1. خانه
  2. /
  3. کتاب انسان برای خویشتن

کتاب انسان برای خویشتن

نویسنده: اریک فروم
1 از 1 رأی

کتاب انسان برای خویشتن

Man for Himself: An Inquiry Into the Psychology of Ethics
انتشارات: بهجت
٪15
280000
238000
معرفی کتاب انسان برای خویشتن
کتاب انسان برای خویشتن، اثری نوشته ی اریک فروم است که اولین بار در سال 1947 انتشار یافت. فروم در این اثر آموزنده و خواندنی به سردرگمی زنان و مردانی می پردازد که به خاطر باور نداشتن به قواعد هدایت کننده ی زندگی، به قربانی های درمانده و ناتوان نیروهای درونی و بیرونی تبدیل می شوند. فروم با همان نقطه نظر گسترده و میان رشته ای خود که از خصوصیات آثار برجسته اش به حساب می آید، به مخاطبین نشان می دهد که روانشناسی نمی تواند خود را از مشکلات فلسفه و اخلاقیات جدا کند و همچنین، ذات انسان را نمی توان بدون فهم ارزش ها و کشاکش های اخلاقی پیش روی همه ی ما درک کرد. فروم در کتاب انسان برای خویشتن استدلال می کند که یک نظام اخلاقی را می توان به جای الهامات و سنت ها، بر اساس سرشت انسان شکل داد.
درباره اریک فروم
درباره اریک فروم
اریک فروم، زاده ی 23 مارس 1900 و درگذشته ی 18 مارس 1980، روانکاو، جامعه شناس، روانشناس اجتماعی و فیلسوف آمریکایی آلمانی تبار است.فروم در فرانکفورت آلمان به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در دانشگاه های هیدلبرگ و مونیخ و موسسه ی روانکاوی برلین ادامه داد. فروم بعد از ظهور نازیسم در آلمان به ژنو رفت و سرانجام در سال 1934 به آمریکا مهاجرت کرد. او تابعیت ایالات متحده را دریافت کرد و در دانشگاه کلمبیای نیویورک مشغول به فعالیت شد. فروم سپس به مکزیک رفت و در دانشگاه مستقل ملی مکزیک کرسی روانکاوی را تأسیس نمود. او در انتهای عمر خویش به سوئیس بازگشت و در سال 1980 درگذشت.فروم در آثارش می کوشید تا ارتباط متقابل روانشناسی و جامعه را شرح دهد و معتقد بود که با به کارگیری اصول روانکاوی به عنوان علاج مشکلات و بیماری های فرهنگی بشر، خواهد توانست راهی را به سوی تحقق جامعه ای معقول و متعادل از لحاظ روانی بیابد.
ویژگی های کتاب انسان برای خویشتن
  • اریک فروم از نویسندگان پرفروش نیویورک تایمز
  • در فهرست کتاب هایی که زندگیتان را دگرگون می کنند
نکوداشت های کتاب انسان برای خویشتن

اثری شگفت انگیز... شکوهمند.

Saturday Review

جسورانه و خردمندانه.

Ethics

هیجان انگیز، روشنگرانه و حتی دگرگون گننده ی زندگی.

Book Depository
قسمت هایی از کتاب انسان برای خویشتن

جدا کردن روانشناسی از اصول اخلاقی روشی نسبتا جدید است. اندیشمندان بزرگ اخلاق اومانیستی قدیم، که مبنای این کتاب بر نوشته های آنان استوار است، فیلسوف و روانشناس بودند؛ آنان معتقد بودند که درک طبع انسانی و فهم ارزش ها و هنجارهای زندگی بشر وابسته به یکدیگرند. از طرف دیگر، فروید و کتب وی که با طرد احکام ارزشی غیرمعقول سهم بسزایی در پیشرفت تفکر اخلاقی دارند درباره ارزش ها معتقد به نسبیت بودند، عقیده ای که اثر منفی هم در تکامل تئوری اخلاق و هم در پیشرفت روانشناسی دارد. روانکاو مشهور یونگ از این گرایش مستثنی است. او عقیده دارد که روانشناسی و درمان روانی، با مسائل اخلاقی و فلسفی انسان وابستگی ناگسستنی دارند. ولی ضمن اینکه این عقیده به خودی خود دارای اهمیت شایانی است، توجیه فلسفی بونگ فقط به واکنشی علیه فروید منجر شد، نه به روانشناسی فلسفی پس از وی.

انسان می تواند با نیروی عشق دیواری را که انسان ها را از هم جدا می کند، فرو ریزد.

روحیه ای از مباهات و خوش بینی در چند قرن گذشته سبب تمایز فرهنگ غرب شده است: مباهات بر خرد به منزله ی وسیله ای برای انسان در راه درک و تسلط بر طبیعت؛ خوش بینی در انجام و عملی شدن گرامی ترین امیدهای نوع بشر، نیل به بالاترین شادکامی برای بیشترین مردم.

مقالات مرتبط با کتاب انسان برای خویشتن
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم
چگونه با روانشناسی، داستان های بهتری خلق کنیم

«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.

هنر عشق ورزیدن از نگاه اریک فروم
هنر عشق ورزیدن از نگاه اریک فروم

وظیفه ی اصلی انسان در زندگی این است که خودش را متولد کند، به چیزی تبدیل شود که به طور بالقوه هست. مهم ترین محصول تلاش انسان شخصیت خودش است.

نظر کاربران در مورد "کتاب انسان برای خویشتن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اگر به مسائل روانشناسی، فلسفه و خودشناسی علاقه دارید از خواندنش لذت خواهید برد. 📝 " اگر فرهنگ خود را با رویه‌های زندگی که نفی بهترین دستاوردهای انسانیت است مقایسه کنیم، متوجه خواهیم شد که مسئله‌ی اخلاقی خود را زیر ماسک پنهان کرده‌ایم، و این حقیقت را انکار می‌کنیم که ما نیز در برابر قدرت سر تعظیم فرود می‌آوریم، البته نه فقط در برابر دیکتاتور و بوروکراسی وابسته به او؛ بلکه به قدرت بی‌نام بازار، موفقیت، عقاید عمومی، عرف و یا حتی نظرات پوچ و ماشین که خدمتگزارش شده‌ایم. گله‌ای هستیم که تصور می‌کنیم در راهی که افتاده‌ایم به مقصد خواهیم رسید؛ زیرا دیگران نیز آن راه را در پیش گرفته‌اند. در تاریکی هستیم و تهور خود را محفوظ داشته‌ایم زیرا دیگران نیز با ما هم‌آوازند. مهمترین اثر شکست در مبارزه برای «خود» شدن، وجدان گناهکار است، اگر کسی نتواند دام قدرت‌گرایی را پاره کند، کوشش ناموفق برای فرار، سند جرم او خواهد بود، و فقط با تسلیم و تمکین مجدد به مرجع قدرت می‌توان وجدان خوب را دوباره به دست آورد.."

1402/01/16 | توسطژیان - کاربر سایت
5
|