داستان و شناخت ژانرهای مختلف، آثاری می‌نویسد که خوش‌خوان و قصه‌گو هستند و خواننده را با خود همراه می‌کنند. سیامک گلشیری البته آثار موفقی برای نوجوانان هم نوشته است. رمان «آخرش می‌آن سراغم» هر چند در رده‌ی آثار نوجوانان قرار نمی‌گیرد اما قهرمان داستانش نوجوانی است که با آدم‌هایی بزرگ‌تر از خودش رفاقتی به هم زده است و همین رفاقت است که مایه دردسر می‌شود و او را در موقعیتی سخت قرار می‌دهد. این رمان را می‌توان در ژانر وحشت قرار داد که در بستری اجتماعی روایت می‌شود.
داستان به زبان محاوره روایت می‌شود و خواننده با این زبان به راحتی ارتباط برقرار می‌کند. نویسنده برای به کار گرفتن زبان محاوره در داستانش از ترفندی استفاده کرده است که این انتخاب را منطقی می‌کند. راوی در حال تعریف کردن اتفاقاتی و حوادثی است که برایش رخ داده. او این ماجراها را برای دوستش تعریف می‌کند، بنابراین منطقی‌ترین زبان برای روایت این داستان، زبان محاوره است.
شخصیت اصلی رمان،کامران، نوجوانی دبیرستانی است و داستان از شبی آغاز می‌شود که او فردایش امتحان دارد. اما ناخواسته درگیر ماجرایی هولناک می‌شود. او سرانجام از این ماجرا جان سالم به در می‌برد اما تاثیر این ماجرا برای همیشه در ذهنش می‌ماند. داستان به نوعی به قشر متوسط می‌پردازد. خانواده‌ی این نوجوان برای او محدودیت زیادی ایجاد کرده‌اند و او احساس تنهایی می‌کند و انگار ارتباطش با خانواده‌ش قطع است. با این شرایط و روحیه‌ی آشفته، کامران می‌خواهد احساس استقلال و بزرگی کند. به همین دلیل با افرادی که خیلی از او بزرگ‌تر هستند ارتباط و دوستی برقرار می‌کند. ادای لات‌ها را درمی‌آورد، سیگار می‌کشد و عاشق دختر همسایه‌شان می‌شود که چند سال از او بزرگ‌تر است. در چنین وضعیتی کامران می‌خواهد خودش را رفیق‌باز و پایبند به رفاقت نشان دهد و به‌خاطر کمک به رفیقش است که گرفتار ماجرایی ترسناک می‌شود. ماجرایی که قهرمان نوجوان گمان می‌کند هرگز از آن نجات پیدا نمی‌کند. دار و دسته‌ی «اسمال» به دنبال کامران هستند و می‌خواهند او را بکشند. کامران باید فرار کند و موقعیت به گونه‌ای است که او نزد پلیس هم نمی‌تواند برود.
«آخرش می‌آن سراغم» داستانی جذاب با زبانی محاوره است که در 22 فصل روایت می‌شود و خواننده را با ماجراهای پرتعلیق یک نوجوان همراه می‌کند. این رمان می‌تواند پیشنهاد مناسبی برای علاقمندان به ژانر وحشت باشد.
درباره سیامک گلشیری
درباره سیامک گلشیری
سیامک گلشیری (زاده 27 مرداد، 1347) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او پسر احمد گلشیری و برادرزاده هوشنگ گلشیری از دیگر مترجمان و نویسندگان ایرانی است.سیامک گلشیری در یک خانوادهٔ فرهنگی در اصفهان متولد شد. دوران کودکی را در اصفهان سپری کرد و سپس در شش سالگی به همراه خانواده، به سبب تغییر شغل پدر، به تهران مهاجرت کرد. بعد از انقلاب، در ۱۳۵۹، بار دیگر به اصفهان بازگشت. در اواخر دوران دبیرستان به فعالیت های نمایشی روی آورد و چندین نمایشنامه را روی صحنه برد. با پایان این دوران تحصیلی، این فعالیت ها هم قطع شد. پس از آن به خدمت سربازی اعزام شد و از آنجا که تنها پسر خانواده بود، از رفتن به جبهه معاف شد. او در این دوران به فراگرفتن زبان آلمانی روی آورد. پس از پایان این دوران، در سال ۱۳۶۹، تحصیلات خود را در رشتهٔ زبان آلمانی آغاز کرد. در این دوران به تدریج نه تنها به ادبیات آلمان، که به ادبیات تمامی جهان علاقه مند شد و در کنار خواندن آثار نویسندگان آلمانی، به مطالعهٔ آثار مشهور ادبیات جهان نیز پرداخت. در سال ۱۳۷۵، پس از نوشتن رساله ای با عنوان داستان کوتاه در آلمان، پس از جنگ جهانی دوم، موفق به گرفتن درجهٔ فوق لیسانس زبان و ادبیات آلمانی شد.گلشیری فعالیت ادبی اش را از سال ۱۳۷۰ آغاز کرد. اولین داستان کوتاه او به نام «یک شب، دیروقت» در ۱۳۷۳، در مجلهٔ آدینه به چاپ رسید و پس از آن داستان های زیادی در مجلات مختلف ادبی، نظیر آدینه، گردون، دوران، کارنامه، زنده رود، زنان، کلک و چندین و چند مقاله در روزنامه های مختلف به چاپ رساند و سرانجام در ۱۳۷۷ اولین مجموعه داستانش با عنوان از عشق و مرگ منتشر شد.بیشتر داستان های گلشیری در ایران معاصر و به ویژه تهران اتفاق می افتند و با نگاه کاملا رئالیستی به انسان و رابطه اش با جامعهٔ معاصر می پردازند. بدین سبب می توان گفت با خواندن آثار او، تصویری موثق از زندگی بخشی از طبقهٔ متوسط شهرنشین، به ویژه در تهران، در ذهن خواننده نقش می بندد که بی گمان به دلیل اصرار او در پرداختن به فضایی است که در آن زندگی می کند و این حتی در آثار فانتزی این نویسنده، که برای نوجوانان نوشته، به چشم می خورد. از مشخصات دیگر داستان های او می توان به صحنه های متعدد، دیالوگ های بسیار و نثر کاملا بی طرفانه و خالی از صفت و قید اشاره کرد.گلشیری که تا کنون نزدیک به بیست رمان و چند مجموعه داستان منتشر کرده، پنج بار موفق به دریافت جایزه و بیش از ده بار نامزد جوایز مختلف ادبی بوده است. رمان های پنج گانه ی خون آشام را که در فهرست کاتالوگ کلاغ سفید کتابخانه ی بین المللی مونیخ سال ۲۰۱۴ جای گرفته، پرفروش ترین مجموعه رمان تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران لقب داده اند. او سال هاست است که در دانشگاه ها و مراکز مختلف به تدریس داستان نویسی و ترجمه مشغول است.
دسته بندی های کتاب آخرش می آن سراغم
نظر کاربران در مورد "کتاب آخرش می آن سراغم"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابی بسیار عالی هستش و همینطور ترسناک و غم انگیز

1403/09/17 | توسطدرسا - کاربر سایت
0
|