1. خانه
  2. /
  3. کتاب تایپوگرافی

کتاب تایپوگرافی

3.2 از 1 رأی

کتاب تایپوگرافی

Typography
انتشارات: نشر نظر
ناموجود
260000
معرفی کتاب تایپوگرافی
"تایپوگرافی" یا "حروف چینی" هنری است از طراحی یا دیزاین که توسط تایپ صورت می گیرد. "فرشید مثقالی" در کتاب "تایپوگرافی" حیطه ای که توسط آن تعریف می شود را مورد بررسی قرار داده است. پس از ارائه ی پیشینه ای برای خط و نوشته، "فرشید مثقالی" اشاره می کند که واژه فونت یا تایپ از دوره ی گوتنبرگ و عصر چاپ مورد استفاده قرار گرفته است؛ بنابراین تایپ متعلق به دوران نشر است و هدف اصلی آن هم به طور کلی انتقال اطلاعات می باشد. این پدیده از ابتدای ظهور خود به عوام تعلق داشت و اگر خوشنویسی برای فرهنگ خواص به کار گرفته می شد، تایپ این امکان را فراهم نمود که خوشنویسی بدون خطاط و برای انتقال اطلاعات به عوام مورد استفاده قرار گیرد.
به طور عمده دو تعریف برای "تایپوگرافی" مطرح است که نخست انتخاب نوع و اندازه ی تایپ فیس و فاصله ی بین سطر و حروف بر اساس معنای متن مد نظر می باشد و تعریف دوم همان است که پیشتر بیان شد و آن هنر دیزاین با تایپ است. "تایپوگرافی" نمی تواند به شیوه ای مستقل از زمینه ای که در آن به کار گرفته شده تحت بررسی قرار بگیرد و باید در کنار سایر عناصری که یک کار گرافیکی را تشکیل می دهند، تجزیه و تحلیل شود. از ویژگی های برجسته ی کتاب "تایپوگرافی" به قلم "فرشید مثقالی"، بررسی، نقد و ارائه نقاط قوت و ضعف تایپ فیس های عربی، فارسی و لاتین از دیدگاه های گوناگون می باشد و برای افرادی که به دنبال منبعی حاوی اطلاعات پایه از "تایپوگرافی" هستند، یک اثر تالیفی کمک کننده به حساب می آید.
درباره فرشید مثقالی
درباره فرشید مثقالی
فرشید مثقالی (زادهٔ ۱۳ تیر ۱۳۲۲ در اصفهان) تصویرگر کتاب‌های کودک و نوجوان، و برندهٔ ایرانی جایزهٔ هانس کریستین آندرسن است. آثار مطرحی چون «خروس زری، پیرهن پری» و «ماهی سیاه کوچولو» برای نخستین بار به قلم این هنرمند تصویرگری شده‌اند. فرشید مثقالی در ۱۳ تیرماه ۱۳۲۲ در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی که دانش‌آموختهٔ رشتهٔ نقاشی از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران است فعالیت خود را با تصویرسازی برای مجلات مختلف آغاز کرد. آغاز کار حرفه‌ای فرشید مثقالی به همکاری با مجلهٔ «نگین» و در سال‌های ۱۳۴۳–۱۳۴۴ برمی‌گردد. کتاب‌های «کره اسب سیاه»، با تصویرگری سیاه و سفید و کتاب رنگی «خروس زری، پیرهن پری» اثر احمد شاملو از نخستین تصویرسازی‌های او به‌شمار می‌رود. مثقالی در سال ۱۳۴۶ به هنرمندان «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» پیوست. تصویرگری چند کتاب کودک، که «عمو نوروز» نخستین آن‌ها به‌شمار می‌رفت، حاصل این دوره از همکاری این هنرمند با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است؛ دوره‌ای دو–سه ساله که تصویرگری «ماهی سیاه کوچولو» هم در آن جای می‌گیرد و جایزهٔ اول بی‌ینال «بولونیا» ایتالیا را در سال ۱۳۴۸ نصیب او کرد. او برای مصور کردن کتاب‌های ماهی سیاه کوچولو، آرش کمانگیر، جمشید شاه و قهرمان جوایزی دریافت کرد. بخش دیگر زندگی حرفه‌ای فرشید مثقالی را باید در آمریکا پی گرفت. این بخش با اقامت در کالیفرنیا و در سال ۱۳۶۵ آغاز می‌شود و با راه‌اندازی یک استودیوی شخصی گرافیک به نام دسک‌تاپ استودیو ادامه می‌یابد.
قسمت هایی از کتاب تایپوگرافی

تایپوگرافی یک معضل ناپیدا و پنهان در گرافیک ما بوده و هست. تایپوگرافی موردی در گرافیک ایران است که طی پنج نسل از گرافیست های ایرانی به دلیل دوران طفولیت گرافیک ایران به معنی واقعی مورد توجه قرار نگرفته و شناخته نشده باقی مانده است. پنج نسل هر یک به فراخور موقعیت زمانی خود سعی در حل و فصل مسئله ی تایپ داشته اند. هر یک راه حل هایی غریزی و موردی پیدا کرده اند، ولی هیچ گاه بنیاد و اساس آن شناخته نشده، ویا اگر شناختی هم بوده، محدود و سطحی بوده است. اکنون شاید برای فهم و درک همه جانبه ی این مورد مهم به زمان مناسبی برای بحثی گسترده نزدیک شده باشیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب تایپوگرافی"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

لطفا موجود کنید خیلی خیلی احتیاج دارم🌹

1401/01/20 | توسطمحمدرضا ونایی
0
|

لطفا موجودش کنید لازم دارم خیلی

1400/12/17 | توسطکاربر سایت
2
|

حتما توصیه می‌کنم، کتاب کاربردی ای هست. سالم و سریع از ایران کتاب دریافت کردم. ممنونم ازتون.

1400/11/09 | توسطآرزو نورالهی
0
|

سلام ورد کتاب تایپوگرافی از فرشید مثقالی موجود نیست؟

1400/04/02 | توسطنرگس - کاربر سایت
0
|