1. خانه
  2. /
  3. کتاب جشن بی معنایی

کتاب جشن بی معنایی

4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1.75 از 2 رأی

کتاب جشن بی معنایی

The Festival of Insignificance
انتشارات: قطره
٪15
110000
93500
3.5 از 3 رأی

کتاب جشن بی معنایی

The Festival of Insignificance
انتشارات: بوتیمار
ناموجود
15000
3.2 از 1 رأی

کتاب جشن بی معنایی

The Festival of Insignificance
انتشارات: جغد
ناموجود
27000
0.5 از 1 رأی

کتاب جشن بی معنایی

The Festival of Insignificance
ناموجود
69500
معرفی کتاب جشن بی معنایی
جشن بی معنایی، رمانی نوشته ی میلان کوندرا است که نخستین بار در سال 2013 به انتشار رسید. خلاصه کردن طرح داستانی این رمان جذاب و عجیب از کوندرا، کار چندان راحتی نیست. داستان کتاب جشن بی معنایی، به دو روز از زندگی چهار مرد میانسالی می پردازد که در پاریس معاصر حضور دارند. این رمان مانند اکثر آثار غیرداستانی کوندرا، به هفت بخش تقسیم شده است. هر بخش حول محور زندگی آلن، رامون، داردلو و یا چارلز می چرخد. البته شخصیت های فرعی دیگری نیز حضور دارند که در فصل های مختلف داستان در رفت و آمد هستند. کوندرا در کتاب جشن بی معنایی، تأملی پست مدرن بر بی معنایی زندگی می کند و از طریق ارائه ی داستانی متفاوت و بسیار جذاب، مخاطبین را غرق در افکار و تخیلات گرانبها و کم نظیر خود می سازد.
درباره میلان کوندرا
درباره میلان کوندرا
میلان کوندرا، زاده ی ۱ آوریل ۱۹۲۹ در برنو، چکسلواکی، نویسنده ی اهل چک است که از سال ۱۹۷۵ به فرانسه تبعید شد و نهایتا در سال ۱۹۸۱ به تابعیت فرانسه درآمد. او خود را نویسنده ای فرانسوی می داند و مصر است که آثارش باید چه در کتاب فروشی ها و چه در دسته بندی ادبی جزو ادبیات فرانسه محسوب شود. بهترین اثر کوندرا، بار هستی است. قبل از انقلاب مخملی ۱۹۸۹، حکومت کمونیستی کتاب های وی را در چک ممنوع کرده بود. او ترجیح می دهد به دور از هیاهوی شهرت زندگی کند و کمتر با رسانه ها گفت وگو می کند. میلان کوندرا تاکنون چندین بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات بوده است.خانواده ی او متعلق به طبقه ی اجتماعی متوسط و دارای سطح فرهنگی بالایی بودند. پدرش، لودویک کوندرا، نوازنده ی پیانو و شاگرد لئوش یاناچک بود و بین سال های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۱ ریاست آکادمی موسیقی برنو را برعهده داشت. علاقه ی کوندرا به موسیقی در بسیاری از آثار او به ویژه رمان شوخی پیداست. میلان شعرگویی را از ۱۴ سالگی آغاز کرد و در ۱۷ سالگی پس از شکست آلمان به حزب کمونیست پیوست. به سال ۱۹۴۸ تحصیل خود را در رشته ی ادبیات و زیبایی شناسی در دانشگاه چارلز در شهر پراگ شروع کرد، ولی خیلی زود خود را به دانشکده فیلم منتقل کرد. در سال ۱۹۵۰ برای نخستین بار از حزب اخراج شد و تا سال ۱۹۵۶ اجازه ی ورود مجدد به حزب را پیدا نکرد. نخستین مجموعه شعر او با نام «انسان؛ بوستان پهناور» (یا انسان؛ بوستانی عظیم) که خوش بینی موجود و ادبیات دولتی را مورد انتقاد قرار می داد در ۱۹۵۳ چاپ شد. در ۱۹۵۵ شعر بلندش «ماه می گذشته» و بلافاصله بعد از آن دومین و آخرین مجموعه شعر او با نام «تک گویی» که در آن رفتارها و کردارهای انسانی و روابط عاشقانه بی پرده بازنمایی می شدند در ۱۹۵۷ منتشر شدند.او در سال ۱۹۶۰ گزیده اشعار گیوم آپولینر و تحلیلی از آن ها را چاپ کرد و در همین سال آموزش ادبیات در دانشکده سینما به عهده او گذاشته شد. نخستین نمایشنامه ی او با نام مالکان کلیدها که به دوران ترس و خشونت هنگام استیلای آلمان می پرداخت یک سال بعد به چاپ رسید.میلان کوندرا دوست دارد رمان هایش همچون سمفونی باشند و درون مایه های وجودی انسان را به ترنم درآورند. بهترین رمان های او را می توان «سمفونی هستی» نامید و زیبایی و بی کرانگی هنر رمان را در او ستود. چه خوب بود اگر می توانستیم خود را در فضای رمان رها سازیم؛ فضایی آزاد، شفاف، آکنده از تخیل و خلاقیت، سرشار از صدها حقیقت نسبی متضاد و ناهمگون؛ و چه خوب بود اگر می توانستیم جهان رمان را به راستی کشف کنیم.
ویژگی های کتاب جشن بی معنایی
  • میلان کوندرا، نامزد جایزه نوبل ادبیات و از پرفروش ترین نویسندگان اروپا
نکوداشت های کتاب جشن بی معنایی

جذاب از بسیاری از جهات.

Independent

هیجان انگیز.

Los Angeles Times

به شکل خیره کننده ای ژرف.

NPR Books
قسمت هایی از کتاب جشن بی معنایی

بی معنایی، دوست من، مایه ی هستی است. همه جا و همیشه با ماست. حتی جایی که هیچ کس حاضر نیست ببیندش: در فجایع، در جنگ های خونین، در بدترین بدبختی ها. پذیرفتنش در شرایط وخیم و صدا کردنش به نام، شجاعت می خواهد. اما صحبت از به رسمیت شناختنش نیست، بلکه باید بی معنایی را دوست داشت. باید آموخت که چگونه آن را دوست داشت. اینجا، در این باغ، مقابل ما.

زمان شتابان می گذرد؛ به لطف آن، نخست زنده ایم، یعنی این که متهم هستیم و محاکمه شده ایم، سپس می میریم، و چند سال دیگر هم با کسانی می مانیم که ما را شناخته اند، ولی خیلی زود تغییر دیگری صورت می گیرد: مردگان به مردگان قدیمی بدل می شوند، فقط چند نفری، کسان بسیار نادری، نام خود را در خاطره ها باقی می گذارند ولی محروم از هر گونه گواه واقعی، از هر گونه خاطره ی درست، به عروسک های خیمه شب بازی بدل می شوند.

وقتی آدم درخشانی می کوشد زنی را اغوا کند، این زن احساس می کند که در مسابقه ای شرکت کرده است. ناگزیر می شود که او هم بدرخشد. بدون مقاومت تسلیم نشود. حال آن که بی معنایی او را می رهاند. از قید احتیاط ها آزاد می کند. توقع هیچ گونه حضور ذهنی او را ندارد. او را بی هم و غم و بنابراین آسان تر قابل دسترسی می کند. ولی بگذریم، در مورد داردلو، تو نه با یک نفر بی معنا، بلکه با یک نفر خودشیفته سر و کار داری. به معنای درست کلمه توجه کن: آدم خودشیفته، فردی مغرور نیست. آدم مغرور، دیگران را تحقیر می کند، برای دیگران ارزشی کم قائل می شود. خودشیفته برای دیگران ارزشی بیش قائل می شود، زیرا در چشمان هر کس، تصویر خودش را می یابد و می خواهد آن را زیبا کند. بنابراین با خوشرویی به تمام آینه هایش می پردازد.

مقالات مرتبط با کتاب جشن بی معنایی
بررسی کتاب «بار هستی» اثر «میلان کوندرا»
بررسی کتاب «بار هستی» اثر «میلان کوندرا»
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

از شوخی تا جشن بی معنایی با میلان کوندرا
از شوخی تا جشن بی معنایی با میلان کوندرا

«کوندرا» یکی از متبحرترین رمان نویسان روزگار ماست. او نه تنها به نوشتن رمان های فوق العاده مشهور است، بلکه همواره به تحلیل آثار ادبی نیز دست زده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب جشن بی معنایی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه‌ی کدوم نشر بهتره؟

1401/12/13 | توسطشیما عزیزی
0
|

قبل از خواندن کتاب لازم است حتما با شیوه نوشتن کوندار آشنا باشید.

1400/11/29 | توسطف. ا.
0
|

فصل‌های کوچک این کتاب همچون پازل در کنار هم چیده می‌شود و خواننده همینطور که به پایان کتاب نزدیک می‌شود به کشف‌های جالبی می‌رسد، در بخشهایی ازداستان نظرات فلاسفه ای چون هگل،کانت و شوپنهاور درباره دنیا و مسائل دیگر را می‌خوانیم ،تا جایی که فصل پایانی که همنام کتاب بوده و گویی نظر خود نویسنده پس از همه صاحب نظران درآن ارائه شده است... پ ن ١ : اولین تجربه از خوانش اثار کوندرا دلچسب بود .

1399/10/06 | توسطیادگار محمودیان
0
|

در داستان این کتاب کوندرا به بحث هویت و معنای زندگی میپردازه. در طی داستان نویسنده به خوبی با نگاهی فلسفی به تشریح روابط انسان‌ها و نحوه نگاه و طرز تفکر شخصیت‌ها میپردازه و با توصیفات دقیقی که ارائه میده خواننده به خوبی با داستان همراه میشه.

1399/07/10 | توسطسمیرا ستوده
2
|

یکی از بهترین کتاب هایی که در زمینه داستان فلسفی مطالعه کردم کوتاه به شدت تاثیر گذار

1399/04/06 | توسطمهناز
0
|