کتاب پسرانگی

Boyhood: Scenes from Provincial Life
کد کتاب : 409
مترجم :
شابک : 978-964-7822-72-5
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 200
سال انتشار شمسی : 1393
سال انتشار میلادی : 1983
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

کودکی
Boyhood
کد کتاب : 12431
مترجم :
شابک : 978-6007443088
قطع : جیبی
تعداد صفحه : 221
سال انتشار شمسی : 1394
سال انتشار میلادی : 1997
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب پسرانگی اثر جان مکسول کوتزی

کوتزی در شمال شهر کیپ تاون و در محیطی پر از بی قانونی و ترس بزرگ شد. از پدرش متنفر بود و حسی از عشق و گله مندی نسبت به مادرش داشت و همین موضوع، باعث می شد که او زندگی دوگانه ای داشته باشد: شاگردی ممتاز و مودب در مدرسه و شازده ای نازپرورده و لوس در خانه. اولین مواجهه ی او با ادبیات، امیال جنسی و رژیم آپارتاید، سوال های بی جوابی را در ذهن کوتزی به وجود آورد و فقط عشقش به مرغزارهای مرتفع بود که در او احساسی از تعلق ایجاد می کرد. رمان پسرانگی استادانه از زندگی پسری جوان، رمانی است که بسیاری از تحسین کنندگان جان مکسول کوتزی بی صبرانه منتظرش بودند؛ اما کتاب، از این انتظارات هم پا فراتر می گذارد. رمان پسرانگی، تصویری تأثیرگذار و اغلب بسیار بامزه از زندگی یک انسان است که به قلم یکی از برترین نویسندگان جهان نوشته شده است.

نخستین کوچندگان سفید پوست به آفریقای جنوبی هلندی ها بودند، که خود را « بوئر » نامیدند (بوئر به زبان هلندی به معنای کشاورز است) سپس انگلیسی ها در قرن نوزدهم به آفریقای جنوبی هجوم آوردند و هلندی ها را به سوی شمال راندند. جورج مکسول کوتسی (نویسنده ی رمان) نیز از هلندی تبارهای این سرزمین است. کوتسی در زمان کودکی به آفریقای جنوبی پنجاه سال پیش باز می گردد، و از روزگار کودکی و زندگی درونی خود می نویسد. روایتگر «کودکی» در شهرستانی کوچک بزرگ می شود ،و پدری دارد که هم از او تقلید می کند و هم نمی تواند به او احترام بگذارد، و مادری که هم می ستایدش و هم از او رنجیده خاطر است. او راهش را در جهانی که از توضیح قواعد و مقرراتش برای او سرباز می زند رفته رفته می گشاید, ولی می داند که باید از قواعد و مقررات اطاعت کند، کودکی گرفتار در چنبر تناقض ها، با ریزبینی و دقتی به یاد ماندنی، کشاکش ها و سرخوشی ها و هراس های آن دوران را به تصویر می کشد. کوتسی کودکی خود را با کنجکاوی بی غرضانه ی پوینده ای که در پی کشف جاپاهای گذشته ی خویش است می کاود، و گزارشی درخشان و سرد از جست و جوی خویش به خوانشگر می دهد

کتاب پسرانگی


ویژگی های کتاب پسرانگی

جان مکسول کوتزی برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 2003

جان مکسول کوتزی
جان مکسول جی. ام. کوتزی در تاریخ ۹ فوریه ی ۱۹۴۰ میلادی در کیپ تاون آفریقای جنوبی زاده شد. پدر او حقوق دان و مادرش آموزگار بود. جان ماکسول کوتسی در سال ۱۹۵۷ به دانش گاه کیپ تاون وارد شد و به تحصیل زبان انگلیسی و ریاضیات پرداخت. سپس، در سال ۱۹۶۰ مدرک کارشناسی ادبیات، و در ۱۹۶۱ کارشناسی ریاضیات اش را دریافت کرد.اولین اثر داستانی کوتزی، سرزمین های گرگ ومیش در سال ۱۹۷۴ منتشر شد، که مشتمل بر دو داستان جداگانه («پروژه ی ویتنام» و «حکایت یاکوبوس کوتزی») با مضمونی مشترک بود و ا...
نکوداشت های کتاب پسرانگی
A scorched tale of race, caste, shame, and [at times] bewilderment.
داستانی سوزان درباره ی نژاد، طبقه ی اجتماعی، سرافکندگی و در مواقعی، حیرت و سردرگمی.
New Yorker New Yorker

A masterfully told, spare and accessible memoir.
شرح حالی با نگارش استادانه، موجز و قابل همذات پنداری.
Boston Globe Boston Globe

A powerful, disillusioned portrait of childhood.
تصویری قدرتمند و واقع گرایانه از دوران کودکی.
Kirkus Reviews Kirkus Reviews

قسمت هایی از کتاب پسرانگی (لذت متن)
بخشی از محتاط بودن این است که همیشه کم حرف بزنیم.

تصویر مادر سوار بر دوچرخه از ذهن او بیرون نمی رود. مادر در خیابان درخت تبریزی دور می شود، از او می گریزد، و به سوی آرزوی خود می رود. او نمی خواهد مادر برود. نمی خواهد زن آرزوی شخصی داشته باشد. می خواهد همیشه در خانه و در انتظار آمدن او باشد. خیلی از مواقع علیه او با پدرش متحد نمی شود: خواست قلبی اش این است که علیه پدر با او متحد شود. اما در این مورد خاص، او متعلق به جامعه ی مردان است.

آن ها خارج از شهر ورچستر، در فاصله خط آهن و نشنال رود، در یک شهرک زندگی می کنند. بر خیابان های شهرک اسم درخت ها گذاشته شده اما هنوز درختی در آن جا نیست. نشانی آن ها خیابان درخت تبریزی، شماره ۱۲ است. خانه های شهرک تازه ساز و یک شکل اند و با تور سیمی از هم جدا شده اند در قطعه زمین های وسیع از خاک سرخ که چیزی درشان نمی روید. در حیاط پشتی این خانه ها قسمتی شامل یک اتاق و یک مستراح هست. آن ها خدمتکار ندارند اما به آن قسمت می گویند «اتاق خدمتکار». آن جا را انباری کرده اند و در آن روزنامه، چند بطری خالی، یک صندلی شکسته و یک تشک الیاف نارگیل گذاشته اند.