کتاب گیلگمش

The Epic of Gilgamesh
(کهن ترین حماسه ی بشری)
کد کتاب : 30079
مترجم :
شابک : 978-9647514484
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 112
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1800
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 6
زودترین زمان ارسال : 13 اردیبهشت

معرفی کتاب گیلگمش اثر گئورگ بورکهارت

کتاب گیلگمش که به طرز معجزه آسایی بر روی لوحهای سفالی قدمت تقریبا چهار هزار ساله وجود دارد ، قدیمی ترین حماسه جهان است که قرن ها قبل از هومر پیش بوده است. داستان از ماجراهای گیلگمش با انسان وحشی Enkidu و سفر پر زحمت او تا انتهای زمین در جستجوی نوح بابلی و راز جاودانگی است. حماسه گیلگمش ، در کنار مضامین خانوادگی ، دوستی و وظایف پادشاهان ، بیش از هر چیز درباره مبارزه ابدی بشر با ترس از مرگ است.

نسخه بابلی بیش از یک قرن است که شناخته شده است ، اما زبان شناسان هنوز در حال رمزگشایی قطعات جدید در اکدی و سومری هستند. این کتاب به طرز درخشانی این موارد را در یک روایت روان ترکیب می کند.
همچنین ترجمه های به روز مترجمان برنده جایزه ، ارائه دهند.
کتاب گیلگمش در اصل کار یک شاعر گمنام بابلی ، که بیش از 3700 سال پیش زندگی کرده است. این داستان مبارزه یک مرد علیه مرگ است. قهرمان حماسه که به شهرت جاودانه ای که با اعمال بی پروا به دست آورده بود ، اکتفا نکرد ، خود به دنبال جاودانگی رفت و از انتهای زمین و فراتر از آن گذر کرد.

کتاب گیلگمش

قسمت هایی از کتاب گیلگمش (لذت متن)
سه هزار سال پیش از آن که مردی به نام عیسی بن مریم دورانی تازه در تاریخ حیات انسانی پدید آورد، در دره های دو رود بزرگ دجله و فرات تمدنی بزرگ، چون شاهرگ هایی عظیم، مناطق بزرگ انسان نشین قدیم را به یکدیگر ربط داده بود و عناصر زنده ای که میراث بزرگ جامعه ی کهن سومری بود، چون عواملی جاندار، در بنای حیات فرهنگی مللی که چندی بعد عرضه دار صحنای تاریخ گردیدند، نقشی بس شگفت داشت.

شعر، فلسفه، دبن، نجوم، هندسه و تاریخ در دردهای بار آور این دو روده با حکمت بالغه ی مردمی که اکنون از آنان، در روزگار ما، جز الراحی چند به نشانه ی تلاشی بزرگ آنان باقی نمانده است، شکفت و چون میراثی ارجمند از برای آیندگان به یادگار ماند پیش از آن که تاریخ حقوق انسانی با عنوان قوانین حمورایی در هزاره قبل از میلاد آشنا گردد، مردی دونکی تام، در سه هزاره پیش از میلاد مبانی اصلی حقوق و توانبن حمورابی را پایه نهاده بود و پیش از آن که قوم یهود در بیابان های گسترده ی فلسطین با سرنوشت پنجه در افکند و أیوب با سرود غم انگیزش تراژدی حیات انسانی را بسراید ایوبی سومری، دردانگیز و جان فرسا، به رغم سرنوشت خویش گریسته بود.