هراکلیتوس: «در یک رودخانه نمی توان دو بار شنا کرد.» جانشین هراکلیتوس، پارمنیدس، یک گام از او پیش تر رفت. به گفتۀ او: «شما یک بار هم نمی توانید در یک رودخانه گام بگذارید.» پارمنیدس عقیده داشت هستی عقلانی است، و تنها چیزی که بتوان به آن فکر کرد وجود دارد. چون بدون فکر کردن به «چیزی» نمی توان به «هیچ چیز» فکر کرد، پس «هیچ چیز» وجود ندارد و تنها هستی وجود دارد.
زنون الیایی مجموعۀ معروفی از پارادوکس ها را تدوین کرد که در آن ها با استفاده از روش مرسوم به برهان خلف، دیدگاه های عجیب و غریب پارمنیدس را مبنی بر ناممکن بودن حرکت «اثبات» کرد. در این شکل از برهان، کار را با پذیرفتن نتیجه گیری های طرف مقابل تان آغاز می کنید و نشان می دهید که این نتیجه گیری ها منطقا به نوعی بیهودگی یا تناقض می رسند.
واژۀ یونانی «لوگوس» ریشه واژه انگلیسی «لاجیک»، و همۀ «لوژی ها» در اصطلاحاتی از قبیل بیولوژی، سوسیولوژی و سایکولوژی است. لوگوس به معنای نظریه، یا مطالعه، یا توجیه چیزی است. لوگوس در یونانی به معنای «کلمه» نیز است و لذا بر عمل صحبت کردن، یا طرح یک فکر به شیوه ای روشن نیز دلالت می کند. بنابراین، لوگوس، نوع معینی از اندیشیدن درباره جهان را مشخص می کند؛ نوعی تحلیل منطقی که چیزها را در بستر منطق قرار می دهد و آن ها را صرفا به نیروی اندیشه تبیین می کند.