1. خانه
  2. /
  3. کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی

کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی

نویسنده: کارل پوپر
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 2 رأی

کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی

The Poverty of Historicism
٪15
225000
191250
1 از 1 رأی

کتاب فقر تاریخیگری

The Poverty of Historicism
انتشارات: خوارزمی
ناموجود
10000
معرفی کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی
فقر تاریخ گرایی کتابی است از فیلسوف کارل پوپر در سال 1957 که نویسنده در آن استدلال می کند که ایده تاریخ گرایی خطرناک و ورشکسته است.
انتقادات پوپر از فقر ایده پیش‌بینی تاریخی را می‌توان به طور کلی به سه بخش تقسیم کرد: مشکلات اساسی با خود این ایده، ناسازگاری‌های رایج در استدلال‌های تاریخ‌گرایان و اثرات عملی منفی اجرای ایده‌های تاریخ‌گرا.
او عنوان می کند که توصیف کل جامعه غیرممکن است، زیرا فهرست ویژگی هایی که چنین توصیفی را تشکیل می دهند بی‌نهایت خواهد بود. اگر نتوانیم کل وضعیت کنونی بشر را بدانیم، نتیجه آن این است که نمی توانیم آینده بشر را بدانیم.
«اگر بخواهیم چیزی را مطالعه کنیم، موظفیم جنبه های خاصی از آن را انتخاب کنیم. مشاهده یا توصیف یک قطعه کامل از جهان یا یک قطعه کامل از طبیعت برای ما ممکن نیست. در واقع، حتی کوچکترین قطعه کامل را نمی توان چنین توصیف کرد، زیرا همه توصیف ها لزوما انتخابی هستند.
تاریخ بشر یک رویداد منحصر به فرد است. بنابراین شناخت گذشته لزوما به شناخت آینده کمک نمی کند. «تکامل حیات بر روی زمین یا جامعه بشری، یک فرآیند تاریخی منحصر به فرد است... با این حال، توصیف آن یک قانون نیست، بلکه فقط یک بیانیه تاریخی منحصر به فرد است.»
درباره کارل پوپر
درباره کارل پوپر
سِر کارل رایموند پاپر (Karl Popper (زاده ۲۸ ژوئیه ۱۹۰۲ - درگذشته ۱۷ سپتامبر ۱۹۹۴) فیلسوف علم، منطق دان، ریاضی‌دان و اندیشمند اتریشی-انگلیسی و استاد مدرسه اقتصاد لندن بود. او یکی از بزرگ‌ترین فیلسوفان علم سده بیستم به حساب می‌آید و آثار زیادی در فلسفه سیاسی و اجتماعی از خود باقی گذاشته‌است. پاپر به دلیل کوشش‌هایش در رد روش علمی طرفداران کلاسیک مشاهده/استنباط (اثبات‌گرایان) از طریق پیشبرد روش ابطال‌پذیری تجربی، مخالفت‌اش با دانش برآمده از قیاس و استدلال کلاسیک (ارسطویی-افلاطونی) و دفاع از خردگرایی انتقادی، بنیادگذاری نخستین فلسفه انتقادی غیر توجیه‌گرانه در تاریخ فلسفه و دفاع نیرومندش از لیبرال دموکراسی و اصول انتقادگرایی اجتماعی که به نظر او امکان ظهور جامعه باز را فراهم کردند، شهرت دارد.
دسته بندی های کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی
مقالات مرتبط با کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فقر مکتب تاریخ گرایی" ثبت می‌کند