1. خانه
  2. /
  3. کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی

کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی

3.9 از 1 رأی

کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی

(هفت اثر از فروید درباره ی ادبیات)
Psychoanalysis in Literary Criticism
انتشارات: مروارید
٪15
290000
246500
معرفی کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی
"کاربرد روان کاوی در نقد ادبی" کتابی است که "هفت اثر از فروید درباره ی ادبیات" را با ترجمه ی دکتر "حسین پاینده" به خوانندگان ارائه می کند. این هفت جستار و تک نگاری از بنیان گذار نظریه روانکاوی، "زیگموند فروید"، خوانشی نقادانه را از "کاربرد روان کاوی در نقد ادبی" ارائه می دهد. "فروید" که خود از مفاهیم نظریه پردازی شده اش در روان کاوی جهت تجزیه و تحلیل متن های ادبی استفاده می کند، از قابلیت های ادبیات نیز برای تبیین مفاهیم روان کاوی بهره می برد. او حتی رابطه ی میان روان درمانگران و ادیبان را نوعی رابطه ی همکاری می داند و اذعان می کند که یک نویسنده ی نوآور، نمی تواند به حوزه ی کاری روان پزشک ورود نکند و از آن ننویسد؛ همان طور که روان پزشک هم نمی تواند از ورود به قلمروی نویسنده ی خلاق، خودداری کند.
"فروید" معتقد است که تحلیل موضوعات روان پزشکی در متون ادبی، می تواند بدون خدشه وارد کردن به جنبه های زیبایی شناختی اثر، کاملا درست باشد. آثار "فروید" پیرامون "کاربرد روان کاوی در نقد ادبی"، آیینه ای است از اندیشه و تفکر او درباره ی ماهیت آفرینش هنری و ادبی که نظریات این چهره ی بزرگ روان کاوی را به خواننده می شناساند. همچنین با توجه به اینکه مطالب مطرح شده در این کتاب، نمونه های قابل استنادی از "کاربرد روان کاوی در نقد ادبی" به حساب می آیند، مطالعه ی این اثر می تواند به محققین و پژوهشگران کوشا در این عرصه کمک کند. دکتر "حسین پاینده" علاوه بر ارائه ی ترجمه ای روان، مقدمه ای مشروح برای این کتاب به نگارش درآورده که طی آن برخی از اساسی ترین مفاهیم نظریه ی روانکاوی را که پیش شرط مطالعه و درک آثار "فروید"می باشند، در اختیار خوانندگان قرار داده است.
درباره زیگموند فروید
درباره زیگموند فروید
زیگموند فروید، زاده ی 6 می 1856 و درگذشته ی 23 سپتامبر 1939، متخصص مغز و اعصاب اتریشی و خالق روانکاوی بود. فروید در خانواده ای یهودی در شهر فرایبرگ واقع در امپراتوری اتریش چشم به جهان گشود. او در سال 1881 موفق به اخذ مدرک پزشکی از دانشگاه وین شد و در سال 1902 به درجه ی استادی رسید. پس از فارغ التحصیلی، فروید در بیمارستان عمومی وین مشغول به کار شد و در درمان هیستری به وسیله ی یادآوری تجارب دردناک گذشته از طریق هیپنوتیزم، با دکتر جوزف بروئر همکاری داشت. او در سال 1885 با مارتا برنیز ازدواج کرد و از او صاحب شش فرزند شد.فروید در شهر وین، زندگی و کار می کرد و کار بالینی خود را در این شهر در سال 1886 آغاز کرد. او در سال 1938 به منظور فرار از چنگ نازی ها، اتریش را ترک گفت و در سال 1939 در بریتانیا از دنیا رفت.زیگموند فروید با ابداع روشی کاملا جدید در فهم شخصیت انسان، جزو تأثیرگذارترین و جنجال برانگیزترین شخصیت های قرن بیستم میلادی به حساب می آید.
قسمت هایی از کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی

باید گفت در این مجادله راجع به ارزیابی رویا ، به نظر می رسد نویسندگان آفرینشگر با قدما ، عامه ی خرافه پرست و نویسنده ی کتاب تعبیر رویا هم عقیده اند ، زیرا وقتی نویسنده ای شخصیت های مخلوق تخیلش را به خواب دیدن وامی دارد، از همان تجربه ی روزمره ای پیروی می کند که مطابق با آن ، افکار و احساسات اشخاص هنگام خوابیدن همچنان جریان دارد . نویسنده صرفا می خواهد وضع روحی قهرمان داستانش را با رویاهای او نشان دهد . با این حال ، نویسندگان آفرینشگر همپیمانان ارزشمند ( ما روانکاوان ) هستند و باید برای شواهدی که در آثارشان ارائه می دهند ارزش فراوانی قائل شویم ، زیرا آنان قادر به دانستن بسیاری چیزها در این جهان اند که فلسفه هنوز هیچ روزنه ای برای فهمیدنش در برابر ما نگشوده است . دانش آنان درباره ی ذهن انسان به مراتب پیشرفته تر از دانسته های ما مردم عامی است ، زیرا آنان از منابعی بهره می برند که هنوز نتوانسته ایم برای علم دسترس پذیر کنیم . اما ای کاش نویسندگان به روشی بر معنادار بودن رویا صحه می گذاشتند که این قدر ابهام نداشت . ممکن است از منظری کاملا انتقادی اعتراض شود که نویسندگان نه بر معنادار بودن رویاهایی خاص صحه گذارده اند و نه آن را نادرست دانسته اند ، بلکه به نشان دادن تکان های ناگهانی ذهن انسان بسنده می کنند ، تکان هایی که علتش انواع تحریک هایی است که همچون اثرات جانبی زمان بیداری همچنان فعال مانده اند .

مقالات مرتبط با کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی

در واقع نام بسیاری از سندروم های روانی، ریشه در تحلیل روانشناختیِ شخصیت های داستانی دارد

زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن
زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن

با وجود این که زیگموند فروید، پدر روانکاوی مدرن، اطلاعات زیادی از ساز و کارهای پشت پرده ی زندگی انسان ها به ما آموخت، خودش شخصیت شکننده و آسیب پذیری داشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کاربرد روان کاوی در نقد ادبی" ثبت می‌کند